Hokkaido Butternut Salat

af | 10. okt 2013 | Hovedretter, Opskrifter, Salater, Tilbehør

Salater er ikke det jeg har skrevet noget særligt om, selv om jeg holder meget af de forskellige slags jeg laver. Lige nu er det årstiden for rodfrugter og Hokkaido og Butternut squash til rimelige penge. Jeg holder meget af forskellige varme salater af enten hokkaido eller/og butternut squash, sammen med andre rodfrugter eller squash og aubergine.

Hokkaido Butternut Salat

Ingredienser:

  • 1/4 – ½ Hokkaido.
  • 1/4 – ½ Butternut squash.
  • 1/4 Knoldselleri.
  • ½ Glaskål.
  • 3 Friske figner.
  • Frisk koriander.
  • Saften fra en lime
  • Saften fra 1/4 appelsin.
  • Tørret chili frø.

Fremgangsmåde:

Del hokkaidoen og butternutten og fjern kernerne. Skræl knoldsellerien og glaskålen. Skær dem i tern af ca. 2 x 2 cm. Skær fignerne i kvarte. Bland lime- og appelsinsaft med chilifrø. Kom knoldselleri og glaskål i et ildfast fad, hvor halvdelen af marinaden hældes ved bag dem ved 180 grader i 10 minutter, hvorefter hokkaido og butternut kommet ved. Hæld resten af marinaden over sammen med salt og peber, og bag det yderligere i 10 minutter. Bland fignerne i den varme salat når den er færdig.

Hokkaido ButternutServer salaten sammen med oksekød, kalvekød, kylling eller lammekød. Eller bare alene.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.