Sildesalat
Sildesalat med rødbeder og æbler i cremefraiche er en fantastisk lækker frokostsalat. Vi elsker den ovenpå ristet sprødt rugbrød. Den har alt det gode i sig fra syrligt æbler, der matcher det fede i sildene. Samtidig ser den flot ud med dens rødlige farve.
Hvis du nu er lige så vild med sild og fisk som jeg, er en cremet gammeldags rød sildesalat med cremefraiche og rødbede en favorit til frokostbordet. I påsken eller til jul passer den sammen med andet fisketilbehør, uanset om du sætter marinerede sild på bordet, eller en karrydressing og æggesalat.
Mange køber deres pålægssalat i supermarkederne og tænker ikke over, at de nemt kan laves derhjemme. Noget jeg synes der desværre er undervurderet. Tænk over, hvad der er i eller mangler i sildesalaten fra supermarkedet? Og hvad du selv bestemmer, der skal i din pålægssalat.
Sildesalat opskrift
Hvad er sildesalat?
Det er i virkeligheden en blanding af flere forskellige ingredienser, som passer utrolig godt med marinerede sild.
I min opskrift på gammeldags rød sildesalat bruger jeg almindelig hvide marinerede sild. Det er ret vigtigt, at de får lov at dryppe af. På den måde bliver sildesalaten ikke for flydende.
Derudover skal der syltede rødbeder, æblestykker, hakkede rødløg og kapers i. Alle dele smager fantastisk sammen med marineret sild.
Creme fraiche og lidt mayonnaise sammen med dijonsennep bør røres i dressingen. Vend alle ingredienser sammen og så har du en nem sildesalat.
Prøv også: Æggesalat // Skaldyrssalat
Sildesalat gammeldags med rødbeder og æbler
Gammeldags nem sildesalat med cremefraiche, rødbeder, æbler og marinerede sild.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Frokost
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 4 – 5 marinerede sildefileter skåret i mindre stykker
- 1 stk. rødløg
- 1 stk. æble
- 120 g. syltede rødbeder
- 2 spsk. kapers
- ½ dl. mayonnaise
- 1½ dl. creme fraiche 18% eller 38%
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber
Servering
- Rødløg
- Æble
- Rugbrød
- Salathoved
Sådan gør du
- Dræn sildefileterne
- Pil rødløget som skæres i små tern.
- Skyl æblet, og skær det i mindre tern.
- De syltede rødbeder skæres i mindre tern.
- Lav cremen af mayonnaise, crème fraiche og dijonsennep.
- Smag den til med sukker, salt og peber.
- Vend cremen sammen med rødløg, æble, rødbeder, kapers og marinerede sild.
- Lad det trække i 30 – 60 minutter inden servering.
Noter
Servering:
Server sildesalaten på rugbrød med et salatblad på, som toppes med ringe af rødløg og æble.
En sildesalat kan holde sig en lille uge i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tips til opskriften
- En sildesalat kan holde sig en lille uge i køleskabet.
- Til denne frokostsalat synes jeg du skal bruge de hvide marinerede sild du normalt køber.
- Ønsker du en mere fed salat kan du bruge mere mayonnaise og mindre creme fraiche.
Udover rugbrød passer smilende eller hårdkogte super godt sammen med et stykke rugbrød med gammeldags sildesalat.
Husk at sild i det hele taget er fyldt med omega 3 fedtsyrer, da de hører til i den fede klasse af fisk.
Sildesalaten lyder let at lave og ser rigtig godt ud.
Hej Peter
Ja den er meget nem og tager ikke lang tid at røre sammen.
Samtidig synes jeg at den smager rigtig godt.
Bedste hilsner
Søren
Skal afprøves i dag. Men husker ikke kapers men små maggeronni i
Hej Sussie
God ide :-).
Er de små macaroni ikke i en købe sildesalat for fyld?
Bedste hilsner
Søren