og

Koldskålsdessert

af | Desserter, Opskrifter, Påske, Sommer

Opskrift på koldskålsdessert

Koldskålsdessert er en skøn måde at lave en nem dessert på som smager en lækker koldskål.

Sommeren er ikke sommer uden koldskål. Men hvorfor ikke lave det som en dessert med en super lækker rabarberkompot og knuste makroner på toppen.

Jeg var for lidt tid siden, gået på jagt efter en opskrift på koldskålsdessert, eller inspiration til en. Jeg fandt et par stykker et lidt søgen, og de har været inspiration til denne. Jeg må sige, at denne dessert af koldskål smager som englene synger, og man næsten ikke kan få nok af den. Jeg valgte, at bruge en hjemmelavet rabarberkompot til, at komme ovenpå sammen med lidt knuste makroner. Jeg er sikker på, at nye friske danske jordbær også vil passe fint til denne dessert.

Prøv disse desserter: Rabarberkoldskål // Bagte Figner med Rom

Koldskålsdessert

Hvorfor ikke lave koldskål som en dessert med en super lækker rabarberkompot og knuste makroner på toppen.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 vaniljestang gerne en god f.eks. Polynesisk
  • dl. fløde
  • 3 dl. kernemælk
  • 3 blade husblas
  • Skallen fra ½ økologisk/u sprøjtet citron
  • Knuste makroner
  • Rabarberkompot

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med noget af sukkeret ved hjælp af bladet på en kniv.
  • Hæld fløden i en gryde sammen med sukkeret og vaniljesukkerblandingen, og vaniljestangen. Lad det koge op, skru dernæst ned og lad det simre i 10 – 15 minutter, hvorefter vaniljestangen fiskes op.
  • I mellem tiden udblødes husblassen i 10 minutter, hvorefter de tilsættes den varme fløde. Når husblassen er smeltet hældes kernemælken og citronskallen i. Hæld det hele i en beholder, som sættes på køl i mindst 5 timer.
  • Tag koldskålsdesserten ud af køleskabet og pisk den til en creme med et piskeris.

Noter

Server denne super lækre koldskålsdessert i glas med en hjemmelavet rabarberkompot og knuste makroner eller nye danske jordbær ovenpå.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskriften vil passe super godt til Skt. Hans aften efter gæsterne er blevet forkælet med noget lækkert grillkød og grønt. Desserten kan sagtens lavet dagen i forvejen, hvilket gør den endnu nemmere.

Koldskålsdessert med rabarber

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Meget smuk dessert – og dejlig kombination af de to mest sommerlige desserter (koldskål og rabarbergrød).

    Svar
    • Søren

      Tak :-). Den er dog farlig pga. den vanedannende effekt :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Koldskålskage | - […] Sommeren rykker nærmere og nærmere, og koldskålen skal snart på bordet, men hvorfor ikke lave den til en koldskålskage…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!