ForsideOpskrifterSyltet Salturt (Kveller)

I mit indlæg om Salturt lovede jeg, at bringe opskrifterne på syltning af Salturt. Jeg brugte to forskellige opskrifter, hvor af den ene er inspireret fra en af mine gamle kogebøger fra 1930 af Ingeborg Suhr, Mad, mens den anden er en mere traditionel lage. Dog har jeg ændret i begge opskrifter.

Syltemetode 1:

 • Salturt.
 • Henkogningsglas ½ l.
 • ½ l. Fransk æblecidereddike.
 • 3/4 dl. rørsukker.
 • 1 spsk sennepsfrø.
 • 2 dildskærme.
 • Salt.

Syltemetode 2:

 • Salturt.
 • Henkogningsglas ½ l.
 • 3 dl. lagereddike.
 • 2 dl. vand.
 • 1½ – 2 spsk Honning.
 • 1 – 2 spsk. rørsukker.
 • 1 Dildskærm.
 • 1 tsk. korianderfrø.
 • 1 Habanero Chocolate chili.
 • Salt.

Ved syltemetode 1 blancherede jeg salturten først, hvilket jeg efterfølgende kunne konstatere ikke var nødvendig.Ved begge metoder koges eddiken op med de øvrige ingredienser til sukkeret/honningen er opløst. Stilles til side og køles ned. Henkogningsglasene skoldes og skylles med Atamon, så du sikrer dig, at de forbliver sterile. Når lagen er kølet ned kommes salturten i glassene og lagen hældes ved og stilles på køl.

Den syltede salturt er salt, syrlig og sød og kan bruges til både fiskeretter, fjerkræ eller kalvekød. Har du andre ideer til brugen af syltet salturt, så smid et par linjer.

Related posts:


Kommentarer

Syltet Salturt (Kveller) — 11 kommentarer

 1. jeg er afhængig af syltede kveller-har ledt-privat forbrug, men hvor ? ellers fine opskrifter!

  • Hej Birte
   Så vidt jeg husker fungerede det fint. Den blev ikke for stærk.
   Jeg har sidenhen konstateret, at salturt bliver lidt for blød og mister den dejlige salte smag ved begge af mine syltemetoder. Jeg vil nok en anden gang tone ned for både eddike og krydderier. Evt. bruge en japansk eddike, som jeg i skrivende stund ikke kan huske hvad hedder.
   De bedste hilsner
   Søren

   • Hmm. Nu er det jo ikke så meget, jeg har fået fat i, så måske jeg bare lige skal blanchere det i 10 sekunder, lægge det i iskoldt vand og så servere det til fisk. Tak for svaret!

 2. Ja, jeg har prøvetygget et stykke og synes faktisk, at det smager rigtig godt i sig selv. Men jeg var i tvivl, om det måtte spises råt. Det ryger på de små ruller af rødspætte, som aftensmaden står på.

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen