og

Pære Belle Helene Dessert

Pære Belle Helene er en nem fransk klassisk dessert, der er utrolig nem at lave og smager vanvittig lækkert.

Dessert med syltede pærer består af syltede pærer der serveres med en lækker vaniljeis, og en skøn hjemmelavet tyk chokoladesovs.

Hvor stammer Pære Belle Helene fra?
Pære Belle Helene oprindelse er som sagt fra Frankrig og opfundet i 1880´erne af den meget kendte kok Auguste Escoffier som er faderen til det moderne franske køkken.
Desserten er en hyldest til komponisten Offenbachs Operette La Belle Helene.

Man kan servere pære belle Helene med en hjemmelavet vaniljeis, eller en god købe vaniljeis, hvis man hellere vil det fremfor for at lave sin egen vaniljeis.

Pære Helene smager fantastisk godt grundet de syltede pærer, den dejlige kolde vaniljeis med masser af skøn vaniljesmag og den tykke let bitre chokolade sovs.
Den har mange af de perfekte elementer i en dessert, hvor man kan anrette den som den helt klassiske metode, eller gøre mere ud af det.
Man kan eksempelvis drysse hakkede mandler over pæren og vaniljeisen, som giver noget lækker knas til desserten.

Syltning af pære tager omkring 20 minutter at sylte, men de kan erstattes af syltede pærer på dåse.
Dog synes jeg personligt at man bør sylte sine egne pærer og som i min version, hvor jeg har brugt lidt calvados som ekstra smagsgiver, komme det i man selv har lyst til.

Andre klassiske desserter: Tarte Tatin med Æbler // Citrontærte // Chokolademousse

Desserten Pære belle Helene

Pære Belle Helene Dejlig nem fransk pære dessert med is

Pære Belle Helene er en nem fransk klassisk dessert, der er utrolig nem at lave og smager vanvittig lækkert.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert, Syltning
Køkken: Fransk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

Syltede Pærer

  • 1 kg. pærer
  • 1 vaniljestang
  • 250 g. sukker
  • 1 liter vand
  • 1 dl. calvados kan udelades
  • Atamon kan udelades

Chokoladesovs

  • dl. fløde
  • 150 g. mørk chokolade
  • 1 spsk. kakaopulver
  • Evt. vand

Vaniljeis

Sådan gør du

Syltede Pærer

  • Skær en anelse af pærernes bund så de kan stå op af sig selv.
  • Brug en kernehus udstikker til at fjerne kernehuset fra pærerne ved stikke den op i bunden af pæren. Stilken lader man sidde på.
  • Skræl dernæst pærerne.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med lidt sukker.
  • Kom vand, sukker, vaniljesukker og vaniljestangen i en gryde som koges op indtil sukkeret er opløst.
  • Kom dernæst pærerne i som simrer med indtil de er al dente. Dette tager omkring 10 minutter. Klip evt. en stykke bagepapir ud der passer til gryden med et hul i midten der presses ned over pærerne. På den måde forbliver pærerne under lagen.
  • Tag gryden af varmen og lad dem køle ned i lagen.
  • Ønsker man at gemme pærerne til senere brug kan de kommes i et patentglas med lagen. Husk at skolde og eventuelt skylle glasset i atamon inden brug.
  • Klip et låg til af bagepapir. Smør dette med atamons som presses ned over pærerne, så de bliver under lagen.
  • Skal de ikke gemmes tages de op af lagen ved anretning.

Chokoladesovs

  • Hæld fløden i en gryde som koges op.
  • Hak chokoladen som kommes i den kogende fløde sammen med kakaopulver.
  • Rør rundt indtil chokoladen er smeltet.
  • Såfremt chokoladesovsen er for tyk hældes lidt vand i ad gangen.
  • Hold chokoladesovsen lun indtil servering.

Noter

Server pærerne ved at stille en pærer på hver tallerken sammen med en kugle vaniljeis.
Hæld dernæst lidt lun chokoladesovs over pæren og isen.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Kan man sylte eller henkoge pærerne i forvejen til Pære Belle Helene?

Man kan godt sylte pærerne til Pære Belle Helene i noget tid i forvejen, og gemme dem på patentglas.
Når man tilbereder dem bør de koge 5 minutter kortere, da de ellers kan blive lidt for bløde under konserveringen.

Syltede pærers holdbarhed er flere måneder, så længe man husker at skolde patentglassene og derefter skylde glasset i atamon eller vodka. Sørg også for at de syltede pærer på glas står køligt, og pærerne er trykket under syltelagen.

Hvilke pærer bør man bruge til desserten?

Det vil være en god ide at bruge de friske pærer til Pære Helene der er lidt faste i kødet til desserten.
Grunden er at de ikke bliver for bløde når de henkoges i syltelagen.

Syltede pærer til pære belle helene

Bliver chokoladesovsen for tyk kan den nemt gøres mere flydende ved at tilsætte lidt vand. Den bibeholder stadig den skønne chokoladesmag.

Chokolade sovs til pære belle helene

Hæld noget af chokoladesovsen over den skønne vaniljeis og de syltede pærer.

Faste grønne pærer er bedst til fransk dessert

Brug gerne faste pære.

Udstik kernehuset til de syltede pærer

Udstik kernehuset med en kernehusudstikker, hvorefter pærerne skrælles.

Lav din egen vaniljesukker til de syltede pærer

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud som mases sammen med lidt sukker.

Pærerne kommes i syltelagen til pære belle helene

Kog syltelagen op indtil sukkeret er opløst. Kom vaniljestangen i sammen med pærerne og lav et låg af bagepapir som trykker pærerne ned under lagen.

Pærer med vaniljeis Pære Belle helene

Server pærerne med vaniljeisen til.

Desserten Pære belle Helene

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!