Broccolisalat
Broccolisalat er i min verden en klassisk salat bestående af små broccoli stykker med bacon vendt i en utrolig lækker dressing.
Jeg er stødt på den på kurser, buffetborde eller en del af en catering menu. Broccolisalaten bliver ikke ringere af at være en ægte klassisk salat opskrift. En af grundene skyldes at den er utrolig enkel og meget nem at lave. Den består af få ingredienser, men smagen er nu en gang utrolig lækker.
Broccolisalat opskrift
En Broccolisalat med bacon er den ægte klassiske opskrift, synes jeg. Baconen giver denne salat et ægte lækkert pift. På trods af bacon og dressing er broccolisalat sundt.
I min opskrift består den som sagt af selvfølgelig broccoli, bacon og derudover fint hakkede rødløg, tranebær og kerner. Tranebærrene har en dejlig sødlig smag, der passer godt til det, broccolien og bacon. Kernerne kan være solsikke eller græskarkerner som igen har en lækker sprødhed og smag til resten.
Alt sammen vendt i en skøn dressing bestående af creme fraiche, mayonnaise og citronsaft der minder om en mormordressing.
Prøv også: Rosenkålsalat
Broccolisalat – Klassisk opskrift med bacon
Nem klassisk broccolisalat med bacon som er vendt i en skøn mormordressing.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Salat
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 stk. broccoli hoved
- 100 g. bacon i skiver
- 1 – 2 stk. rødløg
- 1 dl. tranebær
- 1 dl. solsikke eller græskarkerner
- 1 dl. creme fraiche
- ½ dl. mayonnaise
- Saften af ¼ – ½ citron
- ½ tsk. sukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl broccolien, som skæres i små buketter.
- Steg baconen, eller placer skriverne på en tallerken med køkkenrulle under og over, som tilberedes i ca. 5 minutter på fuld styrke i en mikroovn.
- Skær rødløget i små tern.
Dressing
- Bland alle ingredienser og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
- Bland broccoli buketterne med 2/3 af rødløg, tranebær og kerner.
- Vend dressingen lidt ad gangen med broccolien og det øvrige.
- Drys resten af bacon, rødløg og kerner over salaten.
Noter
Opbevar broccolien i en lufttæt beholder i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tip til salatopskriften
- Du kan anvende en dressing udelukkende af fraiche.
- I stedet for kerner kan man bruge hakkede nødder som mandler, pekan eller lignende.
- Sørg for at broccolien er skåret i forholdsvis små stykker.
- Ønsker du en knap så rå broccolisalat kan du blanchere den kort i et til to minutter.
Selv om jeg har fået salaten mange forskellige steder og anledninger, bliver jeg ikke træt af den. Udover den passer godt til aftensmaden, er den super lækker til frokost eller madpakken. Fordelen er, at den ikke tager lang tid at lave, og kan holde sig over flere dage. Man kan f.eks. undlade at vende den i dressingen indtil den skal bruges.
Holdbarhed på broccolisalat
En salat som denne af broccoli kan holde sig på køl i omkring 4 dage. Men som altid tjek den. Selv broccolien holder sig i længere tid, da den er rå. Det er mere dressingen der har kortere holdbarhed.
0 kommentarer