og

Saltimbocca ala Romana

af | 25. apr 2014 | Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter

Lige for tiden har jeg fået et italiensk madflip, og har tilberedt flere forskellige klassiske og andre lækre italienske retter, som jeg med tiden vil poste her på bloggen. Den første ret er Saltimbocca ala Romana, eller kalveschnitzel med parmaskine og salvie ovenpå. Retten er en perfekt forårsret, der er meget nem, at lave og samtidig en virkelig lækker ret.

Salmtimbocca


Jeg serverede retten med nye små stegte kartofler og en smagfuld blomkålssalat.

Ingredienser 2 personer:

Saltimbocca:

  • 2 kalveschnitzler.
  • 4 skiver parmaskinke.
  • 12 – 14 stk. friske salvieblade.
  • ½ dl. hvidvin.
  • ½ dl. Marsala.
  • 1 – 2 spsk. smør.
  • Olivenolie.
  • Lidt mel.
  • Salt og peber.

Stegte kartofler:

  • Små nye kartofler.
  • Olivenolie.

Fremgangsmåde:

Bank kalveschnitzlerne ud så de er ca. 1 cm tykke eller få slagteren til det. Den nemme måde selv, at banke dem ud på er, at lægge et stykke film over dem og banke dem ud med f.eks. en kagerulle, siden af en kødøkse. Del dem dernæst i to. Læg et stykke parmaskinke på hver schnitzel og dernæst et par blade salvie ovenpå parmaskinken. Gem resten af bladende til henholdsvis kartoflerne og saucen. Drys lidt mel på undersiden af schnitzlerne.

I mellem tiden koges kartoflerne kort og dampes. Steg dem dernæst på en pande til de bliver gyldne og sprøde. Drys evt. med lidt frisk hakket salvie ved anretning.

Saltimbocca ala romana

Kalveschnitzlerne steges nu først på undersiden i olivenolie og smør i ca. 1 minut, hvorefter de vendes og steget yderligere i ca. 1 minut. Hæld hvidvin og Marsala ved og lad dem simre i ca. 3 – 5 minutter, hvorefter de tages af panden. Kog dernæst væden ind og monter til sidst med lidt smør og drys lidt frisk hakket salvie i.

Anret som f.eks. nedenstående og hæld lidt sauce over.

Italiensk saltimbocca

Til retten serverede jeg en italienske Ronchedone, Cà dei Frati, Ronchedone, 2010 til. Det var nok lidt frås, at åbne denne, da den er forholdsvis kraftig. Dog ikke sammenlignet med en Aramone. Vinen har noter af modne bær, balsamico, kirsebær og krydderier.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Ken

    Hvad betyder “kog væden ind”?

    Svar
    • Søren

      Hej Kenny
      Der skulle have stået ned, men det betyder at man koger den så noget af væden fordamper og saucen derved bliver mere kraftig og let tykkere i konsistensen.
      Bedste hilser
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!