og

Malai Karry med Rejer

af | Fisk og Skaldyr, Hovedretter

Malai Karry med Rejer

Malai Karry med rejer er en skøn cremet indisk gryderet med store rejer i. Oprindelig stammer retten fra Calcutta og hedder Reje Malay Karry. Men uanset navn og oprindelse er den utrolig populær i det Sydlige Indien og en ekstravagant ret, da rejer i Indien er dyre. 

Jeg elsker disse hurtige, men samtidig intense og smagfulde gryderetter fra Indien eller Sydøstasien. Karry og kokosmælk går fantastisk godt sammen. Hvad resten af ingredienserne er næsten underordnet når disse to ingredienser spiller hovedrollen i retten. En perfekt hovedret til aftensmad på hverdag. Sammen med ris enten basmati eller jasmin er den dejlig mættende. 

Malai Karry opskrift

I min opskrift på malai karry med rejer har jeg brugt vannamei rejer. Det kunne også have været tigerrejer eller store almindelige rejer. Når du gennemgår selve karryretten, kan du se at jeg har brugt hele krydderier. Er du mere til stødt krydderier, kan du nemt bruge dem.

I den oprindelige tilsættes ikke spinat og tomater. Jeg synes dog at begge ingredienser passer super godt med karry og kokosmælken og de øvrige krydderier. Samtidig giver det karry gryderetten noget mere fylde. Du kan godt tilsætte eventuelt peberfrugt for mere fylde. 

Prøv også: Rogan Josh indisk gryderet

Reje Malai Karry gryderet

Malai Karry med rejer

Malai Karry med rejer er en nem og hurtig lækker cremet indisk gryderet med skaldyr.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Skaldyr
Køkken: Indisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 stk. medium rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • cm. ingefær
  • 2 spsk. neutral olie
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. sorte sennepsfrø
  • 6 stk. kardemomme kapsler eller 1 tsk. stødt
  • 4 stk. hele nelliker eller ½ tsk. stødt
  • 1 tsk. hel spidskommen frø eller 1 tsk. stødt
  • 2 tsk. hele korianderfrø eller 1½ tsk. stødt
  • 1 stk. hel kanel stang eller 1 tsk. stødt
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 tsk. cayenne peber
  • 100 g. cherry tomater skåret i halve
  • 250 g. spinat
  • 2 spsk. yoghurt
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 kg. store rejer f.eks. vanamai tiger eller andet

Sådan gør du

  • Skær rødløg og hvidløgsfed i skiver.
  • Ingefæren rives fint.
  • Varm en gryde op ved mellemhøj varme, og hæld olien og svits løg, hvidløg og ingefær i 5 minutter uden de tager farve.
  • Kom gurkemeje, sennepsfrø, kardemomme kapsler, nelliker, koriander og kanel stang i gryden som steger med i ca. 5 minutter.
  • Dernæst tilsættes laurbærblad, cayenne peber, cherry tomater og spinat.
  • Lad spinaten falde sammen hvorefter yoghurt og kokosmælk hældes i.
  • Lad det simre under låg i 20 minutter, hvorefter rejerne kommes i og simrer med i 10 minutter.

Noter

Server retten med ris og naan brød til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Indisk karry med rejer

Tips til opskriften 

  • Kan du udelukkende karrypulver i retten? Ja, det kan du godt, men så bør du bruge en kvalitets karry pulver. 
  • Malai Karry med rejer kan godt opvarmes næste dag. Husk at varme den op så det koger. 
  • Retten bør ikke fryses og optøes igen pga. rejerne. 
  • Man bør ikke udskifte kokosmælken med creme fraiche, da kokosmælk i sig selv udgør både en vigtig smag og konsistens i karryretten. 
  • Kan skaldyr udskiftes med f.eks. kylling? Ja, kylling vil passe godt i denne indiske ret.  

Jeg serverer sticky ris til malai retten. Du kan i stedet bruge de mere sunde brune ris, eller krydrede jasminris. Naan brød er efter min smag perfekte til en gryderet som denne. 

Reje Malai Karry gryderet

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!