Salater er ikke det jeg har skrevet noget særligt om, selv om jeg holder meget af de forskellige slags jeg laver. Lige nu er det årstiden for rodfrugter og Hokkaido og Butternut squash til rimelige penge. Jeg holder meget af forskellige varme salater af enten hokkaido eller/og butternut squash, sammen med andre rodfrugter eller squash og aubergine.
Ingredienser:
- 1/4 – ½ Hokkaido.
- 1/4 – ½ Butternut squash.
- 1/4 Knoldselleri.
- ½ Glaskål.
- 3 Friske figner.
- Frisk koriander.
- Saften fra en lime
- Saften fra 1/4 appelsin.
- Tørret chili frø.
Fremgangsmåde:
Del hokkaidoen og butternutten og fjern kernerne. Skræl knoldsellerien og glaskålen. Skær dem i tern af ca. 2 x 2 cm. Skær fignerne i kvarte. Bland lime- og appelsinsaft med chilifrø. Kom knoldselleri og glaskål i et ildfast fad, hvor halvdelen af marinaden hældes ved bag dem ved 180 grader i 10 minutter, hvorefter hokkaido og butternut kommet ved. Hæld resten af marinaden over sammen med salt og peber, og bag det yderligere i 10 minutter. Bland fignerne i den varme salat når den er færdig.
Prøv denne salat: Linsesalat
Server salaten sammen med oksekød, kalvekød, kylling eller lammekød. Eller bare alene.
0 kommentarer