og
Opskrift på rabarbertærte

En skøn rabarbertærte smager utrolig godt da kombinationen af den dejlige sprøde tærtebund, de let syrlige og sødlige rabarber passer vanvittig godt sammen.


Rabarbertærte er lige som mange andre tærter faktisk meget nem, at lave og orker man ikke at lave sin hjemmelavet tærtebund kan man uden problemer bruge en købedej.
Jeg synes selv, at det er utrolig nemt og hurtig, at samle sin egen mørdejsbund, og på samme tid er jeg sikker på, at dejen får den helt rigtige smag og konsistens.

Jeg har ikke tidligere bagt en rabarbertærte med fletlåg, og fandt ud af, hurtig ud af det var vanvittig nemt at skære strimlerne til låget ud, og flette det ovenpå rabarberne.
Når en tærte får et fletlåg bliver den fantastisk dekorativ og flot at se på, og samtidig er der mere sprød tærtedej i selve tærten.

Til en rabarbertærte hører enten en god cremefraiche eller flødeskum til. Man kan også servere begge dele, da det syrlige i creme fraichen passer rigtig godt til det fede i flødeskummet.

En lækker Vaniljeis vil ligeledes være noget der matcher rabarbertærten, hvor det kan være en god ide, at varme tærten lidt op, så den kolde is langsomt smelter ned i tærten.

Prøv også disse dejlige søde tærter: Citrontærte // Tarte Tatin med æbler

Opskrift på rabarbertærte

Rabarbertærte Lækker og nem tærte

Skøn klassisk rabarbertærte der er utrolig nem at lave, og som alt andet med rabarber smager den utrolig lækker. Lidt sprødt, sødt og syrligt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagværk, Dessert
Køkken: Dansk, Amerikansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Hviletid: 1 time
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 8
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Tærtedej

  • 225 g. usaltet smør
  • ½ tsk. salt
  • 45 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 350 g. mel

Fyld

  • 500 g. rabarber
  • Saften fra en ½ appelsin
  • 1 hel vaniljestang
  • 135 g. rørsukker eller sukker
  • 1 spsk. maizenamel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

Tærtedej

  • Ælt smør, salt, sukker og vaniljesukker sammen.
  • Tilsæt dernæst æggene i smørblandingen og pisk det sammen med håndmikser ved lav styrke.
  • Hæld melet i lidt ad gangen indtil dejen er ret tyk, og kom dejen ud på bordet og saml den til en kugle.
  • Pak den kuglen ind i folie og stil den i køleskabet i mindst en time eller til næste dag.
  • Husk at tage dejen ud 30 minutter inden den skal bruges.

Tærten

  • Opvarm ovnen til 180 grader uden varmluft.
  • Skyl rabarberne grundigt for jord og skær evt. det allernederste stykke af, hvis det ser dårligt ud.
  • Skær rabarberne ud i mindre stykker af omkring 1½ cm og kom saften fra appelsinen i og vend det rundt.
  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Tag 1 spsk. rørsukker og pres kornene ud i sukkeret med et knivsblad så de skilles ad.
  • Bland det med resten af sukkeret og maizenamelet og vend det hele sammen med rabarberne.
  • Rul omkring halvdelen af tærtedejen ud og læg den i tærteformen så siderne er dækket med dejen.
    Mørdej til tærte
  • Alternativt kan man presse dejen ud i tærteformen.
  • Kom rabarberfyldet ovenpå dejen.
    Rabarberkompot i mørdej til tærte
  • Rul resten af dejen ud som skæres i strimler af omkring 1 – 1½ cm i bredden.
  • Lav et fletlåg med strimlerne oven på rabarberfyldet.
    Flettet låg til tærte
  • Pisk ægget sammen og pensl låget med ægget.
  • Bag tærten i ovnen i omkring 45 – 50 minutter.

Noter

En rabarbertærte kan godt holde sig i køleskabet i 4 – 6 dage.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hjemmelavet rabarbertærte

Hvad består en rabarbertærte af?

En rabarbertærte består selvfølgelig af rabarber og en tærtedej af mørdej.
Det er en god ide, at sørge for at fyldet bestående af rabarber, sukker og appelsin får en syrlig sødlig smag. Jeg prøver som regel at bruge de tynde og rødligste rabarberstængler, da de som regel er mere søde end de tykke.

Jeg bruger rørsukker i stedet for almindelig sukker, da smagen er lidt mere aromatisk end almindelig hvidt sukker, hvilket passer rigtig godt sammen med rabarberne.

Som i min Rabarberkompot tilsætter jeg ægte vanilje for smagens skyld og rabarber og vanilje passer perfekt sammen.
Man kan udelade appelsinsaften men jeg synes det igen matcher godt sammen med rabarberne.

Sådan laver man en god mørdej?

En perfekt mørdej består af mel, smør, sukker og æg eller vand. Ægget sørger for at binde mel og smør sammen.

En mørdej samler man i stedet for, at ælte den sammen.
Hvis man har lavet vaniljekranse er det lidt samme metode, da dejen pga. smørret bliver blød og derfor skal hvile og sætte sig i køleskabet inden den enten rulles ud eller presses ud i en tærteform.

I denne dej har jeg tilsat vaniljekorn som giver selve dejen en lækker smag. Man kan godt udelade det, hvis man ønsker at mørdejen er mere neutral i smagen.

Mørdej til tærte

Man kan enten rulle mørdejen ud og placerer den i tærteformen, eller presse den ned og op langs kanten af tærteformen.

Rabarberkompot i mørdej til tærte

Kom rabarber og de øvrige ingredienser ovenpå mørdejen.

Flettet låg til tærte

Lav et fletlåg ovenpå fyldet, hvilket er ret nemt. Pensl dernæst låget inden tærten bages i ovnen.

Bagt rabarber tærte

Cremefraiche til rabarbertærte

Server eksempelvis cremefraiche, flødeskum eller en is til.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!