Go Back
+ servings
Udskriv

Rejecocktail med Stenbiderrogn

En ægte rejecocktail er stadig en vidunderlig forret, som er dejlig frisk og let. Med rejser og en hjemmelavet dressing passer den perfekt til middagsbordet.
Ret Forret, Fisk, Skalddyr
Køkken Dansk, Amerikansk
Keyword Stenbiderrogn, Rejer, Forret, cocktail, fisk, skaldyr, Thousend Island Dressing
Forb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 150 - 200 g grønlandske rejer af mellem størrelsen
  • 12 stk. små tigerrejer uden skal
  • 1 - 1½ dl. stenbiderrogn
  • 2 dl. ærter
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • ½ dl. mayonnaise
  • ½ dl. yoghurt
  • 1 - 2 tsk. røget spansk paprika
  • 1/4 tsk. chipotle
  • ½ - 1 spsk. tomatpuré
  • ½ citron skåret i mindre både
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Såfremt rejer og tigerrejer er frosne stil dem i køleskabet natten over, så de tør langsomt op. Det samme gøres med ærterne.
  • Bræk enderne af aspargeserne og skær dem i mindre stykker. Kom hovederne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i et par minutter, hvorefter de kommes i isvand og stilles til side. Resten af asparges stykkerne sauteres kort på en pande til de får lidt farve uden, at blive bløde.
  • Bland mayonnaise, yoghurt, røget paprika, chipotle og tomatpuré sammen og smag til med salt og peber og evt. mere paprika og tomatpuré.
  • Anret ved først at komme ærter i, lidt dressing, lidt rejer, lidt asparges og lidt dressing igen.
  • Men hold igen med dressingen. Gæsterne kan evt. selv komme mere på ved bordet.
  • Slut af med tigerrejer, aspargeshovederne og en stor skefuld stenbiderrogn.

Noter

Man kan evt. stille en lille skål med thousend island dressingen på bordet, hvis ens gæster ønsker mere dressing.