Denne kålsalat af frisk og sprød grønkål er en af vores favoritsalater om vinteren. Den smager utrolig dejlig og fylder ligeledes rigtig godt. Salaten er en god måde, at gøre brug af grønkål på, som bliver rigtig godt, da den har fået selskab af sødmen fra en pære og lidt syre fra granatæblekerner. Samtidig er der noget crunch og bid i salaten som kommer af den sprøde kål. Sprødt kål laves nemt i ovnen, og kan gemmes til flere dage.
Pekannødderne giver også noget bid og de er mere bløde og runde i smagen end valnødder. Jeg har tilsat en god blåskimmelost til kålsalaten, som passer rigtig godt til især grønkålen og de sødmefulde pærer. Er man ikke til skimmeloste kan man undlade det, selv om jeg synes det er mega synd. Du kan altid vælge den skimmelost du bedst kan lide.
Andre skønne vinter salater: LinseSalat // Julesalat
Vintersalat af Kål dejlig nem opskrift
Ingredienser
- 1 pose grønkål
- 250 g. sprød kål
- 1 granatæble
- 1 pære
- 1 håndfuld pekannødder eller valnødder
- 1 fennikel
- 2 spsk. god ost som Sort Kul Blå Kornblomst eller anden blåskimmel ost
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. æbleeddike
- 2 tsk. grov sennep
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl og tør grønkålen.
- Skær stokken af, og dernæst skær eller pluk grønkålen i mindre stykker.
- Tilbered den sprøde kål efter opskriften.
- Del granatæblet, og hold hånden under skærefladen og bank på granatæblet med en grydeske. Granatæblekernerne vil falde ud af æblet.
- Snit fennikel i meget tynde skiver. Det er bedst på et mandolinjern.
- Skær pæren i tynde aflange skiver.
- Pisk olivenolie, honning, æbleeddike og grov sennep sammen til en vinaigrette.
- Halver evt. pekannødderne.
- Kom grønkålen bunden af et stort fad, i blandet noget af den sprøde kål, fennikel, granatæblekerner, pære, skimmelosten og pekannødder.
- Kom 2 spsk. vinaigrette over kålen.
- Anret ovenpå salaten med de resterende sprøde kål, pære, pekannødder, granatæblekerner og skimmelosten.
- Kom det sidste af vinaigretten over salaten, og drys med salt og peber.
Noter
Salat af vinterkål
Vintersalaten er også meget nem, at tilberede da man som hvidkål ikke skal stå og snitte den, men kan faktisk bare rive kålen i mindre stykker. Har man ikke tid til, at lave sprød kål kan man springe det over. Du kan også købe en pose grøntkål hvor kålen både er skyllet og hakket.
Man kan serverer salaten til rigtig mange retter, som kan være dejlige fyldige gryderetter, andesteg, flæskesteg, kalveculotte eller hvad man selv synes passer til den. Vi laver i julen altid en fyldig salat af kål, hvor denne sagtens kan serveres til juleanden.
Hvad er din yndlingssalat om vinteren?
Holdbarhed på vintersalat.
En vintersalat kan holde sig i omkring 3 til 4 dage i en lukket bøtte i køleskabet. Bruger du alt dressing i salaten kan den nogle gange holde sig kortere tid. Derfor anbefaler jeg at hvis du gemmer resterne, at du ikke kommer dressing ved.
Server vintersalaten i et stort fad, hvor alle farverne i salaten kommer til deres ret.
Hvad er sprød kål? En bestemt kåltype?
Hej Frida
Sprød kål er kål der kommes i ovnen. Det er min fejl at jeg ikke har sat et link på til den sprøde kål. Du får det her, og så sørger jeg for at opskriften rettes til.
Sprød Grønkål.
Bedste hilsner
Søren
Fedt med noget ‘salat hjælp’. Det er altid der jeg springer over for at blive hurtigt færdig. Gi’r dig helt ret i det med pekan nødderne. Synes at bitterheden i valnødder kan være svær at passe ind til resten af bufetten.
Hej Rikke
Hvor skønt du er kan bruge det som hjælp, hvilket jeg bliver rigtig glad for. Jeg har det på samme måde med valnødder.
Kan jeg overtale dig til at give opskriften stjerner?
De bedste hilsner
Søren