Rabarber kan allerede købes i midten af foråret og de danske kommer på markedet omkring april eller maj måned.
Disse store dejlige stænger er perfekte i en læskende saft, som både har lidt syre og sødme. Man kan selv variere smagen af forskellige krydderier. Jeg har i denne brugt lidt vanilje, men dette kan udelades eller udskiftes med f.eks. anis, kardemomme, nelliker, ingefær eller hvad man selv synes passer i dem.

Rabarbersaft

Rabarbersaft er noget af det nemmeste, at tilberede, da man ikke har brug for en saftkoger, men koger det hele op i en gryde og dernæst sier det.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Saft, Drink, Konservering
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 3 Liter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 kg. rabarber gerne af den søde slags
  • 3 l. vand
  • 250 rørsukker
  • ½ dl. citronsaft
  • ½ vaniljestang kan udelades

Sådan gør du

  • Fjerne det øverste af rabarberne og rens dem under rindende vand.
  • Skær dem i mindre stykker.
  • Kom vand, citronsaf, rørsukker og en flækket vaniljestang, hvor kornene er skrabt ud i en gryde, som koges op.
  • Kom rabarberne i gryden, og lad det koge i 20 - 30 minutter med låg på, hvorefter gryden tages af varmen.
  • Stil gryden til side og lad det trække i et par timer indtil det er kølet af.
  • Sigt saften gennem en si, og hæld den på skoldede flasker. Skyld evt. flaskerne i atamon, hvis man ikke er allergisk overfor det.

Noter

Saften kan holde sig ca. 2 – 3 uger i køleskabet, og kan drikkes som den er.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Rabarbersaft er noget af det nemmeste, at tilberede, da man ikke har brug for en saftkoger, men koger det hele op i en gryde og dernæst sier det. Rabarberne falder meget hurtig sammen og afgiver en masse af deres skønne smag til saften.
Saften kan holde sig ca. 2 – 3 uger i køleskabet, og kan drikkes som den er. Man kan også bruge i en drink eller komme lidt danskvand i. Den er både til børn og voksne.

 

 

Skær de øverste blade af rabarberne.

Skær rabarberstænglerne i mindre stykker.

Kog det hele i ca. 30 minutter.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!