De bedste fastelavnsboller jeg til dato har bagt er fyldt med både en skøn vaniljecreme og lækker remonce.
På toppen er der en dejlig kakaoglasur som passer fantastisk godt sammen med fyldet.
Denne opskrift på fastelavnsboller giver nogle af de bedste og mest uimodståelige boller man kan forestille sig, og jeg er sikker på at både de voksne og børnene man bager dem til vil elske dem.
Jeg tænkte i starten om der var plads til både en vaniljecreme og remonce i disse fastelavnsboller, hvilket jeg undervejs fandt ud af at der er.
Jeg skulle huske at mængden svarer til størrelsen på bollerne, så de fleste forblev så hele som muligt.
Flyder lidt af fyldet ud sker der ikke det store ved det, da det størkner når bollerne er kølet ned. Jeg tænker at det samtidig er lidt af charmen ved hjemmelavede fastelavnsboller når man kan se at de er bagt i ens eget køkken.
Smager vaniljecreme og remonce godt sammen?
Det smager absurd godt og især med en kakaoglasur på toppen.
Da jeg bagte denne portion fastelavnsboller brugte jeg udelukkende ølands hvedemel, hvilket giver bollerne en mere grov fornemmelse og smag.
Er man mere til den lysere smag bruger man almindeligt hvedemel i opskriften.
For at give dejen ekstra smag har jeg rør lidt kardemomme og sukker i.
Andre gode opskrifter: Cookies med Chokoladestykker // Hjemmebagte Hveder
Fastelavnsboller Den bedste opskrift med creme og remonce
Ingredienser
Dej
- 1½ dl mælk
- 50 g. gær
- 375 g. mel evt ølandsmel hvis kan ønsker dem lidt mere grove
- 30 g sukker
- ½ tsk. kardemomme
- 200 g smør skal være blødt
- 1 æg
- Lidt kardemomme
- 1 – 2 æg til pensling
Vaniljecreme
- 1 vanilje stang
- 2½ dl. fløde
- 25 g. sukker
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. maizena
Remonce
- 75 g. marzipan
- 75 g. smør
- 75 g. sukker
Glasur
- 100 g. flormelis
- 2 spsk. kakaopulver
- Vand
Udstyr
Sådan gør du
Dej
- Varm mælken op i en gryde så den er lunken. Rør gæren i og opløs denne.
- Hæld mel, sukker og kardemomme i en skål og bland det sammen.
- Tilsæt smør, æg og mælken med den opløste gær i.
- Ælt dejen godt sammen i 10 minutter eller kør den på en røremaskine. Dejen skal være ret blød og smidig uden at klistrer til hænderne.
- Lad dejen hæve i omkring 1 time indtil den har dobbelt størrelse.
Vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Kom en spsk. sukker på skærebrættet og pres vaniljekornene i sukkeret så de skilles ad.
- Hæld fløden i en gryde og kom sukker, vaniljekorn og vaniljestangen i.
- Kog langsomt fløden op indtil sukkeret er opløst.
- Rør æggeblommerne sammen maizenamelet.
- Hæld omkring 4 spsk. varm fløde i æggeblommemassen og hæld massen tilbage i gryden mens der piskes.
- Varm cremen op i 3 minutter mens der hele tiden piskes.
- Hæld cremen i en skål som stilles på køl i køleskabet eller fryseren indtil den er afkølet.
Remonce
- Bland sukker, smør og marzipan i en skål og ælt det hele sammen med fingrene.
- Stil det til side til fastelavnsbollerne skal samles.
Fastelavnsboller
- Når dejen er færdighævet rullet den ud på et meldrysset bord i en firkant, hvor tykkelsen er omkring ½ cm.
- Skær firkanten ud i mindre firkanter af 12 x 12 cm.
- Kom omkring ½ spsk. remonce i midten af firkanten og dernæst omkring ½ spsk. vaniljecreme ovenpå remonsen.
- Pisk et æg sammen.
- Smør alle kanterne af firkanterne med det piskede æg.
- Fold hvert hjørne af dejfirkanten ind, og pres dejen godt sammen mod hinanden, så den slutter tæt.
- Vend fastelavnsbollen med den foldede side ned af.
- Placer dem på en bageplade med bagepapir på.
- Pensl dem med det piskede æg.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader uden varmluft i 10 – 12 minutter.
- Lad dem køle ned inden glasuren kommes på.
Glasur
- Bland flormelis og kakao sammen.
- Kom lidt 1 – 2 spsk. vand ved og rør rundt. Tilsæt mere vand indtil glasuren er tykflydende.
Noter
Man kan fryse fastelavnsbollerne i fryseposer når de er afkølet. Man skal undlade at komme glasur på hvis de fryses.
Fastelavnsboller kan holde sig i omkring 4 – 5 dage.
Jeg kørte dejen på min røremaskine i små 10 minutter, men den kan sagtens samles og æltes i hånden. Man skal huske at dejen skal være blød og smidig uden at klistrer til hænderne. Dejen skal både hæve inden fyldet kommes på og når dejen er samlet til boller.
I denne opskrift fik jeg 16 fastelavnsboller. Da vi skulle bruge dem samme weekend dryppede jeg noget kakaoglasur over dem.
Man kan fryse fastelavnsbollerne i fryseposer når de er afkølet. Man skal undlade at komme glasur på dem hvis de fryses.
Fastelavnsboller kan holde sig i omkring 4 – 5 dage.
Vidste du at fastelavnsboller ikke kun er et dansk fænomen, men et skandinavisk bagværk som både Nordmænd, Svenskere og Finnere bager. Historien finders HER om den skandinaviske bagværk.
Rul fastelavnsbolledejen ud i en firkant, hvor tykkelsen er omkring ½ cm.
Del dejen i firkanter af omkring 12 x 12 cm. Kom remons og vaniljecreme i midten. Smør dernæst siderne med det smeltede smør.
Buk hvert hjørne af firkanten ind.
Saml firkanterne så der ikke er nogen sprækker. Stil dem med samlingen ned af på en bageplade med bagepapir på.
0 kommentarer