Grillede Ananas

af | 11. jul 2017 | BBQ/Grill, Desserter, Opskrifter

Grillede ananas med en karamelrom med smag af hyldeblomster er en lækker afslutning på en god sommeraften med grillet mad.
Desserten er en af de nemme, at gå til, og har man nu gang i grillen er det bare, at fortsætte udenfor.
Sødmen fra ananassen sammen med karamelrommen og vaniljeis passer utrolig godt sammen. Jeg havde samme eftermiddag plukket lidt hyldeblomster som jeg kom i karamellen, hvilket gav den en fantastisk smag og duft af hyld.
Desserten er som sagt super nem at grille, og heldigvis lige så lækker, at serverer for ens gæster, som kan sidde og se på mens man lægger ananassen på grillen. Efter ca. 15 minutter er den klar.
Når den laves på grillen får den de skønneste grill streger, hvilket ser super godt ud når den skæres ud.

 

 

Min svigersøn og jeg tilberedte denne dessert i vores sommerhus, efter vi havde været i Vesterhavet for fjerde gang denne sommer. Jeg kan næsten ikke huske, hvornår jeg sidst har badet mere end en gang i Danmark i løbet af en sommer.
Mere sommerligt kan det næsten ikke blive.

 

Grillede Ananas

Grillede ananas med en karamelrom med smag af hyldeblomster er en lækker dessert.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert, Grill
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 dl. rom f.eks. Havana Club
  • 1 - 2 spsk. Smør
  • 1 dl. Hyldeblomster kan erstattes med ½ dl. hyldeblomstsaft
  • Vaniljeis
  • ½ dl. rom

Sådan gør du

  • Kom rørsukkeret på en pande som varmes op til 2/3 varme.
  • Lad rørsukkeret smelte, og tilsæt smørret.
  • Lad det boble et par minutter, hvorefter rommen hældes i.
  • Sukkeret vil nu størkne, men efter lidt tid smelter det igen.
  • Rør rundt i karamellen mens den igen smelter, hvorefter hyldeblomsterne hældes i.
  • PS. Forlad ikke panden mens karamellen tilberedes, da den kan brænde på.
  • Hold karamellen lun indtil den skal bruges til, at pensle de grillede ananas.
  • Del ananassen på langs i fire eller otte både, men lad toppen sidde på. Skær stokken, det hårde af hver båd.
  • Skær nogle riller ned i hver båd, a la hasselbagte kartofler, så karamelrommen kan smelte ned i mellem i ananassen.
  • Varm grillen op, og læg ananas bådende med kødsiden på grillristen, så de får nogle flotte grillstreger på hver side.
  • Når de er grillet på hver side lægges de med skrællen nedad.
  • Pensl hver ananasbåd med karamelrommen. Gem lidt af karamellen til servering.
  • Læg låget på grillen og grill bådene ca. 10 – 15 minutter indtil karamellen er næsten smeltet, men hold øje med, at den ikke smelter væk.
  • Ved servering hældes det sidste karamelrom over ananasbådene, hvor der på hver båd placeres en skefuld vaniljeis og dryppes med lidt rom.

Noter

Ananasen kan skæres ud både dagen inden.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

Lige inden servering kan du hælde lidt ekstra rom over hver grillede ananasbåd.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Søren Holmgaard

    En lækker dessert, det smager super godt – en kvart ananas pr person af de små

    Svar
    • Søren

      Hej Søren
      Tak for rosen :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.