Rabarber kan allerede købes i midten af foråret og de danske kommer på markedet omkring april eller maj måned.
Disse store dejlige stænger af rabarber er perfekte i en læskende rabarbersaft, som både har lidt syre og sødme. Man kan selv variere smagen af forskellige krydderier. Jeg har i denne brugt lidt vanilje, men dette kan udelades eller udskiftes med eksempelvis anis, kardemomme, nelliker, ingefær eller hvad man selv synes passer i dem. Det rigtig gode med denne saft er at børnene kan være med til at komme frem til deres yndlingsdrik af rabarber.
Sådan laves rabarbersaft
Rabarbersaft er noget af det nemmeste, at tilberede, da man ikke har brug for en saft koger, men koger det hele op i en gryde og dernæst sier det. Rabarberne falder meget hurtig sammen og afgiver en masse af deres skønne smag til saften.
Saften kan holde sig omkring 2 – 3 uger i køleskabet, og kan drikkes som den er. Man kan også bruge rabarbersaften i en drink med gin eller vodka, eller hælde lidt danskvand i. Den er virkelig perfekt både til børn og voksne.
Inspiration til andre spændende opskrifter: Ingefærshot // Havtorn Smoothie // Aqua Fresca med Vandmellon
Rabarbersaft
Ingredienser
- 1 kg. rabarber gerne af den søde slags
- 3 l. vand
- 250 rørsukker
- ½ dl. citronsaft
- ½ vaniljestang kan udelades
Sådan gør du
- Fjerne det øverste af rabarberne og rens dem under rindende vand.
- Skær dem i mindre stykker.
- Kom vand, citronsaf, rørsukker og en flækket vaniljestang, hvor kornene er skrabt ud i en gryde, som koges op.
- Kom rabarberne i gryden, og lad det koge i 20 – 30 minutter med låg på, hvorefter gryden tages af varmen.
- Stil gryden til side og lad det trække i et par timer indtil det er kølet af.
- Sigt saften gennem en si, og hæld den på skoldede flasker. Skyld evt. flaskerne i atamon, hvis man ikke er allergisk overfor det.
Noter
Hæld rabarber saften på steriliserede flasker så der ikke kommer bakterier i saften. Jeg bruger ofte en flaskerenser for at sikrer mig, at der ikke sidder noget skidt indvendig på flasken.
Skyl og skær de øverste blade af rabarberne af. Jo længere vi kommer hen i sæsonen jo kraftigere og grove er rabarberne. Ikke at smagen er dårlig men de knap så delikate i smagen.
Skær rabarberstænglerne i mindre stykker.
Kog rabarberstykkerne, vand og sukker i omkring 30 minutter, hvorefter det hele skal køle af og trække.
Rabarbersaft er utrolig dejlig læskende og en af de helt store favorit saft til de yngste hos os. Især om sommeren efter en lang gåtur eller leg på stranden smager denne saft virkelig forfriskende og skøn.
0 kommentarer