Rabarber Cocktail Drink

af | 16. jul 2019 | Drikkevarer, Opskrifter, Sommer, Vin og Spiritus

Når man blander rabarber med en god gin og lidt andre ting får man en utrolig lækker cocktail, som ens gæster vil elske.
Den er faktisk utrolig nem, at tilberede og kræver ikke det store udstyr eller barskab. Hoved elementerne er selvfølgelig gin, sukkersirup og rabarbersaft.
Nu skrev jeg, at det ikke krævede det store, men jeg vil anbefale, at du koger din egen rabarbersaft, så der er også noget til børnene uden alkohol. Det tager heldigvis ikke lang til, at lave sin egen rabarbersaft.

 

Rabarber Cocktail Drink

Når man blander rabarber med en god gin og lidt andre ting får man en utrolig lækker cocktail, som ens gæster vil elske.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Vin og spiritus, Drikkevarer, Cocktail
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 6 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Rabarber Cocktail Drink

  • cl. gin som gerne må have karakter af krydderier, f.eks. kan være en Tranqebar Colonial,
  • cl. sukkersirup
  • cl. rabarbersaft
  • 2 cl. Citronsaft
  • 6 - 8 stykker is til shakeren
  • Citronskiver til pynt og smag
  • Is til glasset

Sukkersirup

  • 2 dele f.eks. 1 dl. lys rørsukker
  • 1 del f.eks. ½ dl. vand

Udstyr

  • Shaker

Sådan gør du

Rabarber Cocktail Drink

  • Kom isterninger, sukkersirup, rabarbersaft, gin og citronsaft i en shaker, som rystes i 30 sekunder.
  • Fyld nogle lave drinksglas med is, og hæld Rabarber Bramble i.
  • Hæld dernæst en smule raberbarsaft over.
  • Pynt glasset med f.eks. en citron skive eller tyndt skårne skiver af rabarber.

Sukkersirup

  • Kom det i en gryde, som varmes op ved lav middelvarme indtil det koger op, og sukkeret er opløst.
  • Tag det af varmen og køl det ned til stuetemperatur inden du bruger det.
  • Hæld det dernæst på en beholder, og stil den f.eks. i køleskabet til næste gang du laver en drink.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Der skal også lidt sukkersirup i, hvilket igen er det nemmeste selv, at koge, og så har du igen lidt til næste cocktail. Når det er gjort, hvilket kan ordnes dagen inden er det kun, at smide ingredienserne i en shaker, eller noget andet hvor man kan shake den.

Hæld sukker og vand i en gryde, og lad det koge langsomt op.

Når det er kogt op og sukkeret smeltet køles det ned inden brug.

Dekorer rabarber cocktailen med en citronskive eller små tynde strimler af rabarber.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Marie Claire Andsager

    Jeg synes opskriften mangler lidt finesse: Der står så vidt jeg kan se ikke hvor mange den er til. Jeg antager 2 personer. Når jeg laver den bliver den ikke fin lyserød, fordi der er lige så meget citron som rabarbersaft + sukker lage + alkohol. Endelig tænker jeg at det var lettere at lave en rarbarbersaft der er sødere og med citron, når den alligevel skal laves i stedet for man skal i gang med at lave sukkerlage og putte citron i…

    Svar
    • Søren

      Hej Marie
      Opskriften er ment som inspiration for andre der kan lide en god GnT drink. Den er til enten 1 eller 2 personer efter smag og behag.
      Ønsker du den lyserød kan du sagtens justerer på mængderne, eller bruge rabarbersirup.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Lone Christensen

    Jeg har fået en
    Rabarbergin og en rabarbersirup i gave men hvordan og med hvad skal jeg blande det?
    Jeg har aldrig smagt det før

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Lone
      Jeg synes du skal bruge prøve at bruge noget af min opskrift på Rabarber cocktail til det.
      Brug samme mængde som i opskriften:
      Fyld et glas med isterninger
      Rabarbergin
      Rabarbersirup i stedet for sukkersirup
      Top det med en god tonic, fevertree eller lignende.
      Pynt eventuelt med citronskiver.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!