og

Hokkaido Butternut Salat

af | Hovedretter, Opskrifter, Salater, Tilbehør

Opskrift på Hokkaido Butternut Salat

Bagt hokkaido butternut salat er en skøn og fyldig salat. Salaten er med friske figner er en anderledes vintersalat, da den har masser af sødmefuld smag.

En salat med bagt hokkaido og butternut squash kan serveres til mange andre ingredienser som tilbehør til aftensmaden. Den fungerer også rigtig godt som en selvstændig frokostret eller vegetarret. Grunden er at både hokkaido græskar og butternut squash mætter rigtig godt. Man kan desuden tilsætte flere elementer i den som græskarkerner, nødder og andet. Alt sammen for at gøre den mere fyldig.

Salater som denne elsker jeg at lave i den koldere tid. Hokkaido og butternut squash er utrolig skønne at bruge til mange ting. Når hokkaido bages som her, får den en mere blød struktur og et sprødt ydre pga. skrællen. Desuden indeholder skrællen sunde vitaminer. Derfor skal hokkaido aldrig skrælles. Butternut squash derimod skal skrælles, da skrællen er meget sej og uspiselig.

Prøv denne salat: Linsesalat

Hokkaido Butternut salat

Hokkaido Butternut Salat

Hokkaido Butternutsquash salat er en nem og lækker salat af figner og græskar.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Salater
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1/4 – ½ stk. Hokkaido
  • 1/4 – ½ stk. Butternut squash
  • 1/4 stk. Knoldselleri
  • ½ stk. Glaskål
  • 3 stk. Friske figner
  • 1 bundt Frisk koriander
  • 1 stk. lime
  • Saften fra 1/4 appelsin
  • Tørret chili frø

Sådan gør du

  • Del hokkaido og butternut squash og fjern kernerne med en spiseske.
  • Skræl butternut squash knoldsellerien, glaskålen og.
  • Skær hokkaido, butternut squash, knoldselleri og glaskål i tern af ca. 2 x 2 cm.
  • Skær fignerne i kvarte.
  • Bland lime- og appelsinsaft med chilifrø.
  • Kom knoldselleri og glaskål i et ildfast fad, hvor halvdelen af marinaden hældes ved bag dem ved 180 grader i 10 minutter, hvorefter hokkaido og butternut kommet ved.
  • Hæld resten af marinaden over sammen med salt og peber, og bag det yderligere i 10 minutter.
  • Bland fignerne i den varme salat når den er færdig.

Noter

Salaten kan serveres varm, lun eller kold og kan holde sig flere dage i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Tip til opskriften

  • Butternut squash kan erstattes af udelukkende hokkaido eller lignende græskar.
  • Hokkaido Butternut Salat kan holde sig flere dage i køleskabet.
  • Du kan erstatte friske figner med tørrede, eller udelade dem.

Tilbehør til salaten kan være kylling som Fyldt kyllingebryst med feta eller fisk som Stegt paneret mørksej eller det du mener passer godt til den.

Hokkaido og butternut squash er i dag ret billige og ofte på tilbud og holder sig hele et køligt sted i omkring 2 – 4 uger.  Derfor køber jeg dem ofte når de er på tilbud og har dem liggende i vores kølige skur om vinteren. Når de først er halveret holder de en lille i køleskabet. Men de er rigtig gode at skære i tern og fryse. Derved har man stykker der kan anvendes til en mos. Du kan godt bage frosne stykker, men de bliver en anelse mere bløde.

Hokkaido Butternut salat

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!