Oksetværreb Sous Vide
Oksetværreb er et stykke på oksen der smager af rigtig meget. Selve kødet sidder mellem sener og fedt, hvilket betyder at det hører til kategorien simremad eller sous vide, hvor det ved langtidstilberedning bliver himmelsk mørt.
Selve oksetværreben sidder ved bugen, altså maven og er ofte blevet brugt til supper, hvilket jeg synes er virkelig synd.
I denne opskrift har jeg valgt, at tilberede den sous vide (i vandbad) over 72 timer, hvilket gjorde at smagen var utrolig intens og kødet perfekt mørt. Har du ikke en sous vide kan du sagtens tilberede ved, at langtidsstege den i ovnen, hvilket jeg har skrevet i selve opskriften.
Gå direkte til opskriften

Oksetværreb Sous Vide
Ingredienser
Oksetværreb
- 1 oksetværreb af ca. 1 kg
- Revet skal fra en økologisk citron
- 2 fed hvidløg
- 5 stilke frisk timian
- 3 stilke frisk rosmarin
- 5 blade ramsløg hvis de er i sæson
- 3 spsk. smør
- Salt og peber
Bagte løg
- 4 zittauerløg
- 4 rødløg
- Balsamico
- Tørret timian
- Flage salt
Fennikel salat
- 1 hel fennikel
- 1 squash
- 1 æble
- 2 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. olivenolie
Sådan gør du
Oksetværreb
- Rids oksetværrebens fedt og drys den med flagesalt og revet citronskal.
- Kom den i en vakuumpose sammen med groft hakket hvidløg, timian og rosmarinstilke, ramsløg og smørret.
- Vakuum posen og læg den i et vandbad ved 62 grader i 72 timer.
- Når oksetværreben er færdig brunes den på en pande i smør.
Bagte løg
- Skræl løgene, som halveres.
- Læg et stykke bagepapir i et ildfast fad, hvori løgene placeres.
- Pensl løgene med balsamico og drys dem med timian og flagesalt.
- Bag dem i ovne ved 180 grader i 30 minutter.
Fennikel salat
- Del æblet i fire og fjern kernerne.
- Skær æblet i tynde skiver.
- Del squashen på langs i fire dele, som skæres i tynde skiver.
- Skær fennikel i meget tynde skiver på et mandolinjern, eller med en skarp kniv.
- Bland det hele i en skål.
- Bland æbleeddike og olivenolie, som hældes over salaten. Drys salaten med salt og peber.
- Server ovenstående sammen med f.eks. en ølsauce og pommes fondante.
Noter
Jeg havde givet tværreben selskab af ramsløgblade, citronskal, timian- og rosmarinstilke, hvidløg og smør.
Selve lagen der var tilbage hældte jeg i en ølsauce for at give denne mere smag. Ølsaucen kan du læse mere om her.
Udover en intens og smagfuld sauce serverede jeg bagte løg, fennikel salat og pommes fondante til.