Koldskålskage

af | 27. maj 2016 | Bagning, Desserter, Opskrifter, Sommer

Sommeren rykker nærmere og nærmere, og koldskålen skal snart på bordet, men hvorfor ikke lave den til en koldskålskage med friske danske søde jordbær på toppen? Jeg er for tiden ved, at kigge mere og mere på desserter og sødt bagværk, som også mangler på bloggen. Jeg har tidligere lavet en dessert af koldskål, som du kan læse om Her.

Koldskålskage

Koldskålskage

Koldskålskage med friske danske søde jordbær på toppen passer rigtig godt som sommerkage.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, Kage, Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 8
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 200 g. kammerjunker
  • 100 g. smeltet smør
  • 100 g. mascarpone kan erstattes med philadelphia neutral
  • 500 g. philadelphia neutral
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 100 g. sukker
  • ½ god vaniljestang evt. Bourbon
  • 3 dl. kærnemælk
  • ½ dl. mel
  • Revet skal fra en citron
  • Saften fra 1 - 1½ citron
  • ½ bakke jordbær eller andre bær

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Kom kammerjunkerne i en frostpose og knus dem, hvorefter de blandes med smørret.
  • Kom dem i en springform på ca. 20 cm.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk æggeblommer, æg, sukker og vaniljen til en luftig æggesnaps.
  • Pisk ostene, kærnemælk, citronskal og citronsaft sammen.
  • Bland æggesnapsen med ostecremen.
  • Sigt melet i og vend det.
  • Smør springformen, og hæld massen i.
  • Bag den i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.
  • Tag den ud af ovnen og køl den af.
  • Skyl jordbærerne, som skæres i skiver. Pynt kagen med jordbærene.

Noter

Koldskålkagen kan holde sig et par dage i køleskabet, hvis man da kan holde fingrene fra den.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Man kan se, at koldskålskagen har alle tingene med fra en god koldskål. Syren og sødmen, kærnemælken og kammerjunkerne, så pas på man kan sagtens blive afhængig af den. Vi havde besøg af mine forældre den dag jeg serverede kagen. Min mor havde forinden på det kraftigste ønsket, at jeg skulle forsøge mig med den. Og hvad gør man ikke for sine forældre?

Kammerjunker

Kagen var et så stort hit hos dem, at jeg dagen efter kom forbi med resterne som de nød et par dage.

Koldskålsmasse

Kammerjunkerne er lidt søde i smagen, og jeg tænker at de kan udskiftet med Digestive Kiks, hvis man ikke ønsker, at kagen skal blive for sød.

Bagt koldskålskage

Koldkålskagen får en utrolig flot farve når den har været i ovnen, som jeg næsten syntes var synd, at dække med jordbær. Man kan bruge andre bær som f.eks. blåbær, hindhær, brombær osv.. Alternativt kan den få et tyndt lag flødeskum, eller drysses med revet chokolade. Egentlig er det kun fantasien der sætter grænser.

Koldskålskage

Da koldskålskagen er i den tunge ende af kager og minder lidt om cheesecake bør man overveje om den skal serveres lige efter middagen.

Koldskålskage

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Louise

    Hvor meget mel?

    Svar
    • Søren

      ½ dl. Retter jeg om lidt. Tak for du jeg opmærksom på det.
      God weekend.
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!