Bagte figner med rom
Bagte figner må være verdens nemmeste dessert, men absolut ikke den dårligste! Friske figner der bages i ovnen kan sammensættes på forskellige måder, og med forskelligt tilbehør der kun gør dem endnu lækre.
Der er kun ærgerlig ting ved bagte figner, som er at friske figner kun kan købes i en begrænset periode, hvilket er efteråret. Lige nu kan de købes i langt de fleste supermarkeder, og er i sig selv utrolig lækre. Jeg bruger dem også i salater og du kan i denne opskrift læse, hvordan jeg har brugt dem i en salat.

Bagte figner med rom
Bagte figner må være verdens nemmeste dessert, men absolut ikke den dårligste
Udskriv
Pin
BedømRet: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Ingredienser
- 4 figner
- 1 - 2 cl. god rom
- 6 tsk. rørsukker
- 1 stk. tongabønne kan udelades
- Fint revet citronskal
- 2 dl. græsk youghurt
- 1 stk. mørkt chokolade
Sådan gør du
- Halver fignerne, som placeres i et ildfast fad med skærefladen op ad.
- Dryp rommen oven fignerne.
- Drys sukkeret over hver figen, og riv en anelse tongabønne og citronskal over hver figen.
- Sæt dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20 minutter.
- Tag dem ud og kom en spsk. græsk youghurt over hver, og riv evt. lidt mørk chokolade over dem.
Noter
Youghurten kan erstattes med vaniljeis.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
I min bagte figner opskrift har jeg brugt lidt rom, rørsukker, revet tongabønne og græsk youghurt. Mere skal der ikke til for en fortræffelig og nem dessert. Youghurten kan erstattes med vaniljeis.
Kommentarer
Bagte figner med rom — Ingen kommentarer