Lammebov med ramsløg

af | 28. mar 2015 | Hovedretter, Lam, Opskrifter, Simremad

Perfekt opskrift på ovnstegt lammebov marineret i en lækker ramsløg marinade giver det perfekte lam. Lammeboven er lige så lækkert som lammekøllen.

Hvorfor ikke bruge lammebov, i stedet for lammekølle?

Lammeboven er perfekt til langtidsbraisering i ovnen, da kødet derved bliver utrolig mørt og lækkert. Når benet forbliver i kødet giver det mere smag til kødet, hvilket man bør overveje når man køber en bov eller kølle til påsken. Har man en lammebov kan tilberedningen næsten være den samme som til en lammekølle, dog skal den have knap så lang tid som en kølle. Lammekød bliver mere og mere populært, og man kan få mange forskellige udskæringer. Jeg synes selv, at lam er en skøn spise, især dansk opdrættede.

 

 

Lammebov

 

Jeg har i denne opskrift valgt, at vakuumpakke lammet og sætte det på køl natten over.

 

Prøv Også: Hasseback Kartofler // Grillede Lammespyd // Græsk Salat perfekt til lammet

 

Lammebov med ramsløg

Hvorfor ikke bruge lammebov, i stedet for lammekølle? Lammebov bliver utrolig mørt og lækkert ved braisering.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Lam, Hovedret, Simreret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 1 bov
  • 10 fint hakkede friske ramsløgblade
  • Saften fra 1 citron
  • ½ dl. olivenolie
  • 1 dl. maltjord
  • 1 dl. mayonnaise
  • 1/4 dl. havtorn saft kan erstattes med ½ dl. af halvt citron- og grapesaft.
  • Små romanesco buketter
  • 1 dl. hele havtorn
  • Små rosenkål

Sådan gør du

Dag 1

  • Rids boven i tern, men pas på der ikke ridses for dybt ned i kødet.
  • Bland ramsløg, citronsaft og olivenolie, som masseres godt ind i lammeboven.
  • Kom boven i en frostpose og sug luften ud, eller vakuumer den.
  • Stil den på køl til næste dag.

Dag 2

  • Sæt boven på risten med en bakke med lidt vand under. Husk at drysse den godt med groft salt eller salt flager.
  • Placer den i ovnen ved 170 grader, hvor den steges i 40 - 55 minutter afhængig af størrelsen.
  • Ønsker du den rød tages den ud ved 56 - 57 grader, hvor den hviler i 15 minutter.
  • Temperaturen vil stige lidt når boven hviler.
  • Man siger, at den er rød ved 58 grader. Ønsker du den medium/rosa skal kernetemperaturen være på 62 grader, og gennemstegt ved 68 grader.
  • Når den har hvilet skæres den ud i skiver af 1 cm tykkelse.
  • Bland mayonnaise med havtornsaften eller citronsaften.
  • Hvis det er en hjemmelavet mayonnaise tilsættes havtornsaften, når du har tilsat halvdelen af olien.
  • Skær små romanesco buketter ud af en hel romanesco.
  • Overhæld dem med kogende vand, og lad dem stå i 5 minutter, hvorefter de kommes i isvand for at stoppe kogeprocessen. Inden servering kan de lunes igen.
  • Fjern de yderste rosenkål blade som kommes i isvand indtil anretning.
  • Overhæld ligeledes rosenkålene med kogende vand og lad dem stå i 3 minutter, hvorefter de kommes i isvand indtil de er afkølet. Halver dem og vend dem inden servering på en pande i lidt smør.
  • Havtornene vendes ligeledes kort på en pande for, at tage den bitre smag.

Noter

Man kan sagtens undlade min anretning, og i stedet serverer lidt hasselback- eller græske inspirerede kartofler til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Lammebov marinering

Masser ramsløg marinaden godt ind i dem ridsede lammebov. Kom lammeboven i en frysepose eller vakuumer den til næste dag.

 

 

Lamme Bov

 

Lammebov er desværre en overset del af lammet, som du ikke må gå glip af.

 

 

Lammebov og jord

Anretning: Hæld lidt maltjord eller ristet rugbrødskrymmel i en bue ved den ene side af tallerkenen. Placer tre stykker lammebov ovenpå maltjorden. Læg 5 rosenkålsblade rundt om, hvor du kommer lidt mayonnaise i. Placer et par halve rosenkål rundt om og et par små romanescoer sammen med havtornene.

 

Lammebov forret

 

Ps. Tak til Fjordrejen for inspiration til anretning :-).

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lammekrone Det Bedste Stykke På Lammet | - […] Lammebov med ramsløg. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.