Rabarbersirup er utrolig anvendelig til en lang række forskellige ting. Den smager lækker ovenpå ens morgenmads skyr eller youghurt.
Den er lige så fantastisk ovenpå en dessert som Vaniljeis eller sammen med den skønne klassiske franske dessert Créme Brûlée.
Den er lige så anvendelig i det salte køkken, hvor jeg bruger den i en salat dressing eller Vinaigrette i stedet for honning, eller i marinade til kødet når der grilles.
Jeg har tidligere lavet en Rabarber Bar-B-Que sauce, hvor rabarbersiruppen kan anvendes.
Skal man lave en lækker drink vil den være virkelig god sammen med en gin og tonic eller som en Rabarberbramble, da den pga. dens skønne søde smag og lette syrlighed passer utrolig godt sammen med gin.
Det perfekte med rabarbersirup er at rabarber har en virkelig lækker syrlighed, som passer så godt i både det søde og salte køkken.
Rabarbersirup er desuden vanvittig nem at lave, og den passer mere eller mindre sig selv da den skal koge op og dernæst simre i nogle minutter inden man presser væden ud og komme sukker ved.
Dernæst kan man varme den op indtil sukkeret er opløst, og hvis man ønsker en meget tyk sirup kan man koge den yderligere ned.
Prøv disse opskrifter: Hyldebærsirup // Havtornsirup
Raberbersirup Nem opskrift på skøn sirup af rabarber
Ingredienser
- 500 g. rabarber
- 1½ dl. vand
- 250 g. sukker
Udstyr
Sådan gør du
- Skyl rabarberne for jord.
- Skær dernæst top og lidt af det trævlede i bunden af.
- Rabarberne skæres i stykker af omkring 1 cm og kommes i en gryde med vandet i.
- Kog det op under låg.
- Skru ned for varmen og lad det små simre i 20 minutter under låg.
- Si væden fra og mos så meget saft fra som muligt.
- Hæld saften tilbage i gryden sammen med sukkeret.
- Lad saft og sukker koge op og skru dernæst ned for varmen, og lad det simre indtil sukkeret er opløst.
- Ønsker man en meget tyk sirup kan den koges længere ned (dvs. at væden koges væk).
- Tag siruppen af varmen og lad et køle ned.
- Skyl en patentflaske i kogende vand, og hæld dernæst siruppen på flasken.
Noter
Noget af det jeg elsker i forårs og sommermånederne er, at putte råvarerne på glas, så vi har smagen af dem til vintermånederne.
Jeg har gennem tiden konserveret utrolig mange forskellige råvarer, og når vinteren rinder ud tjekker jeg op på, hvad vi har brugt i løbet af året, så jeg ved hvilke råvarer jeg skal have syltet til næste vinter.
Det kan lyde omstænding, men med tiden har jeg fundet ud af at det ikke er særligt tidskrævende og det sagtens kan betale sig.
Du finder mange andre spændende sylte- og konserveringsopskrifter i menuen med samme navn.
Rabarbersirup kan holde sig på køl og i en steril flaske et par måneder, men husk at holde øje med det.
Skyl og vask rabarberne grundigt for jord og utøj.
Skær bladene og en anelse af roden af, inden de skæres i små skiver.
Når de er kogt presses så meget væde ud af mosen.
Brug eksempelvis rabarbersirup til ens morgenmad.
0 kommentarer