Rabarbersaft
Rabarber kan allerede købes i midten af foråret og de danske kommer på markedet omkring april eller maj måned.
Disse store dejlige stænger er perfekte i en læskende saft, som både har lidt syre og sødme. Man kan selv variere smagen af forskellige krydderier. Jeg har i denne brugt lidt vanilje, men dette kan udelades eller udskiftes med f.eks. anis, kardemomme, nelliker, ingefær eller hvad man selv synes passer i dem.

Rabarbersaft
Ingredienser
- 1 kg. rabarber gerne af den søde slags
- 3 l. vand
- 250 rørsukker
- ½ dl. citronsaft
- ½ vaniljestang kan udelades
Sådan gør du
- Fjerne det øverste af rabarberne og rens dem under rindende vand.
- Skær dem i mindre stykker.
- Kom vand, citronsaf, rørsukker og en flækket vaniljestang, hvor kornene er skrabt ud i en gryde, som koges op.
- Kom rabarberne i gryden, og lad det koge i 20 - 30 minutter med låg på, hvorefter gryden tages af varmen.
- Stil gryden til side og lad det trække i et par timer indtil det er kølet af.
- Sigt saften gennem en si, og hæld den på skoldede flasker. Skyld evt. flaskerne i atamon, hvis man ikke er allergisk overfor det.
Noter
Rabarbersaft er noget af det nemmeste, at tilberede, da man ikke har brug for en saftkoger, men koger det hele op i en gryde og dernæst sier det. Rabarberne falder meget hurtig sammen og afgiver en masse af deres skønne smag til saften.
Saften kan holde sig ca. 2 – 3 uger i køleskabet, og kan drikkes som den er. Man kan også bruge i en drink eller komme lidt danskvand i. Den er både til børn og voksne.
Skær de øverste blade af rabarberne.
Skær rabarberstænglerne i mindre stykker.
Kog det hele i ca. 30 minutter.