og

Hyldebær eddike- og sirup

af | 21. sep 2014 | Opskrifter, Syltning - Fermentering - konservering

Opskrift på hyldebær sirup og eddike

Der har i denne uge været lidt stille på bloggen, hvilket skyldes jeg har haft travlt med andre projekter og derfor ikke nået, at skrive nye indlæg. Dog har jeg for et par uger siden været ude og samle det  første skud hyldebær, hvor det meste er frosset til, at vi senere kan lave hyldebærsaft af. Samme dag gik jeg i gang med, at sætte hyldebær over til både hyldebæreddike og hyldebærsirup. Opskrifterne er meget lig hinanden, med den undtagelse, at til siruppen skal der sukker i, hvorefter den koges ned til en sirup konsistens. Jeg bruger hyldebæreddiken til diverse salater, marinader, saucer og meget andet. Hyldebærsiruppen kan bruges til de samme og til desserter. Jeg kan se, at der i vores lokalområde stadig er modne hyldebær, at plukke, så bare afsted.

Læs Om: Havtorn Sirup

• Hyldebæreddike:

Ingredienser:

  • 400 g hyldebær
  • 75 cl æbleeddike.

Fremgangsmåde:

Træk så mange bær af som muligt. Hæld bærerne og æbleeddiken i en gryde og varm det op til 55 grader, hvorefter gryden tages af. Lad eddiken stå i gryden og trække i en uge, hvorefter det sies og hældes på flasker.

• Hyldebær sirup:

Ingredienser:

  • 400 g hyldebær.
  • 75 cl æbleeddike.
  • 300 – 400 g sukker.

Fremgangsmåde:

Du starter med samme proces som ved hyldebæreddiken, men undlader at hælde eddiken på flasker. Hælde den siede eddike i en gryde, som varmes, hvorefter sukkeret kommes i. Siruppen kan nu koges ned til en tykkere konsistens, hvis du ønsker det. Lad det køle ned og hæld det dernæst på flasker.

Hyldebær sirup og eddike

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!