Nem opskrift på hasselback butternut squash, hvor butternut squash som hasselbagt får en lækker sprød overflade og passer perfekt som tilbehør til aftensmad.
Hasselback butternut squash opskrift er en af de utrolig gode aftensmad ideer. Butternut squash i ovn er nemt og hurtig at lave. Samtidig er det er det sund aftensmad som langt de fleste vil elske.
Ovnbagt Hasselback butternut squash kan serveres som tilbehør til alt muligt fra kødretter, kyllingeretter og fiskeretter. Men er lige så lækker som en af mange vegetar retter, hvor butternut er en del af retten.
Sådan laves hasselback butternut squash?
Det er supernemt at lave opskriften på hasselback butternut squash, da det er nøjagtig samme metode som når man laver hasselback kartofler. Der bruger jeg ikke noget i siderne ved kartofler, men ved butternutten placere jeg to grydeskeer hvor skaftet er omkring 1 centimeter i tykkelsen mellem den. På den måde er det nemmere når man skærer riller i den, så man ikke skærer helt igennem.
Opskrift på hasselback butternut squash
Min version er meget enkelt, ved at jeg smurte den med olivenolie og dryssede den med salt og lidt chipotle. Efterfølgende rev jeg limeskal over den for at den får noget frisk smag, og serverede lidt cremefraiche og Syltede Rødløg til. Du kan gøre alt muligt ekstra, som kan være at smøre den med et kryddersmør eller rygeost inden den kommer i ovnen. Du kan også fylde hullet med hytteost og krydderurter , og rive lidt parmesan eller Vesterhavsost over den, når den er færdig.
Andre lækre opskrifter: Hasselback Søde Kartofler // Helt ovnbagt knoldselleri // Hasselback Rødbeder
Hasselback Butternut Squash Nem opskrift på butternut i ovn
Ingredienser
- 1 – 2 stk. Butternut squash
- 4 spsk. olivenolie
- Saften fra en lime
- ½ spsk. chipotle pulver
- Salt
- 1 – 2 stk. Økologisk lime ikke overfladebehandlet
- 1 dl. syltede rødløg
- 2 dl. cremefraiche
Udstyr
Sådan gør du
- Tænd ovnen uden varmluft på 180 grader.
- Skyl og tør overfladen på butternut squashen.
- Del den i to på langs, og fjern kernerne med en ske.
- Placer den på et skærebræt med to trægrydeskeer på langs i hver side.
- Skær tynde riller i græskaren som vist på billedet.
- Placer det i et ildfast fad som er enten dækket med bagepapir eller smurt med olie.
- Bland olie og limesaft som pensles på den skårne overflade af butternutten.
- Drys den med chipotle pulver og salt.
- Bag den i ovnen i omkring 50 minutter indtil den er mør.
- Prik i den med en kødnål, hvor den skal gå i gennem uden modstand. Den må gerne få lidt farve på overfladen.
Noter
Butternut squash hører til græskarfamilien selv om den lige som hokkaidoen. Butternut har en mere sødlig smag end eksempelvis hokkaidoen, som jeg synes smager af mere end flere andre i græskarfamilien. Jeg har skrevet en del forskellige opskrifter om græskar og du kan læse mit Indlæg om hvad græskar er her, og hvor sunde de er. Samtidig får du en masse andre spændende opskrifter med.
Jeg har på instagram lagt mærke til rigtig mange variationer af denne form for hasselbagt græskar, hvor nogle knækker et eller to æg i hullet når den måske mangler 10 minutter tilbage. Faktisk en sjov og spændende måde at bruge den på.
Får du ikke spist det hele kan butternut squashen nemt gemmes til næste dag, hvor den kan serveres kold eller lunes op i enten mikroovnen eller ovnen.
Placer de to træ grydeskeer mellem butternut squashen.
Pensl dem med olivenolien og limesaften.
Drys dem med chipotle pulver og salt inden de bages.
Server dem med cremefraiche og syltede rødløg.
Overraskende god og spændende. Vi var 4 med vidt forsksællige madtraditioner / smag, og alle spiste deres halve. Jeg valgte at bruge lidt mindre af det røgede og erstattede med lidt paprika.
Hej Lene
Dejligt at læse, I syntes at Hasselback Butternut sqaush var god. God ide med almindelig paprika.
De bedste hilsner
Søren