og

Specier med chokolade

af | Bagning, Jul, Opskrifter

Specier med chokolade

En specie med chokolade er en meget enkel, men utrolig skøn småkage, der traditionelt består af få ingredienser, som mel, smør og flormelis. I min specier opskrift tilføjer et moderne twist ved at jeg kombinerer chokolade, appelsin og vanilje. Alle tre dele giver småkagen en virkelig skøn dyb og frisk smag af jul.

Udover speciers enkelthed tager det ikke lang tid at samle dejen og bage dem. Derfor elsker jeg denne specier småkage til jul, der både kan bages klassisk, eller som i min version med andre ingredienser i.

Til jul bager vi altid en eller anden julesmåkage, og har en tradition med at forære en del væk til andre i vores familie.

Specier opskrift

Som sagt tilsætter jeg både chokolade og appelsinskal  i min specier opskrift. Jeg synes ligeledes at vanilje hører til i denne slags julesmåkager. Du kan som nedenunder beskrevet bruge andre slags ingredienser. Når dejen til specie småkagen skal rulles kan det være en ide, at pakke den i folie. På den måde bliver den mere rund. Den kan godt flade lidt i køleskabet, hvis dejen er varm. 

Ønsker du en super rund dej, kan du tage den ud efter lidt tid og rulle den igen. På den måde får du nogle perfekt runde specier.  Jeg går personligt ikke op i om de er perfekt runde, mere at smagen sidder lige i skabet. 

Prøv også: Vaniljekranse // Klejner

Specier opskrift

Specier med chokolade

Specier er en dejlig sprød jule småkage som er utrolig nem og hurtig at bage.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning, Jul
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Hviletid i køleskab: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 100 stk.
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 300 g. hvedemel
  • 120 g. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang blandet med flormelis.
  • 225 g. blødt smør skåret i tern
  • Revet skal af 1 usprøjtede eller økologisk appelsin
  • 50 g. fint hakket mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom mel, flormelis og vaniljesukker i skål som blandes sammen.
  • Rør smørret i blandingen sammen med revet appelsinskal og hakket chokolade.
  • Ælt det hele sammen til en ensartet dej.
  • Del dejen i to som rulles ud til to pølser af omkring 4 cm. i diameter.
  • Stil pølserne på køl i 2 – 3 timer eller dagen efter.
  • Skær dejen i skiver af ½ cm i tykkelse, som placeres på en bageplade med bagepapir på.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader uden varmluft i ca. 10 – 12 minutter indtil de er let gyldne.

Noter

Lad dem dernæst køle af på en bagerist inden de kommes i en lufttæt beholder.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Specier opskrift

Tips til specier småkager

  • Husk altid at sætte dejen i køleskabet et par timer eller til dagen efter. 
  • Tag dejen ud af køleskabet lidt før den skæres til småkage formede skiver.
  • Dejen kan også fryses og tages op flere dage efter. 
  • Specier dejen kan tilsættes andre ingredienser som mandler, hasselnødder og andre slags. 
  • Småkagerne skal opbevares i en lufttæt beholder et mørkt sted. Dermed holder de i længst tid.
  • I stedet for vaniljesukker kan du bruge kornene fra ½ vaniljestang, blandet med lidt flormelis. 
  • Husk at bruge økologisk eller usprøjtede appelsiner. 

Specier med appelsin

Hvad er specier?

De er hurtige julesmåkager af traditionelt tre ingredienser. Når dejen samles skal den ikke æltes, hvilket ligeledes er en typisk dej, der også bruges til vaniljekranse. De skal altid på køl og at sætte sig og ikke blive for blød. 

Julesmåkage specie

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!