Pizza på grill er en perfekt måde at få en ægte hjemmelavet pizza på.
Hermed opskrift på den pizzadej og sauce jeg benytter, når den står på hjemmelavet pizza på grillen. Jeg oplever, at når jeg tilberede pizza på grillen, at den bliver ekstra sprød, da jeg som regel kan få temperaturen højere op end i min ovn. Jeg bruger også en pizza bagesten, og sørger for at kullene er under stenen så den bliver meget varm. Har man en gasgrill er det ikke noget problem, da man bruger samme princip og placerer bagestenen over brænderne. Bliver stenen for varm skal den placeres mellem brænderne. Har man ikke en grill, kan man sagtens bruge sin ovn til opskriften.
Prøv også: Kartoffelpizza // Focaccia Brød
Pizzadej
Ingredienser
- 435 gr. italiensk type "00" hvedemel
- 25 gr. gær
- 3 dl. lunkent vand
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- Rør gær og vand sammen.
- Kom mel og salt i en skål.
- Hæld olien, salt og vand/gær i en fordybning i melet.
- Bland sammen og ælt dejen i ca. 10 – 15 minutter til den er blød og elastisk.
- Drys en skål med mel og kom dejen i den. Dæk med et fugtigt klæde og lad den hæve i minimum 2 timer, gerne 3 timer.
- En anden metode er, at lave dejen dagen i forvejen og lade den hæve i køleskabet.
- Husk, at tage den ud af køleskabet 2 – 3 timer inden tilberedning.
- Del dejen i to lige store kugler undlad, at ælte dejen igen, da den vil falde sammen og er sværere, at forme til en pizza.
- Placer dem på et bord drysset godt med mel.
- Begynd, at presse kuglen flad med håndroden.
- Med fingerspidserne presser man langsomt pizzadejen ud, mens dejen drejes. Sørg for, at være tålmodig.
- Man kan efter lidt tid, tage pizzadejen op i hånden og dreje den rundt, hvor den pga. tyngden langsom bliver større.
Noter
Husk, at en pizza i en ægte sten ovn tager knap under et minut at tilberede, da temperaturen kommer over 400 grader. Der er ikke mange der har den slags ovne ude i haven. Men med lidt tricks som en bagesten kan man i sin egen ovn og grill nærme sig noget der minder om en ægte pizza ovn. Sørg for, at bagestenen er placeret midt i ovnen når man tænder for den, og på højeste temperatur. Lad ovnen stå i mindst 15 minutter når den har nået maksimum temperatur, så den bliver godt gennemvaret, og ligeledes bagestenen. Når man så bager pizzaen placeres denne på stenen, evt. ovenpå noget bagepapir.
Ingredienser
- 4 – 6 gode friske tomater eller 1 glas henkogte tomater eller 1 dåse gode flåede tomater
- 1 skalotte løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk tomatpure
- 1 spsk frisk hakket basilikum
- 1 spsk frisk hakket timian
- 1 spsk frisk hakket oregano
- Lidt hakket rosmarin
- 1 Laurbærblad
- 1 spsk balsamico
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak tomaterne, og skær løg og hvidløg i tern.
- Svits løg og hvidløg i en gryde med olivenolie til de er klare.
- Tilsæt balsamico og kog det ind og tilsæt resten af ingredienserne. Lad det hele simre på lavt blus i ca. 1 time.
- Blend det hele og si saucen.
Noter
Som tidligere beskrevet bruger jeg friske ingredienser til mine pizzaer, som tilberedes på en bagesten på en 57 cm. Weber. Jeg sørger for, at fylde en grillstarter helt op med kul. Når de er klar spreder jeg dem ud på hele risten. Jeg lægger bagestenen ovenpå selve grillristen og lægger låg på. Lad det nu stå i 15 – 20 minutter så stenen varmes godt op. Jeg lægger pizzaen på et stykke bagepapir inden den kommes på grillen. En pizza på ca. 36 cm. får omkring 10 – 12 minutter. Tjek om bunden har fået nok, når der er gået 8 minutter. Når den første serveres smides den næste pizza på ;-).
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks