Hasselback Søde Kartofler

af | 6. nov 2018 | Hovedretter, Opskrifter, Tilbehør

Søde kartofler som hasselback er en utrolig lækker måde, at serverer søde kartofler på. Selve sød kartoflen som stammer fra Sydamerika er ikke en kartoffel eller i familie med den, men er en rodgrøntsag. Den kan blive meget større end kartofler og har enten et orange eller hvidt skær over sig. Smagen kan minde lidt om hokkaido græskar pga. dens lidt sødlige smag. Den kan dog tilberedes som kartofler, men skal have lidt længere tid.
Vi bruger den ofte som tilbehør til både kalvekød, kylling, and, fisk, og skærer den både ud som fritter, mindre dele eller som hasselback.

Opskrift på hasselback sødkartoffel

Hasselback Søde Kartofler

Hasselback søde kartofler er en super skøn måde, at tilberede sød kartofler på. De får en dejlig sprød overflade og bliver utrolig møre inden i.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør, Grøntsag, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 12 små sødkartofler
  • 2 lime
  • ¼ dl. olivenolie
  • Tørret timian
  • Chipotle- eller chilipulver
  • Havsalt
  • dl. creme fraiche
  • 1 bundt frisk mynte
  • Tomatsalsa

Sådan gør du

  • Sørg for, at bruge de små sødkartofler, da de ellers bliver alt for store til brug af hasselback.
  • Skræl kartoflerne.
  • Skær tynde skiver 2/3 ned i bunden af hver kartoffel.
  • Del limene og pres saften ud i en skål, hvori olivenolien hældes ved.
  • Smør hver sødkartoffel med lidt marinade.
  • Hæld chipotle- eller chilipulver i en lille sigte og drys hver kartoffel med dette.
  • Drys igen hver kartoffel, med tørret timian og havsalt.
  • Opvarm en ovn til 180, og bag sødkartoflerne i ovnen i ca. 30 – 40 minutter, indtil de er møre.
  • I mellem tiden hakkes mynten og blandes med creme fraichen. Smag til med salt og peber.

Noter

Server myntesaucen og evt. en tomatsalsa til hasselback søde kartoflerne.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

En af mine favoritmetoder er denne som jeg deler med Jer andre, hvor søde kartoflerne omdannes til hasselback, pensles med lime og drysses med chipotle, så de får en anelse skarphed og syre der passer utrolig godt til deres sødme. De passer utrolig godt som tilbehør til kødretter, kylling og endda fisk. Smagen er let sødlig, men når man drysser dem med chipotle og eventuelt lidt limesaft får den en rigtig god og lækker smag.

Læs Også Om: Sydamerikansk Ceviche // Grillet Entrecotes // Radicchio med Gorgonzola

Opskrift på hasselback sødkartoffel

Server eventuelt de hasselback søde kartfoler med lidt cremefraiche og Tomatsalsa til.

Skræl sødkartoflerne inden man skære skiverne i dem.

Smør dem med lidt olie, hvorefter de drysses med chipotle og eventuelt timian.

Bag dem i ovnen indtil de er møre.

Når man laver hasselback ud af søde kartofler bliver de en anelse sprøde på toppen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!