Bagte figner med rom
Bagte figner med rom må være verdens nemmeste dessert, men absolut ikke den dårligste!
Friske figner der bages i ovnen kan sammensættes på forskellige måder, og med forskelligt tilbehør der kun gør dem endnu lækre.
Der er kun en ærgerlig ting ved bagte figner, som er at friske figner kun kan købes i en begrænset periode, hvilket er efteråret.
I den periode nu kan de købes i langt de fleste supermarkeder, og er i sig selv utrolig lækre. Jeg bruger dem også i salater og du kan i denne opskrift på Hokkadio salat læse, hvordan jeg har brugt dem i s
Kan du ikke få fat på friske figner er det muligt at købe dem på dåse. Disse smager også utrolig godt og er ligeledes meget nemme at lave. De skal kun varmes op i ovnen, hvor der til kan serverer en lækker kold vaniljeis til som denne hjemmelavede
Prøv også disse desserter: Pære Belle Helene // Grillede Ananas
Bagte figner med rom
Bagte figner må være verdens nemmeste dessert, men absolut ikke den dårligste
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 2
Ingredients
- 4 figner
- 1 – 2 cl. god rom
- 6 tsk. rørsukker
- 1 stk. tongabønne kan udelades
- Fint revet citronskal
- 2 dl. græsk youghurt
- 1 stk. mørkt chokolade
Udstyr
Instructions
- Halver fignerne, som placeres i et ildfast fad med skærefladen op ad.
- Dryp rommen oven fignerne.
- Drys sukkeret over hver figen, og riv en anelse tongabønne og citronskal over hver figen.
- Sæt dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20 minutter.
- Tag dem ud og kom en spsk. græsk youghurt over hver, og riv evt. lidt mørk chokolade over dem.
Notes
Youghurten kan erstattes med vaniljeis.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Opskrift på bagte figner
I min opskrift på bagte figner har jeg brugt lidt rom, rørsukker, revet tonga bønne og græsk youghurt. Mere skal der ikke til for en fortræffelig og nem dessert. Yoghurten kan erstattes med vaniljeis.Du kan også selv afprøve andre måder at lave din version af bagte figner på. Dette kan være med portvin eller uden alkohol. Jeg vil anbefale at du altid bruger sukker eller rørsukker som drysses over dem. Dette giver den bedste karamelliserede smag til fignerne.
Selv om denne dessert med bagte figner er nem kan den sagtens bruges til en gæstemiddag, hvilket kan være en fordel. Især hvis du ønsker at bruge mere tid på dine gæster, kan du forberede det hele inden fignerne bages i ovnen.
Figner er ikke kun noget der dyrkes i sydeuropa men også her i Danmark. Vi har selv et lille figentræ som vi glæder os til skal give os friske figner.
Meget vanedannende👍😋😋
Hej Jytte
Ja bagte figner er ekstrem vanedannende :-).
Rigtig god weekend
Søren