Vintersalat af Kål
Denne kålsalat af frisk og sprød grønkål er en af vores favoritsalater om vinteren. Den smager utrolig dejlig og fylder ligeledes rigtig godt. Salaten er en god måde, at gøre brug af grønkål på, som bliver rigtig godt, da den har fået selskab af sødmen fra en pære og lidt syre fra granatæblekerner. Samtidig er der noget crunch og bid i salaten som kommer af den sprøde kål. Pekannødderne giver også noget bid og de er mere bløde og runde i smagen end valnødder. Jeg har tilsat en god blåskimmelost til kålsalaten, som passer rigtig godt til især grønkålen og de sødmefulde pærer. Er man ikke til skimmeloste kan man undlade det, selv om jeg synes det er mega synd.
Salaten er også meget nem, at tilberede da man som hvidkål ikke skal stå og snitte den, men kan faktisk bare rive kålen i mindre stykker. Har man ikke tid til, at lave sprød kål kan man springe det over.
Man kan serverer salaten til rigtig mange retter, som kan være dejlige fyldige gryderetter, andesteg, flæskesteg, kalveculotte eller hvad man selv synes passer til den.
Hvad er din yndlingssalat?

Vintersalat af Kål dejlig nem opskrift
Ingredienser
- 1 pose grønkål
- 250 g. sprød kål
- 1 granatæble
- 1 pære
- 1 håndfuld pekannødder eller valnødder
- 1 fennikel
- 2 spsk. god ost som Sort Kul Blå Kornblomst eller anden blåskimmel ost
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. æbleeddike
- 2 tsk. grov sennep
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl og tør grønkålen.
- Skær stokken af, og dernæst skær eller pluk grønkålen i mindre stykker.
- Tilbered den sprøde kål efter opskriften.
- Del granatæblet, og hold hånden under skærefladen og bank på granatæblet med en grydeske. Granatæblekernerne vil falde ud af æblet.
- Snit fennikel i meget tynde skiver. Det er bedst på et mandolinjern.
- Skær pæren i tynde aflange skiver.
- Pisk olivenolie, honning, æbleeddike og grov sennep sammen til en vinaigrette.
- Halver evt. pekannødderne.
- Kom grønkålen bunden af et stort fad, i blandet noget af den sprøde kål, fennikel, granatæblekerner, pære, skimmelosten og pekannødder.
- Kom 2 spsk. vinaigrette over kålen.
- Anret ovenpå salaten med de resterende sprøde kål, pære, pekannødder, granatæblekerner og skimmelosten.
- Kom det sidste af vinaigretten over salaten, og drys med salt og peber.