og

Vintersalat af Kål

af | 8. okt 2019 | Grøntsager, Opskrifter, Salater, Tilbehør, Vinter

Opskrift på vintersalat

Denne kålsalat af frisk og sprød grønkål er en af vores favoritsalater om vinteren. Den smager utrolig dejlig og fylder ligeledes rigtig godt. Salaten er en god måde, at gøre brug af grønkål på, som bliver rigtig godt, da den har fået selskab af sødmen fra en pære og lidt syre fra granatæblekerner. Samtidig er der noget crunch og bid i salaten som kommer af den sprøde kål. Sprødt kål laves nemt i ovnen, og kan gemmes til flere dage.

Pekannødderne giver også noget bid og de er mere bløde og runde i smagen end valnødder. Jeg har tilsat en god blåskimmelost til kålsalaten, som passer rigtig godt til især grønkålen og de sødmefulde pærer. Er man ikke til skimmeloste kan man undlade det, selv om jeg synes det er mega synd. Du kan altid vælge den skimmelost du bedst kan lide.

Andre skønne vinter salater: LinseSalat // Julesalat

Opskrift på vintersalat

Vintersalat af Kål dejlig nem opskrift

Denne kålsalat af frisk og sprød grønkål er en af vores favoritter. Den smager utrolig dejlig og fylder ligeledes rigtig godt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grøntsager, Salater, Tilbehør, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 pose grønkål
  • 250 g. sprød kål
  • 1 granatæble
  • 1 pære
  • 1 håndfuld pekannødder eller valnødder
  • 1 fennikel
  • 2 spsk. god ost som Sort Kul Blå Kornblomst eller anden blåskimmel ost
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 tsk. grov sennep
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl og tør grønkålen.
  • Skær stokken af, og dernæst skær eller pluk grønkålen i mindre stykker.
  • Tilbered den sprøde kål efter opskriften.
  • Del granatæblet, og hold hånden under skærefladen og bank på granatæblet med en grydeske. Granatæblekernerne vil falde ud af æblet.
  • Snit fennikel i meget tynde skiver. Det er bedst på et mandolinjern.
  • Skær pæren i tynde aflange skiver.
  • Pisk olivenolie, honning, æbleeddike og grov sennep sammen til en vinaigrette.
  • Halver evt. pekannødderne.
  • Kom grønkålen bunden af et stort fad, i blandet noget af den sprøde kål, fennikel, granatæblekerner, pære, skimmelosten og pekannødder.
  • Kom 2 spsk. vinaigrette over kålen.
  • Anret ovenpå salaten med de resterende sprøde kål, pære, pekannødder, granatæblekerner og skimmelosten.
  • Kom det sidste af vinaigretten over salaten, og drys med salt og peber.

Noter

Salaten kan holde sig i køleskabet 3 – 4 dage.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Salat af vinterkål

Vintersalaten er også meget nem, at tilberede da man som hvidkål ikke skal stå og snitte den, men kan faktisk bare rive kålen i mindre stykker. Har man ikke tid til, at lave sprød kål kan man springe det over. Du kan også købe en pose grøntkål hvor kålen både er skyllet og hakket.

Man kan serverer salaten til rigtig mange retter, som kan være dejlige fyldige gryderetter, andesteg, flæskesteg, kalveculotte eller hvad man selv synes passer til den. Vi laver i julen altid en fyldig salat af kål, hvor denne sagtens kan serveres til juleanden.

Hvad er din yndlingssalat om vinteren?

Vinter Salat med blanding af kål og nødder

Holdbarhed på vintersalat.

En vintersalat kan holde sig i omkring 3 til 4 dage i en lukket bøtte i køleskabet. Bruger du alt dressing i salaten kan den nogle gange holde sig kortere tid. Derfor anbefaler jeg at hvis du gemmer resterne, at du ikke kommer dressing ved.

Salat af kål

Server vintersalaten i et stort fad, hvor alle farverne i salaten kommer til deres ret.

Vinter Kålsalat med ost

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Frida V. Spørring

    Hvad er sprød kål? En bestemt kåltype?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Frida
      Sprød kål er kål der kommes i ovnen. Det er min fejl at jeg ikke har sat et link på til den sprøde kål. Du får det her, og så sørger jeg for at opskriften rettes til.
      https://gastromad.dk/sproed-groenkaal/
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Rikke

    Fedt med noget ‘salat hjælp’. Det er altid der jeg springer over for at blive hurtigt færdig. Gi’r dig helt ret i det med pekan nødderne. Synes at bitterheden i valnødder kan være svær at passe ind til resten af bufetten.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Rikke
      Hvor skønt du er kan bruge det som hjælp, hvilket jeg bliver rigtig glad for. Jeg har det på samme måde med valnødder.
      Kan jeg overtale dig til at give opskriften stjerner?
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!