Ingefærshot

af | 21. jan 2020 | Drikkevarer, Opskrifter

Der er rigtig mange gode ting ved at drikke en ingefærshot om morgen, da ingefær indeholder flere gode egenskaber, der kan hjælpe os.
Normalt bruger vi ingefær som krydderi i maden, da dens syrlige smag passer utrolig godt i krydrede retter.

Ingefær indeholder flere sunde vitaminer og kan ifølge forskere virke kvalmestillende.
Enkelte studier har vist at ingefær kan have en gavnlig effekt på personer med slidgigt, da det mindsker lettere smerter og stivhed hos personerne. Ingefær indeholder aktive stoffer, der kan virke antiinflammatoriske.

Mange kan nok huske at man siger at ingefærshot holder forkølelsen og ondt i halsen væk. Der er desværre ikke nogen beviser for dette, men personligt synes jeg at et shot lindrer en øm hals, hvilket mere skyldes styrken i ingefærshoten og honningen.

 

 

Udover nogle sunde egenskaber giver ingefærshot en et kærligt morgenspark til en pga. dens intense smag af ingefær og citronsaft. Jeg er blevet utrolig glad for denne nemme shot, som ikke tager særlig lang til at lave.
Jeg har brugt økologisk ingefær, citron og gurkemeje i denne opskrift. Fordelen er at jeg ikke skulle skrælle ingefær og gurkemeje og kunne ligeledes bruge citronskallen.
En portion giver knap en liter ren ingefærshot som man kan fortynde op med ca. ½ liter vand, hvis man synes den er for kraftig.
Hæld shoten på en flaske og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig i ca. 2 uger.

 

Ingefærshot

Ingefærshot er super god energi booster om morgenen, som er fantastisk god mod en øm hals og snue. Opskriften er utrolig nem at gå til.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Drikkevarer
Køkken: Dansk, Indisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 2 minutter
Samlet tid: 1 time 12 minutter
Antal: 1 liter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 200 - 250 g. økologisk ingefær
  • 30 g. økologisk gurkemeje
  • 1 liter vand
  • 2 hele økologiske citroner
  • 3 - 4 spsk. honning

Sådan gør du

  • Vask og rens ingefær og gurkemeje for urenheder.
  • Skær ingefær og gurkemeje i tynde skiver. De behøves ikke at blive skrælles når de er økologiske.
  • Kom 1 liter vand i en gryde sammen med de skårne rødder.
  • Kog det op under låg og skru dernæst ned så det simrer i 55 minutter.
  • Dernæst røres honningen i for at gøre shoten mere rund
  • Afkøl den og kom dernæst citron skal og saften i fra begge citroner.
  • Er den for stærk kan man fortynde den med vand indtil den har den styrke man selv synes er passende.

Noter

Hæld den på flaske og lad den stå i køleskabet.
Den kan der holde sig i flere uger.
Oplever man at ingefærshoten er for kraftig kan den forstyndes med ca. ½ liter vand.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Ifølge studier bør gravide ikke drikke store mængder ingefærshot.

 

 

Fordelen ved at bruge økologiske ingredienser er at man ikke behøves at skrælle ingefær og gurkemeje.

 

Når ingefær og gurkemeje har simret i 50 minutter køles det ned inden citronsaften tilsættes.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.