Go Back
+ servings
Påskeret skidne æg
Udskriv

Skidne æg

Skidne æg er en klassisk påske opskrift på smilende æg i en lækker sennepssovs.
Ret Opskrift, Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Æg, påske, sovs
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

Sennepssovs

  • 40 g. smør
  • 35 g. hvedemel
  • 4 - 6 dl. mælk
  • Saft fra ½ citron
  • 3 - 4 tsk. fiskesenneps mel
  • Vand
  • Salt

Smilende æg

  • 4 - 8 stk. æg

Sådan gør du

Sennepssovs

  • Smelt smørret i en gryde ved lav middelvarme.
  • Skru dernæst op til middel varme, og drys melet i.
  • Lad det falde til bunds, hvorefter det piskes det sammen med smørret.
  • Tilsæt mælken lidt af gangen, mens der piskes indtil sovsen har den ønskede konsistens. Det kan være en ide, at varme mælken lidt op.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Hæld fiskesennepsmelet i en lille beholder og hæld lidt vand ved.
  • Bland det godt sammen til en tyk masse.
  • Tilsæt massen lidt af gangen i sovsen, indtil den ønskede smag og styrke er der.

Smilende æg

  • Varm en gryde op med vand til det koger.
  • Kom æggene i vandet og lad dem koge i 6 minutter.
  • Hæld vandet fra og overhæld æggene med koldt vand, for at kogeprocessen stopper.

Noter

Server de smilende æg med sennepssovsen til og rugbrød.