Her er risengrød opskriften der sikrer at grøden ikke brænder på.
Til jul hører selvfølgelig en rigtig risengrød til med en stor smørklat og masser af kanelsukker på toppen. Uanset om man spiser jule grøden kommer man ikke udenom at lave den til en klassisk Risalamande der hører til julens dessert.
Mindst en gang om året spiser vi risengrød og jeg må ærlig indrømme at jeg faktisk elsker denne julegrød. Om jeg ikke har fået nok at det som barn, eller at nisserne spiste min portion ved jeg ikke.
De bedste Juleopskrifter: Vaniljekranse // Hjemmelavede æbleskiver // Den bedste hvide gløgg // Langtidsstegt And // Brunede Kartofler // Flæskesteg
Risengrød Opskrift
Hver hjem har deres version af hvordan risengrøden skal laves. Jeg foretrækker selv risengrød under dynen, da jeg derved altid er sikker på at den ikke brænder på bunden af gryden. Samtidig sparer jeg lidt penge på strøm, når risengrøden er i sengen.
Andre gode opskrifter: Rullepølse // Hjemmelavet Leverpostej
Du får her to metoder at lave risengrød på. Den i gryden og den under dynen i sengen.
Risengrød Nem og lækker opskrift
Ingredienser
Risengrød
- 2½ dl. grødris
- 2½ dl. vand
- 1 liter mælk
- 1 tsk. salt
Kanelsukker
- 2 dl. sukker
- 6 – 8 tsk. kanel
Sådan gør du
Risengrød
- Kog vandet op hvori risene drysses i.
- Sæt låg på og lad det kog i 2 minutter.
- Hæld dernæst mælken i, som igen koges op under omrøring.
- Kog grøden under låg ved svag varme i 35 minutter hvor der jævnligt røres rundt i grøden.
Risengrød under dynen
- Efter trin 2 som beskrevet ovenstående sættes koges grøden op som skrues ned til svag varme og simrer i 5 minutter under låg.
- Rør rundt, sæt låg på.
- Pak dernæst gryden ind i et par håndklæder som placeres under et par dyner i omkring 2 timer.
- Hver 30 minut røres der rundt i gryden.
Kanelsukker
- Bland sukker og mel sammen, som kommes i en lufttæt beholder, hvor den kan holde sig i rigtig lang tid.
Noter
Risengrød kan sagtens og nemt laves i gryden, hvilket ikke tager særlig lang tid, udover at man ikke sætter sig hen og ser tv imens. Husk at røre i gryden meget ofte, selv om den står på svag varme.
Andre laver deres i mikroovnen.
Jeg plejer at læne mig op ad Pamas risengrød opskrift og min mors. Grødrisene er også deres, da vi i min familie altid har brugt dette mærke. Jeg synes at Pama grødris gør at tilberedningen af risengrøden går lidt hurtigere. Samtidig er jeg sikker på en god smag.
Mælken til jule grøden er enten sødmælk eller letmælk. Personligt oplever jeg ikke at smagen er meget anderledes i form af en speciel mælk som kunne være økologisk eller højere fedt procent. Eneste ting man ikke må glemme når man laver risengrød der skal spises, er lidt salt. Skal grøden bruges til risalamande skal der ikke salt.
0 kommentarer