Koldskålsdessert er en skøn måde at lave en nem dessert på som smager en lækker koldskål.
Sommeren er ikke sommer uden koldskål. Men hvorfor ikke lave det som en dessert med en super lækker rabarberkompot og knuste makroner på toppen.
Jeg var for lidt tid siden, gået på jagt efter en opskrift på koldskålsdessert, eller inspiration til en. Jeg fandt et par stykker et lidt søgen, og de har været inspiration til denne. Jeg må sige, at denne dessert af koldskål smager som englene synger, og man næsten ikke kan få nok af den. Jeg valgte, at bruge en hjemmelavet rabarberkompot til, at komme ovenpå sammen med lidt knuste makroner. Jeg er sikker på, at nye friske danske jordbær også vil passe fint til denne dessert.
Prøv disse desserter: Rabarberkoldskål // Bagte Figner med Rom
Koldskålsdessert
Ingredienser
- 4 spsk. rørsukker
- 1 vaniljestang gerne en god f.eks. Polynesisk
- 4½ dl. fløde
- 3 dl. kernemælk
- 3 blade husblas
- Skallen fra ½ økologisk/u sprøjtet citron
- Knuste makroner
- Rabarberkompot
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med noget af sukkeret ved hjælp af bladet på en kniv.
- Hæld fløden i en gryde sammen med sukkeret og vaniljesukkerblandingen, og vaniljestangen. Lad det koge op, skru dernæst ned og lad det simre i 10 – 15 minutter, hvorefter vaniljestangen fiskes op.
- I mellem tiden udblødes husblassen i 10 minutter, hvorefter de tilsættes den varme fløde. Når husblassen er smeltet hældes kernemælken og citronskallen i. Hæld det hele i en beholder, som sættes på køl i mindst 5 timer.
- Tag koldskålsdesserten ud af køleskabet og pisk den til en creme med et piskeris.
Noter
Opskriften vil passe super godt til Skt. Hans aften efter gæsterne er blevet forkælet med noget lækkert grillkød og grønt. Desserten kan sagtens lavet dagen i forvejen, hvilket gør den endnu nemmere.
Meget smuk dessert – og dejlig kombination af de to mest sommerlige desserter (koldskål og rabarbergrød).
Tak :-). Den er dog farlig pga. den vanedannende effekt :-).
Bedste hilsner
Søren