Rabarberkoldskål

af | 22. jun 2021 | Desserter, Opskrifter

Rabarberkoldskål er en lækker koldskål version af den klassiske som bare bider sig fast når man først har den smagt.

Med masser af rabarber i haven er det lige til højre benet at blende en portion rabarberkompot sammen med en traditionel kærnemælks koldskål.

 

 

Husk at gemme lidt rabarberkompot når man serverer den da det er godt at komme lidt i midten af rabarberkoldskålen.
Man kan sagtens lave noget knas eller servere kammerjunker til.

Denne lækre måde at lave en anderledes koldskål på er utrolig nem at gå til, og hurtig af lave.
Samtidig får kærnemælkskoldskålen supermeget ekstra dejlig smag af rabarber.

Du kan enten lave koldskålen uden meget klassisk med tykmælk eller med den lette A-38.

Begge mælketyper smager fantastisk til denne koldskålsversion. Tykmælken gør selve rabarberkoldskålen en anelse tykkere i konsistensen.

Rabarber koldskål er perfekt som både dessert, morgenmad med noget drys ovenpå eller bare et lækkert og let mellemmåltid.
Den holder sig flere dage i køleskabet, hvis man overhovedet kan holde fingrene fra den, hvilket vi har svært ved.

En utrolig god ting med denne koldskål er at har man en portion rabarberkompot i køleskabet er det nemt at blende det sammen med noget koldskål.
Selv en købekoldskål bliver løftet.
Laver man rabarberkompotten til koldskålen kan resten af det bruges ovenpå brød, til oste, til sin skyr eller yoghurt.

 

RabarberKoldskål – Hjemmelavet koldskål med masser af rabarber

Rabarberkoldskål er en lækker koldskål version af den klassiske som bare bider sig fast når man først har den smagt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • ½ stk. vaniljestang eller 1 spsk. vaniljesukker
  • 150 g. sukker eller rørsukker
  • 3 æggeblommer
  • ½ liter tykmælk yoghurt eller A-38
  • ½ liter kærnemælk
  • Revet tongabønne kan udelades
  • 150 g. rabarberkompot
  • 25 g. rabarberkompot til pynt

Udstyr

  • Stavblender - Reklamelink

Sådan gør du

  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud, som mases sammen med lidt sukker for at skille kornene fra hinanden.
  • Kom det i en skål sammen med æggeblommer og sukkeret, som piskes sammen til en tyk æggesnaps.
  • Hæld først tykmælken eller yoghurten i, mens der stadig piskes.
  • Dernæst kommes kærnemælken i, mens der fortsat piskes.
  • Riv dernæst lidt tongabønne i koldskålen.
  • Tilsæt 150 g. rabarberkompot som med en stavblender blendes i koldskålen. Tilsæt eventuelt mere hvis man ønsker den skal smage af mere rabarber.
  • Brug lidt rabarberkompot til pynt.

Noter

En rabarberkoldskål kan holde sig en lille uge i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Prøv disse sommerdesserter: Koldskålsdessert // Panna Cotta med Rabarber // Rødgrød med Fløde

 

Hvert år når rabarbersæsonen skydes i gang laver jeg mange gange en portion rabarberkompot, da det smager utrolig godt til mange ting.
Jeg har brugt det i både is, som topping til skyr, en let aftens dessert med skyr eller cremefraiche til.

I denne opskrift har jeg flottet med en ægte halv vaniljestang. Du kan godt nøjes med at bruge 1 spiseskefuld vaniljesukker i stedet for.
Ægte vaniljestænger er fortsat ret dyre og noget jeg selv kun bruger til bestemte lejligheder pga. prisen.

 

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.