Havtorn Sirup
Igen i år har jeg plugget havtorn og høsten har været over al forventning. En del af havtornene, som jeg har frosset ned er brugt til kompot/marmelade og nu er turen kommet til sirup eller gastrik. Den syrlige sødmeagtige smag passer godt til mange ting.
Ingredienser:
- 4½ dl havtorn.
- 4 dl sukker.
- 3 dl vand.
Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienser i en gryde. Når sukkeret er smeltet skal det koge i ca. 5 minutter. Lad det derefter trække i ca. en time, hvorefter det sies og evt. hældes gennem et klæde. Kog dernæst siruppen ned til den ønskede tykkelse. Hæld den på skoldede flasker, som er skyllet i atamon eller vodka.
Brug siruppen til desserter, i supper, til youghurt, i smoothies, som dressing over is eller f.eks. i saucer som en syrlig Gastrik.
Vil gerne prøve og lave siruppen men, kan man bruge tørret havtorn, da jeg ikke har friskplugget?
Umiddelbart ville jeg hoppe ud i det, selv om jeg ikke helt ved om de forskellige mål holder. Prøv, at Google sirup lavet på tørrede frugter for, at få en fornemmelse af målene.
Hvis du bliver klogere og forsøger det må du meget gerne fortæller om resultatet.
De bedste hilsner
Søren
Så har jeg prøvet og lave siruppen på tørret havtorn, og det virker synes jeg. Brugte ca:
1 dl tørret havtorn
3 dl vand
2 dl sukker
Og fulgte opskriften, siede og puttede det igennem klæde efter det havde stået i 1 time, så kogte jeg det op igen til ønsket tykkelse..
Mange hilsner Julie!:)
+ de tørret havtorn der blev brugt til det, kan bruges på skyr/ andre lækre desserten efterfølgende!! To i en!!
Super godt, at høre det lykkedes med tørrede.
Dejligt med rådet om skyr :-).
De bedste hilsner
Søren
Pingback: Marmelade med Havtorn - Pennys
Genial opskrift – og det smager fantastisk!
Jeps det gør det :-).
Venlige hilsner
Søren
Hvor længe kan det ca. holde sig i køleskab?
Jeg har en flaske stående jeg lavede for knap et år siden. Du kan altid stille den på køl, så holder den længere.
God weekend
Søren
Hej.
Dette er en god opskrift, men prøv dette tvist.
Gør som der står i denne dejlige opskrift, men brug øko rørsukker, og en spsk. kokos sukker,(kan købes i Netto), kom også 3-4 hele stjerne Anis i, og kog det hele som beskrevet her. (MUMS!)
Skønt på en god youghurt om morgenen, gerne med mandler, der har ligget i vand natten over.
husk at skyl, og si vandet fra mandlerne inden de bruges på youghurten!
Hej.
Glemte lige at skrive, at jeg ikke sier det overhovedet, men går uden om Stjerne Anissen når jeg bruger
siruppen, det er bare dejligt!
Hej
Tak for fiffet, hvilket lyder super godt. Beklager mit sene svar.
De bedste hilsner
Søren
Jeg sylter havtorn og bruger det på salat og skyr, det smager pragtfuldt
Jeg har også lavet marmelade..mums
Hej Gerda
Syltede havtorn skal jeg have skrevet lidt om, da det mangler her på blokken. Tak for inspirationen :-).
Lyder også rigtig godt med havtorn på salat og skyr.
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren
Din sirup ser meget smuk ud. Jeg plukkede sidste år 5 kg, men jeg oplevede desværre at den “skilte” efter en uges tid Jeg må have gjort noget forkert. Måske jeg bare skal prøve din opskrift.
Venligst
Irene
Hej Irene
Jeg har ikke oplevet, at den decideret skiller, så det kan være en ide, at prøve min.
Hvad grunden kan være til, at en sirup skiller er jeg i tvivl om, udover hvis sukkeret måske ikke er 100% procent opløst.
Bedste hilsner
Søren