Risalamande Panna Cotta
Rester af risalamande kan nemt trylles om til en skøn jule panna cotta, der f.eks. kan bruges som julefrokost dessert.
Hvem elsker ikke en traditionel risalamande opskrift juleaften. Ofte bliver der lavet rigeligt og der kan være en pæn portion til senere eller næste dag. I mange familier har man forskellige juletraditioner. Nogle spiser den dejlige risalamande om aftenen, andre spiser den næste dag. I vores familie holder den sjældent natten over, selv om vi også spiser rigeligt juleaften. Men har man nu rester, synes jeg, du bør prøve denne opskrift.
Risalamande panna cotta opskrift
Jeg har lavet en enkel jule risalamande panna cotta opskrift ud af resterne fra juledesserten. Den er utrolig nem og består af få ingredienser udover selve risalamanden. Udover det har jeg brugt revet appelsinskal, revet tonkabønne, fløde og husblas. Mere behøves ikke for at få en lækker dessert fra grøden til jul.
Man kan godt bruge en kirsebærsovs og enten lune den op eller bruge den kold ovenpå panna cottaen.
Jeg valgte i stedet romsyltede bær, som jo egentlig er romtopf. De har en kraftig og intens smag, som synes jeg passer utrolig godt til den sødlige panna cotta af risalamande rester. De romsyltede bær kan forberedes inden for få timer eller natten over, hvor de bliver mere kraftige i smagen.
Prøv også: Risalamande // Risengrød
Risalamande Panna Cotta
Risalamande panna cotta en god måde at få brugt resterne af sin risalamande på.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert, Jul, Ris
Køkken: Dansk, Italiensk
Antal: 4 personer
Ingredienser
Risalamande Panne Cotta
- ¼ liter risalamande
- 1 stk. økologisk appelsin
- Lidt revet tonkabønne kan udelades
- 4 blade husblas
- 2 dl. fløde
Romsyltede bær
- 400 g. blandede bær som brombær kirsebær, blåbær
- 1 dl. flormelis
- 3 dl. rom
- 1 dl. portvin
Udstyr
- 4 Glas
Sådan gør du
Risalamande Panne Cotta
- Riv skallen fra appelsinen i risalamanden.
- Læg husblassen i blød i koldt vand så det er helt dækket i 10 minutter.
- Varm fløden op ved svag varme.
- Vrid det resterende vand ud af husblassen, som kommes i den varme fløde.
- Rør rundt indtil husblassen er smeltet.
- Vend fløden sammen med risalamanden.
- Kom panna cottaen på glas som sættes på køl i omkring 3 – 4 timer indtil det er stivnet.
Romsyltede bær
- Skyl bærerne grundigt.
- Drys dem med flormelis som overhældes dem med rom og portvin.
- Lad dem stå og trække et par timer, eller natten over.
Noter
Ved servering kommes en spsk. romsyltede ovenpå risalamande panne cottaen.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tip til opskriften
- Har du ikke nok risalamande rester, kan du spæde op med mere fløde.
- Du kan også i nødstilfælde købe en færdiglavet, og gøre den mere lækker.
- I stedet for revet appelsinskal kan du bruge citronskal.
- Jule panna cottaen kan nemt laves dagen inden.
- Du kan også lave desserten ud af risengrød.
- Vidste du at en billig kirsebærsovs kan gøres lækker med at tilsætte amarena kirsebær?
Mangler du inspiration til julemaden finder du mange flere under JUL.
[email protected]