Go Back
+ servings
Udskriv

Mulligatawny Suppe

Mulligatawny suppen er en fantastisk suppe der dufter af alverdens krydderier, så man skulle tro den kom fra Indien og ikke England.
Ret Opskrift, Suppe, Fjerkræ, Hovedret
Køkken Engelsk
Keyword Mulligatawny Suppe, Suppe, Engelsk, Indisk, Hovedret.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 600 g. kyllingefileter eller 4 stk.
  • 7 dl. hønsefond
  • 1 dl. kokosmælk
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 zittauerløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 1 selleriblad
  • Saften fra 1 lime
  • 2 dl. røde linser
  • 2 spsk. god stærk karry
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 tsk. hele spidskommen eller stødt
  • 1 tsk. hele kardemomme eller stødt
  • 1 tsk. hele koriander eller stødt
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • ½ stang kanel
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingefileterne i tern.
  • Svits de hele spidskommen, kardemomme, kanelstang og koriander ved middelvarme på en pande.
  • Når det begynder at dufte af Indien, og efter ca. 5 minutter mortes de eller pulveriseres i en kaffekværn.
  • Skær løg, peberfrugt, hvidløg og selleriblad i grove tern.
  • Riv ingefæren.
  • Hæld olie i en stor gryde ved middelhøj varme.
  • Kom karryen og de øvrige krydderier og svits det i et par minutter.
  • Sauter dernæst løg, hvidløg, ingefær, peberfrugt og bladselleri i et par minutter.
  • Kom kyllingeternene i, som brunes på alle sider.
  • Tilsæt de røde linser, flåede tomater, hønsefonden og kokosmælk.
  • Lad det simrer under låg i ca. 30 minutter.
  • Smag til med salt, peber og limesaft.

Noter

Man kan godt serverer lidt naan brød til Mulligatawny suppen, men jeg synes ikke det er nødvendigt med ris, pga. de linser der i suppen.