Grillede ananas med en karamelrom med smag af hyldeblomster er en lækker afslutning på en god sommeraften med grillet mad.
Desserten er en af de nemme, at gå til, og har man nu gang i grillen er det bare, at fortsætte udenfor.
Sødmen fra ananassen sammen med karamelrommen og vaniljeis passer utrolig godt sammen. Jeg havde samme eftermiddag plukket lidt hyldeblomster som jeg kom i karamellen, hvilket gav den en fantastisk smag og duft af hyld.
Desserten er som sagt super nem at grille, og heldigvis lige så lækker, at serverer for ens gæster, som kan sidde og se på mens man lægger ananassen på grillen. Efter ca. 15 minutter er den klar.
Opskrift på grillede Ananas
Når den laves på grillen får den de skønneste grill streger, hvilket ser super godt ud når den skæres ud.
Min svigersøn og jeg tilberedte denne dessert i vores sommerhus, efter vi havde været i Vesterhavet for fjerde gang denne sommer. Jeg kan næsten ikke huske, hvornår jeg sidst har badet mere end en gang i Danmark i løbet af en sommer.
Mere sommerligt kan det næsten ikke blive, især når der bliver fyret op under grillen, og alt tilberedes på den.
Andre skønne sommer opskrifter: Hjemmelavet Koldskål // Rabarber Tærte // Bagte Figner
Grillede Ananas
Ingredienser
- 1 hel ananas
- 4 spsk. rørsukker
- 1 dl. rom f.eks. Havana Club
- 1 – 2 spsk. Smør
- 1 dl. Hyldeblomster kan erstattes med ½ dl. hyldeblomstsaft
- 1 l. Vaniljeis
- ½ dl. rom
Udstyr
Sådan gør du
- Kom rørsukkeret på en pande som varmes op til 2/3 varme.
- Lad rørsukkeret smelte, og tilsæt smørret.
- Lad det boble et par minutter, hvorefter rommen hældes i.
- Sukkeret vil nu størkne, men efter lidt tid smelter det igen.
- Rør rundt i karamellen mens den igen smelter, hvorefter hyldeblomsterne hældes i.
- PS. Forlad ikke panden mens karamellen tilberedes, da den kan brænde på.
- Hold karamellen lun indtil den skal bruges til, at pensle de grillede ananas.
- Del ananassen på langs i fire eller otte både, men lad toppen sidde på. Skær stokken, det hårde af hver båd.
- Skær nogle riller ned i hver båd, a la hasselbagte kartofler, så karamelrommen kan smelte ned i mellem i ananassen.
- Varm grillen op, og læg ananas bådende med kødsiden på grillristen, så de får nogle flotte grillstreger på hver side.
- Når de er grillet på hver side lægges de med skrællen nedad.
- Pensl hver ananasbåd med karamelrommen. Gem lidt af karamellen til servering.
- Læg låget på grillen og grill bådene ca. 10 – 15 minutter indtil karamellen er næsten smeltet, men hold øje med, at den ikke smelter væk.
- Ved servering hældes det sidste karamelrom over ananasbådene, hvor der på hver båd placeres en skefuld vaniljeis og dryppes med lidt rom.
Noter
Jeg har ikke tidligere kastet mig ud i at grille frugter udover bananer og fersken. Men når de grilles sker der en lækker smagsændring af en ananas. Når man desuden kommer lidt karamel over som drypper ned i ananaskødet får man en perfekt dessert. Jeg kan anbefale at du prøver den næste gang du køber en ananas.
Normalt er jeg ikke meget for opvarmet ananas, og kan slet ikke lide det på pizza eller i gryderetter. Men denne falder virkelig i god smag hos mig.
Lige inden servering kan du hælde lidt ekstra rom over hver grillede ananasbåd.
En lækker dessert, det smager super godt – en kvart ananas pr person af de små
Hej Søren
Tak for rosen :-).
Bedste hilsner
Søren