Rabarbersirup

af | 9. jun 2020 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Rabarbersirup er utrolig anvendelig til en lang række forskellige ting. Den smager lækker ovenpå ens morgenmads skyr eller youghurt.
Den er lige så fantastisk ovenpå en dessert som Vaniljeis eller sammen med den skønne klassiske franske dessert Créme Brûlée.
Den er lige så anvendelig i det salte køkken, hvor jeg bruger den i en salat dressing eller Vinaigrette i stedet for honning, eller i marinade til kødet når der grilles.
Jeg har tidligere lavet en Rabarber Bar-B-Que sauce, hvor rabarbersiruppen kan anvendes.

Skal man lave en lækker drink vil den være virkelig god sammen med en gin og tonic eller som en Rabarberbramble, da den pga. dens skønne søde smag og lette syrlighed passer utrolig godt sammen med gin.

Det perfekte med rabarbersirup er at rabarber har en virkelig lækker syrlighed, som passer så godt i både det søde og salte køkken.

Rabarbersiruppen er desuden vanvittig nem at lave, og den passer mere eller mindre sig selv da den skal koge op og dernæst simre i nogle minutter inden man presser væden ud og komme sukker ved.
Dernæst kan man varme den op indtil sukkeret er opløst, og hvis man ønsker en meget tyk sirup kan man koge den yderligere ned.

Sirup af rabarber
Rabarbersirup

Raberbersirup Nem opskrift på skøn sirup af rabarber

Rabarbersirup er noget af lækreste og smager utrolig skønt ovenpå på ens skyr eller youghurt til morgenmad, eller en dejlig vaniljeis.
3.6 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. rabarber
  • dl. vand
  • 250 g. sukker

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne for jord.
  • Skær dernæst top og lidt af det trævlede i bunden af.
  • Rabarberne skæres i stykker af omkring 1 cm og kommes i en gryde med vandet i.
    Rabarber skåret i tern
  • Kog det op under låg.
  • Skru ned for varmen og lad det små simre i 20 minutter under låg.
  • Si væden fra og mos så meget saft fra som muligt.
    Mos af rabarber
  • Hæld saften tilbage i gryden sammen med sukkeret.
  • Lad saft og sukker koge op og skru dernæst ned for varmen, og lad det simre indtil sukkeret er opløst.
  • Ønsker man en meget tyk sirup kan den koges længere ned (dvs. at væden koges væk).
  • Tag siruppen af varmen og lad et køle ned.
  • Skyl en patentflaske i kogende vand, og hæld dernæst siruppen på flasken.

Noter

Rabarbersirup kan holde sig på køl og i en steril flaske et par måneder, men husk at holde øje med det.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Rabarbersirup

Noget af det jeg elsker i forårs og sommermånederne er, at putte råvarerne på glas, så vi har smagen af dem til vintermånederne.
Jeg har gennem tiden konserveret utrolig mange forskellige råvarer, og når vinteren rinder ud tjekker jeg op på, hvad vi har brugt i løbet af året, så jeg ved hvilke råvarer jeg skal have syltet til næste vinter.
Det kan lyde omstænding, men med tiden har jeg fundet ud af at det ikke er særligt tidskrævende og det sagtens kan betale sig.
Du finder mange andre spændende sylte- og konserveringsopskrifter i menuen med samme navn.

Rabarbersirup kan holde sig på køl og i en steril flaske et par måneder, men husk at holde øje med det.

Friske Rabarberstængler

Skyl og vask rabarberne grundigt for jord og utøj.

Rabarber skåret i tern

Skær bladene og en anelse af roden af, inden de skæres i små skiver.

Mos af rabarber

Når de er kogt presses så meget væde ud af mosen.

Rabarbersirup til morgenmad

Brug eksempelvis rabarbersirup til ens morgenmad.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!