Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Skidne æg
Skidne æg er en klassisk påske opskrift på smilende æg i en lækker sennepssovs.
Ret
Opskrift, Frokost, Hovedret
Køkken
Dansk
Keyword
Æg, påske, sovs
Forb. tid
10
minutter
minutter
Tilb. tid
20
minutter
minutter
Samlet tid
30
minutter
minutter
Antal
4
personer
Forfatter
Søren Willadsen
Ingredienser
Sennepssovs
40
g.
smør
35
g.
hvedemel
4 - 6
dl.
mælk
Saft fra ½ citron
3 - 4
tsk.
fiskesenneps mel
Vand
Salt
Smilende æg
4 - 8
stk.
æg
Sådan gør du
Sennepssovs
Smelt smørret i en gryde ved lav middelvarme.
Skru dernæst op til middel varme, og drys melet i.
Lad det falde til bunds, hvorefter det piskes det sammen med smørret.
Tilsæt mælken lidt af gangen, mens der piskes indtil sovsen har den ønskede konsistens. Det kan være en ide, at varme mælken lidt op.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Hæld fiskesennepsmelet i en lille beholder og hæld lidt vand ved.
Bland det godt sammen til en tyk masse.
Tilsæt massen lidt af gangen i sovsen, indtil den ønskede smag og styrke er der.
Smilende æg
Varm en gryde op med vand til det koger.
Kom æggene i vandet og lad dem koge i 6 minutter.
Hæld vandet fra og overhæld æggene med koldt vand, for at kogeprocessen stopper.
Noter
Server de smilende æg med sennepssovsen til og rugbrød.