Pizza på Weberen

af | 7. jan 2012 | Bagning, BBQ/Grill, Hovedretter, Opskrifter

Hermed opskrift på den pizzadej og sauce jeg benytter, når den står på hjemmelavet pizza i grillen. Jeg oplever, at når jeg tilberede pizza i grillen, at den bliver ekstra sprød, da jeg som regel kan få temperaturen højere op end i min ovn. Jeg bruger også en pizza bagesten, og sørger for at kullene er under stenen så den bliver meget varm. Har man en gasgril er det ikke noget problem, da man bruger samme princip og placerer bagestenen over brænderne. Bliver stenen for varm skal den placeres mellem brænderne. Har man ikke en grill, kan man sagtens bruge sin ovn til opskriften.

Gå direkte til opskriften
Pizza i grillen
Pizza bagt i grill

Pizzadej

Hjemmelavet pizzadej og pizzasauce er to rigtig gode grundelementer til en perfekt hjemmelavet pizza.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, bagværk
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Antal: 2 pizzaer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 435 gr. italiensk type "00" hvedemel
  • 25 gr. gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  • Rør gær og vand sammen.
  • Kom mel og salt i en skål.
  • Hæld olien, salt og vand/gær i en fordybning i melet.
  • Bland sammen og ælt dejen i ca. 10 – 15 minutter til den er blød og elastisk.
  • Drys en skål med mel og kom dejen i den. Dæk med et fugtigt klæde og lad den hæve i minimum 2 timer, gerne 3 timer.
  • En anden metode er, at lave dejen dagen i forvejen og lade den hæve i køleskabet.
  • Husk, at tage den ud af køleskabet 2 – 3 timer inden tilberedning.
  • Del dejen i to lige store kugler undlad, at ælte dejen igen, da den vil falde sammen og er sværere, at forme til en pizza.
  • Placer dem på et bord drysset godt med mel.
  • Begynd, at presse kuglen flad med håndroden.
  • Med fingerspidserne presser man langsomt pizzadejen ud, mens dejen drejes. Sørg for, at være tålmodig.
  • Man kan efter lidt tid, tage pizzadejen op i hånden og dreje den rundt, hvor den pga. tyngden langsom bliver større.

Noter

Jeg kan anbefale, at lade pizzadejen hæve i køleskabet til næste dag, da den bliver bedre af det.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Husk, at en pizza i en ægte sten ovn tager knap under et minut at tilberede, da temperaturen kommer over 400 grader. Der er ikke mange der har den slags ovne ude i haven. Men med lidt tricks som en bagesten kan man i sin egen ovn nærme sig noget der minder om en ægte pizza ovn. Sørg for, at bagestenen er placeret midt i ovnen når man tænder for den, og på højeste temperatur. Lad ovnen stå i mindst 15 minutter når den har nået maksimum temperatur, så den bliver godt gennemvaret, og ligeledes bagestenen. Når man så bager pizzaen placeres denne på stenen, evt. ovenpå noget bagepapir.

Pizza bagt i grill

Pizza Sauce

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Sauce, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 pizzaer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 – 6 gode friske tomater eller 1 glas henkogte tomater eller 1 dåse gode flåede tomater
  • 1 skalotte løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 spsk frisk hakket basilikum
  • 1 spsk frisk hakket timian
  • 1 spsk frisk hakket oregano
  • Lidt hakket rosmarin
  • 1 Laurbærblad
  • 1 spsk balsamico
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak tomaterne, og skær løg og hvidløg i tern.
  • Svits løg og hvidløg i en gryde med olivenolie til de er klare.
  • Tilsæt balsamico og kog det ind og tilsæt resten af ingredienserne. Lad det hele simre på lavt blus i ca. 1 time.
  • Blend det hele og si saucen.

Noter

Til en pizza er 1 dl. nok. Resten kan fryses i mindre poser.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Som tidligere beskrevet bruger jeg friske ingredienser til mine pizzaer, som tilberedes på en bagesten på en 57 cm. Weber. Jeg sørger for, at fylde en grillstarter helt op med kul. Når de er klar spreder jeg dem ud på hele risten. Jeg lægger bagestenen ovenpå selve grillristen og lægger låg på. Lad det nu stå i 15 – 20 minutter så stenen varmes godt op. Jeg lægger pizzaen på et stykke bagepapir inden den kommes på grillen. En pizza på ca. 36 cm. får omkring 10 – 12 minutter. Tjek om bunden har fået nok, når der er gået 8 minutter. Når den første serveres smides den næste pizza på ;-).

Opskrift på pizza i grill

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hangtown Fry | GASTROmad - […] dl. tomatsauce eller et par gode […]
  2. Weber Pizza - Fra egen Take Away | GASTROmad - […] ← Nytårs forret 2011 Part II – Variation af nytårstorsk på grønt leje med sennepsskum og urter. Pizza på…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!