Bagte figner med rom

af | 6. okt 2017 | Desserter, Opskrifter

Opskrift på bagte figner med rom

Bagte figner med rom må være verdens nemmeste dessert, men absolut ikke den dårligste!

Friske figner der bages i ovnen kan sammensættes på forskellige måder, og med forskelligt tilbehør der kun gør dem endnu lækre.
Der er kun en ærgerlig ting ved bagte figner, som er at friske figner kun kan købes i en begrænset periode, hvilket er efteråret.

I den periode nu kan de købes i langt de fleste supermarkeder, og er i sig selv utrolig lækre. Jeg bruger dem også i salater og du kan i denne opskrift på Hokkadio salat læse, hvordan jeg har brugt dem i s

Kan du ikke få fat på friske figner er det muligt at købe dem på dåse. Disse smager også utrolig godt og er ligeledes meget nemme at lave. De skal kun varmes op i ovnen, hvor der til kan serverer en lækker kold vaniljeis til som denne hjemmelavede

Prøv også disse desserter: Pære Belle Helene // Grillede Ananas

Opskrift på bagte figner med rom

Bagte figner med rom

Bagte figner må være verdens nemmeste dessert, men absolut ikke den dårligste

4 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 4 figner
  • 1 – 2 cl. god rom
  • 6 tsk. rørsukker
  • 1 stk. tongabønne kan udelades
  • Fint revet citronskal
  • 2 dl. græsk youghurt
  • 1 stk. mørkt chokolade

Sådan gør du

  • Halver fignerne, som placeres i et ildfast fad med skærefladen op ad.
  • Dryp rommen oven fignerne.
  • Drys sukkeret over hver figen, og riv en anelse tongabønne og citronskal over hver figen.
  • Sæt dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20 minutter.
  • Tag dem ud og kom en spsk. græsk youghurt over hver, og riv evt. lidt mørk chokolade over dem.

Noter

Youghurten kan erstattes med vaniljeis.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Opskrift på bagte figner

I min opskrift på bagte figner har jeg brugt lidt rom, rørsukker, revet tonga bønne og græsk youghurt. Mere skal der ikke til for en fortræffelig og nem dessert. Yoghurten kan erstattes med vaniljeis.Du kan også selv afprøve andre måder at lave din version af bagte figner på. Dette kan være med portvin eller uden alkohol. Jeg vil anbefale at du altid bruger sukker eller rørsukker som drysses over dem. Dette giver den bedste karamelliserede smag til fignerne.

Selv om denne dessert med bagte figner er nem kan den sagtens bruges til en gæstemiddag, hvilket kan være en fordel. Især hvis du ønsker at bruge mere tid på dine gæster, kan du forberede det hele inden fignerne bages i ovnen.

Figner er ikke kun noget der dyrkes i sydeuropa men også her i Danmark. Vi har selv et lille figentræ som vi glæder os til skal give os friske figner.

Dessert af Bagte figner

Figner i fad

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Jytte

    5 stars
    Meget vanedannende👍😋😋

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Jytte
      Ja bagte figner er ekstrem vanedannende :-).
      Rigtig god weekend
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!