I september købte vi nogle store økologiske portobello svampe på Foodfestival 2014 ved Tangkroen i Århus. Jeg tilberedte i ovnen med masser af Havgus, fra Arla Unika Oste. Vi fik svampene sammen med et par økologiske oksekødspølser, som også var købt på festivalen.
Opskriften er i og for sig ikke noget særligt, men pga. den salte smag fra Havgusen var den alligevel uovertruffen. Du kan vælge, at gøre det på din måde og bruge en anden ost eller udelade det.
Ovnbagt portobello med Havgus
Ingredienser
- 4 stk. store portobello svampe
- 8 stk. små gode cherrytomater
- 1/4 squash eller f.eks. snackpeber
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. skalotteløg
- Frisk hakket timian
- Olivenolie
- Salt og peber
- 50 g. skiver Havgus fra Arla Unika
Udstyr
Sådan gør du
- Skær den resterende stok af portobello svampen og hak den i mindre stykker.
- Skær cherrytomaterne i skiver og skær squashen i mindre tern.
- Hak hvidløget fint sammen med skalotteløget.
- Bland nu den hakkede portobello, squash, løg og hvidløg sammen og kom et par skefulde i portobello svampen.
- Læg tomatskiverne ovenpå og drys med lidt olivenolie og salt og peber.
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 - 25 minutter afhængig af størrelsen.
- De må gerne afgive noget væske.
- 5 minutter inden servering tages de ud af ovnen og osten kommes ovenpå, og stilles tilbage i ovnen indtil osten er smeltet.
Server dem som tilbebehør til f.eks. svinekoteletter, kylling, eller bare som en simpel forret.
0 kommentarer