og

Cookies Opskrift – Ægte amerikanske med chokolade

af | Bagning, Desserter, Opskrifter

Cookies med chokolade stykker

Lækre cookies med chokolade der er bløde inden i og dejlig sprøde udenpå. De smager fantastisk lækker og opskriften er utrolig nem at lave.

Hvem elsker ikke ægte amerikanske chokolade chip cookies som med deres lækre let salte smag passer så fantastisk godt med det søde og let bitre fra chokoladestykkerne.

Noget der får en til at slikke sig om munden når man i en enkelt cookie både får sødt, salt, bittert og sprødt. Alle fire ting vi elsker og som gør at både bagning og madlavning går op i en højere enhed.

Jeg har selve opskriften på Cookies fra en amerikansk avis jeg købte sidste gang vi var i Amerika, hvor jeg efterfølgende har arbejdet på, hvordan målene i den oprindelige kunne ændres til vores måleenheder.
Siden hen har jeg prøvet mig frem for at få en super lækker og nem opskrift som alle bør prøve.

Personligt bruger jeg en god chokolade til mine cookies med chokolade, og til andre opskrifter hvor der skal bruges chokolade.
Men man bestemmer helt selv og kan sagtens bruge lige nøjagtig den mørke eller hvide chokolade man bedst kan lide.
Nødder kan man også tilføje for at give sine cookies lidt ekstra knas.

Mine cookies kan spises som de er, men prøve at komme en klat creme fraiche eller flødeskum på, som gør dem endnu bedre, og passer vanvittig godt sammen med smagen i dem.

Hvorfor salt i cookies?

Saltet giver en fantastisk god smagsoplevelse til cookies sammen med det søde. Jeg drysser endda lidt havsalt ovenpå cookiedejen inden de bages, da jeg synes det passer rigtig godt til.

Andre lækre kager: Banankage // RabarberTærte // Brownies // Muffins

Cookies med chokolade stykker

Cookies Opskrift Ægte amerikanske cookies med chokolade

Lækre cookies med chokolade der er bløde inden i og dejlig sprøde udenpå. Cookies smager fantastisk lækker og opskriften er utrolig nem at lave.
4.13 fra 8 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Bagværk, Dessert
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Hviletid: 1 day
Samlet tid: 1 day 37 minutter
Antal: 28 Cookies
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 240 g. hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 vaniljestang
  • 215 g. smør
  • 145 g. muscovado sukker eller brun farin
  • 115 g. almindelig sukker
  • 1 æg
  • 285 g. mørk chokolade
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tag en spsk. sukker og pres kornene i sukkeret for at skille dem ad som skal bruges i smørret.
  • Tag smørret ud af køleskabet og skær det i mindre stykker som kommes i en anden skål sammen med muscovado sukker, hvidt sukker og vaniljesukkeret.
  • Pisk smørret og sukkeret sammen ved lav hastighed med en elpisker.
  • Efter omkring et par minutter tilsættes ægget, som piskes med i smørret.
  • Dernæst hældes mel, natron, bagepulver og salt blandingen i, hvorefter det piskes sammen.
  • Hak chokoladen med en kniv, som dernæst vendes i cookieblandingen.
  • Tryk et stykke køkkenfilm over blandingen som sættes i køleskabet i mindst 1 time men helst natten over.
  • Opvarm en ovn til 175 grader uden varmluft, men over- og undervarme.
  • Placer et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Form dejen til kugler på størrelse med en golfbold, som placeres på bagepladen.
  • Kom kun omkring 12 stk. på ad gangen, da cookie kuglerne smelter og bliver større i omkreds.
  • Bag dem i ovnen i 10 – 12 minutter, dette kan variere afhængig af ens ovn.
  • Cookierne skal være gyldne i farven når de er klar.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i 10 minutter, hvorefter de sættes på en bagerist for at køle helt ned.

Noter

Hvis man gemmer dem, kan de holde sig i en uge i en lufttæt beholder.
De er bedst samme dag eller et par dage efter.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Hvordan får man småkagerne sprøde udenpå og bløde indeni?

Først og fremmest er det den forholdsvis store mængde smør der giver blødheden, og bagetiden der gør dem sprøde udvendig.
Bagetiden er ret vigtig, da de ellers kan blive for sprøde og let brændte hvis de får for meget.
Cookies skal lige som andet bagværk med smør i køle ned inden de får den helt rigtige konsistens. Lige når man har taget dem ud er de helt bløde og man kan trykke huller i dem med en finger.

Skal cookies dejen hvile inden man former dem til kugler?

Det er vigtigt at dejen får lov at hvile i minimum en time, og meget gerne natten over.
Man kan også fryse cookie dejen ned og tage den op på et senere tidspunkt, hvilket kun gør den bedre.

Chocolate Chip Cookies med mælk

Hvor længe kan de holde sig?

Hvis du virkeligt ikke har spist dem samme dag, er de bedst indenfor en lille uge. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Cookie dej med chokolade stykker i

Lav en stor golfbold af dejen.

Cookie dej kugler

Placer kuglerne på en bageplade med bagepapir på.

Opskrift på chololade cookies

Drys eventuelt lidt havsalt ovenpå cookies kuglerne inden de bages i ovnen.

Hjemmebagte chokolade cookies

Chocolatecookies smager fantastisk lækkert med et glas mælk til eller en lille smule creme fraiche på toppen.

Chocolate chip cookies med salt

Salt, smørdej og chokolade passer utrolig godt sammen.

Amerikanske chokolade småkager

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Yuki

    4 stars
    Jeg kunne ikke følge hele opskriften men det lykkedes for mig😅

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Yuki
      Dejligt det lykkedes.
      Hvad var grunden til du ikke kunne følge hele opskriften?
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
4.13 from 8 votes (7 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!