Limoncello tiramisu er en skøn forfriskende citrondessert lavet med den italienske likør Limoncello.
Jeg elsker når desserter er både friske og kan laves i god tid i forvejen. Med denne limoncello dessert bliver den kun endnu bedre af, at stå lidt i køleskabet og trække.
Tiramisu betyder træk mig op på italiensk, hvilket man gør om morgenen med en kop stærk espresso. Desserten passer lige så godt med citroner og citronlikøren limoncello og de sprøde ladyfingers.
Hvem elsker ikke en syrlig frisk dessert efter en god middag?
Likøren limoncello er sød syrlig som er ekstrem populær i Italien. Med et par isterninger i er den perfekt på en lun aften, eller til en tiramisu. Du kan nemt købe limoncello i langt de fleste supermarkeder, og den koster ikke alverden.
Limoncello dessert opskrift
Min version på denne friske limoncello tiramisu eller tiramicello, hvor kaffen udskiftes med citron og limoncello er lige så nem som den originale. Jeg bruger altid ladyfingers, da jeg synes de giver den helt rette smag. Samtidig har de den perfekt luftige sprøde konsistens, som passer til en italiensk dessert.
Denne limoncello tiramisu dessert består af to elementer. Citronsirup og citroncreme der begge kan laves i forvejen.
LÆS OM: Citronfromage
Herunder kan du se en video om Limoncello Tiramisu:
Limoncello Tiramisu
Ingredienser
Citronsirup
- 2 stk. økocitroner
- 6 spsk. sukker
- ½ dl limoncello
Limoncello creme
- 4 stk. æggeblommer
- 1 stk. økocitron
- 1 spsk. sukker
- 4 spsk. limoncello
- 500 g. mascarpone
- 1 dl. piskefløde
Limoncello Tiramisu
- Citronsirup
- Limoncellocreme
- 200 g. ladyfingers
Udstyr
- 4 Dessertglas eller is asietter
Sådan gør du
Citronsirup
- Riv skallen af citronerne og pres dem for saft.
- Bland citronskallen og saften med sukkeret, som varmes op i en gryde indtil sukkeret, er opløst.
- Lad det køle lidt ned og bland limoncelloen i.
Limoncello creme
- Riv skallen af citronerne og pres dem for saft.
- Kom æggeblommer, citronskal og citronsaft, sukker og limoncello i en skål.
- Pisk det hele til en luftig æggesnaps.
- Vend mascarponen i æggesnapsen.
- Piskefløden piskes til flødeskum som vendes i cremen.
Limoncello Tiramisu
- Du kan enten placerer ladyfingers i citronsiruppen i et par minutter eller dryppe dem med siruppen.
- Placer et lag ladyfingers i glassene eller is asietterne.
- Dryp citronsirup over dem, og kom dernæst et lag limoncello creme over.
- Fortsæt indtil du har det lag du ønsker.
- Knæk eventuelt ladyfingerne så de passer til glassene eller is asietterne.
- Pynt eventuelt med revet citronskal eller andet.
Noter
Tips til limoncello dessert
Jeg er vild med at bruge mindre dessert glas eller cocktailglas til denne slags desserter som limoncello tiramisu. Man kan se lagene med ladyfingers og cremen, hvilket er utrolig indbydende.
Bruger du et glas så sørg for at få ladyfingers ud til kanten. De er nemme at skære over uden at gå i tusinde stykker.
Du kan enten lade dine ladyfingers ligge nogle minutter i citronsiruppen eller dryppe siruppen over dem.
Et andet tip er, at du nemt kan lave denne citron limoncello tiramisu et par timer i forvejen, eller de forskellige elementer. Jeg synes ikke at ladyfingerne bliver særlig bløde af at stå i køleskabet. Samtidig bliver cremen kun endnu bedre af at trække lidt.
Du kan eventuelt serverer resten af limoncelloen til desserten. Sørg for at lægge den på køl inden du hælder den.
Jeg vil glæde mig til at lave denne Limoncello-dessert, Søren.
I videoen glemmes et par vigtige informationer. Bl.a. hvornår og hvordan man i Italien nyder Limoncello – og iøvrigt altid iskold direkte fra fryseren.
Jeg laver selv min Limoncello. Køber 96% alkohol i Italien (kan kun købes i Italien).
Jeg har opskriften fra en ældre dame på Sardinien – videregivet til en niece i La. Specia, som jeg kender. Jeg og min nære familie har nu i over 20 år selv produceret Limoncello. Jeg har altid Limoncello i fryseren. Også vores gæster elsker den og nogle glæder sig igen, igen.
Bemærk, der er stor forskel på Limoncello og “fejludgaven” Limoncino.
Kontakt mig gerne.
Hej Kaj
Tak for din viden om Limoncello som jeg værdsætter. Jeg er imponeret over, at du laver din egen som stammer fra en ældre Sardinsk dame :-).
Bedste hilsner
Søren
Det smager vidunderligt, men opskriften rækker i min verden til mindst 6 personer 🤗
Hej Ulla
Det har du nok ret i, at den sagtens kan gå til 6 personer :-).
Rigtig godt nytår
Søren