og

Hasselback Søde Kartofler

af | Hovedretter, Opskrifter, Tilbehør

Hasselback Søde Kartofler

Hasselback Søde Kartofler er en utrolig lækker måde, at serverer søde kartofler på.

En af mine favoritmetoder er denne som jeg deler med Jer andre, hvor søde kartoflerne omdannes til hasselback. Hasselback søde kartofler pensles med lime og drysses med chipotle, så de får en anelse skarphed og syre der passer utrolig godt til deres sødme.

De passer utrolig godt som tilbehør til kødretter, kylling og endda fisk. Smagen er let sødlig, men når man drysser dem med chipotle og eventuelt lidt limesaft får den en rigtig god og lækker smag.

Opskrift på Hasselback Søde Kartofler

Søde kartofler kan i dag købes i nærmest alle store og små supermarkeder. Til en tilbehørs ret som denne anbefaler jeg du bruger små sød kartofler. Disse passer bedre som deciderede ovn hasselback sød kartofler. Man kan godt købe sødkartofler som er 2 til 3 gange så store som de små.

Læs Også Om: Hasselback Rødbeder // Hasselback Butternut Squash

Som tilbehør til hasselback sød kartofler er en hjemmelavet salsa som en Pico de Gallo super god lækker, sammen med en skefuld creme fraiche.

Opskrift på hasselback søde kartoffel

Hasselback Søde Kartofler

Hasselback søde kartofler er en super skøn måde, at tilberede sød kartofler på. De får en dejlig sprød overflade og bliver utrolig møre inden i.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør, Grøntsag, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 12 små sødkartofler
  • 2 lime
  • ¼ dl. olivenolie
  • Tørret timian
  • Chipotle- eller chilipulver
  • Havsalt
  • dl. creme fraiche
  • 1 bundt frisk mynte
  • Tomatsalsa

Sådan gør du

  • Sørg for, at bruge de små sødkartofler, da de ellers bliver alt for store til brug af hasselback.
  • Skræl kartoflerne.
  • Skær tynde skiver 2/3 ned i bunden af hver kartoffel.
  • Del limene og pres saften ud i en skål, hvori olivenolien hældes ved.
  • Smør hver sødkartoffel med lidt marinade.
  • Hæld chipotle- eller chilipulver i en lille sigte og drys hver kartoffel med dette.
  • Drys igen hver kartoffel, med tørret timian og havsalt.
  • Opvarm en ovn til 180, og bag sødkartoflerne i ovnen i ca. 30 – 40 minutter, indtil de er møre.
  • I mellem tiden hakkes mynten og blandes med creme fraichen. Smag til med salt og peber.

Noter

Server myntesaucen og evt. en tomatsalsa til hasselback søde kartoflerne.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Selve sød kartoflen som stammer fra Sydamerika er ikke en kartoffel eller i familie med den, men er en rodgrøntsag. Den kan blive meget større end kartofler og har enten et orange eller hvidt skær over sig. Smagen kan minde lidt om hokkaido græskar pga. dens lidt sødlige smag. Den kan dog tilberedes som kartofler, men skal have lidt længere tid.


Vi bruger den ofte som tilbehør til både kalvekød, kylling, and, fisk, og skærer den både ud som fritter, mindre dele eller som hasselback.

Opskrift på hasselback søde kartoffel

Server eventuelt de hasselback søde kartfoler med lidt cremefraiche og Tomatsalsa til.

Uskrællede sød kartofler

Skræl sødkartoflerne inden man skære skiverne i dem.

Skrællede sød kartofler

Skær dernæst skæres der riller i dem. Jeg gør det som regel ved at skære et lille stykke af overfladen, så sød kartoflen bliver plan og vandret. Dernæst tipper jeg den, så overfladen vender mod dig og skære riller i den.

Smør søde kartoflerne med lidt olie, hvorefter de drysses med chipotle og eventuelt timian.

Saltede søde kartofler

Bag dem i ovnen indtil de er møre.

Når man laver hasselback ud af søde kartofler bliver de en anelse sprøde på toppen.

Ovnbagte hasselback søde kartofler

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!