Ravioli med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer fyld i en jomfruhummerbisque til forret er en fantastisk ret.
Jeg elsker italienske opskrifter som ravioli med forskelligt slags fyld. Når pastaretten samtidig kombineres med en fransk bisque som er suppe, bliver det endnu bedre. Ravioli fyld kan som sagt være med forskelligt, men i denne hjemmelavet ravioli opskrift er det med jomfruhummer.
Hjemmelavet pasta og fyldte ravioli synes jeg er hyggeligt at kaste mig ud i. Selve pastaen tager ikke så lang tid at lave. Selve raviolierne tager lidt længere tid. Men det kan være et sjovt projekt man kan lave med andre.
Du kan herunder se en video hvor jeg viser, hvordan de laves.
Ravioli opskrift med jomfruhummer og bisque
Selve opskriften på hjemmelavet ravioli er i og for sig ret enkelt. Men en af de virkelig velsmagende pastaretter man selv kan lave. Fyldes består selvfølgelig af kødet fra jomfruhummerhaler. Jeg vil anbefale at købe en pose med haler. På den måde har du både kødet til ravioli fyldet, og skallerne til jomfruhummerbisquen.
Derudover består fyldet af en fed mascarpone, som er en italiensk friskost. Grunden til at friskosten bør være fed skyldes, at der skal være så lidt væde i en ravioli som muligt. Revet citronskal, hvidløg og masser af dild giver ligeledes en super skøn smag.
Prøv også: Pasta med Laks // Ravioli med spinat og skinke
Ravioli med jomfruhummer og bisque
Ravioli opskrift med jomfruhummer fyld til forret er en lækker italiensk ret.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Hovedret, Pasta, Skaldyr
Køkken: Italiensk, fransk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 250 g. jomfruhummerhaler
- 150 – 175 g. mascarpone
- Skallen fra en økologisk citron
- 1 bundt fint hakket dild
- 1 fed presset hvidløg
- Salt og peber
- 1 portion pastadej
- Salt til kogevand
- 1 portion jomfruhummerbisque
Sådan gør du
- Tag kødet ud af skallen ved at klemme skallen med to fingre mod hinanden så det giver et knas.
- Brug eventuelt dernæst en lille saks til at klikke halen op fra neden og op, hvorved det er nemmere at brække skallen op.
- Hak jomfruhummerkødet fint, og vend det med lidt mascarpone ad gangen.
- Tilsæt revet citronskal, fint hakket dild og presset hvidløg.
- Smag til med salt og peber.
- Sæt det på køl indtil du laver raviolierne.
- Lav din pastadej ud fra opskriften ovenstående
- Del din pastadej i fire lige store dele.
- Rul en del ud af gangen til en aflang pastaplade med en tykkelse på 2 mm. Det gøres nemmest med en pastamaskine, som jeg viser i videoen. En fjerdedel pastadej passer til to lige store pastaplader, hvilket skal bruges pr. gang.
- Placer omkring 1 tsk. i midten af pastapladen med ca. 8 cm mellemrum fra hinanden.
- Smør med en finger vand rundt om fyldet, og placer den anden pastaplade over fyldet.
- Tryk pastadejen grundigt rundt om fyldet og få presset så meget luft ud.
- Brug en 6 cm. udstikker eller ravioli udstikker til at trykke raviolierne ud.
- Fjern selve dejen fra de udstukne raviolier.
- Placer de udstukne raviolier på en stor tallerken som er drysset med rigeligt mel. Drys raviolierne med mel. Dette for at undgå de klistrer sammen og fast til tallerkenen.
- Varm en stor gryde op med saltet vand til kogepunktet og kog raviolierne i 3 – 4 minutter, hvorefter de tages op med en hulske.
Noter
Anret en dyb tallerken eller skål med f.eks. 3 ravioli og hæld jomfruhummerbisquen ved.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Suppen eller bisquen er dejlig intens med masser smag, som passer utrolig godt til selve pastaen. Begge dele synes giver en unik og skøn smagsoplevelse. Derfor synes jeg at denne ret egner sig bedst som forret. Men den kan selvfølgelig også serveres som hovedret, hvis du ønsker det.
Tip til opskriften
- Fyldet kan ligeledes være rejer enten fra lage eller frost.
- Ønsker du et alternativ til den fede mascarpone, kan du eventuelt bruge ricotta, eller en dansk friskost med færre kalorier.
- Ravioli med jomfruhummer kan godt laves et par dage i forvejen. Husk dog at du har med skaldyr at gøre.
Sådan opbevarer man ravioli
Laver du dem en eller to dage i forvejen, skal du sikre dig, at de drysses godt med mel. På den måde klistrer de sig ikke fast til hinanden. Melet opløses ligeledes i kogevandet.
Jomfruhummerbisquen kan du også lave et par dage i forvejen, så den er klar til servering. Det kan også være en hummerbisque eller rejebisque. Du behøves selvfølgelig ikke nødvendigvis serverer dem med en suppe, men kan være som de er.
Placer fyldet i midten af en 6 centimers diameter på pastapladen.
Læg den anden pastaplade ovenpå den første med fyldet på.
Udstik pastaen.
Anret i en dyb tallerken eller skål.
0 kommentarer