Bagte figner med rom

af | 6. okt 2017 | Desserter, Opskrifter

Bagte figner må være verdens nemmeste dessert, men absolut ikke den dårligste! Friske figner der bages i ovnen kan sammensættes på forskellige måder, og med forskelligt tilbehør der kun gør dem endnu lækre.
Der er kun ærgerlig ting ved bagte figner, som er at friske figner kun kan købes i en begrænset periode, hvilket er efteråret. Lige nu kan de købes i langt de fleste supermarkeder, og er i sig selv utrolig lækre. Jeg bruger dem også i salater og du kan i denne opskrift læse, hvordan jeg har brugt dem i en salat.

Bagte figner med rom

Bagte figner må være verdens nemmeste dessert, men absolut ikke den dårligste

4 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 4 figner
  • 1 - 2 cl. god rom
  • 6 tsk. rørsukker
  • 1 stk. tongabønne kan udelades
  • Fint revet citronskal
  • 2 dl. græsk youghurt
  • 1 stk. mørkt chokolade

Sådan gør du

  • Halver fignerne, som placeres i et ildfast fad med skærefladen op ad.
  • Dryp rommen oven fignerne.
  • Drys sukkeret over hver figen, og riv en anelse tongabønne og citronskal over hver figen.
  • Sæt dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20 minutter.
  • Tag dem ud og kom en spsk. græsk youghurt over hver, og riv evt. lidt mørk chokolade over dem.

Noter

Youghurten kan erstattes med vaniljeis.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 I min bagte figner opskrift har jeg brugt lidt rom, rørsukker, revet tongabønne og græsk youghurt. Mere skal der ikke til for en fortræffelig og nem dessert. Youghurten kan erstattes med vaniljeis.

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!