og

Risengrød – En nem og skøn opskrift

af | 13. dec 2022 | Hovedretter, Jul, Opskrifter, Pasta - Ris

Risengrød opskrift

Her er risengrød opskriften der sikrer at grøden ikke brænder på.

Til jul hører selvfølgelig en rigtig risengrød til med en stor smørklat og masser af kanelsukker på toppen. Uanset om man spiser jule grøden kommer man ikke udenom at lave den til en klassisk Risalamande der hører til julens dessert.

Mindst en gang om året spiser vi risengrød og jeg må ærlig indrømme at jeg faktisk elsker denne julegrød. Om jeg ikke har fået nok at det som barn, eller at nisserne spiste min portion ved jeg ikke.

De bedste Juleopskrifter: Vaniljekranse // Hjemmelavede æbleskiver // Den bedste hvide gløgg // Langtidsstegt And // Brunede Kartofler // Flæskesteg

Risengrød Opskrift

Hver hjem har deres version af hvordan risengrøden skal laves. Jeg foretrækker selv risengrød under dynen, da jeg derved altid er sikker på at den ikke brænder på bunden af gryden. Samtidig sparer jeg lidt penge på strøm, når risengrøden er i sengen.

Andre gode opskrifter: Rullepølse // Hjemmelavet Leverpostej

Du får her to metoder at lave risengrød på. Den i gryden og den under dynen i sengen.

Risengrød under dynen

Risengrød Nem og lækker opskrift

Her er risengrød opskriften der sikrer at grøden ikke brænder på.
3 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Hovedret, Ris, Jul
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Risengrød

  • dl. grødris
  • dl. vand
  • 1 liter mælk
  • 1 tsk. salt

Kanelsukker

  • 2 dl. sukker
  • 6 – 8 tsk. kanel

Sådan gør du

Risengrød

  • Kog vandet op hvori risene drysses i.
  • Sæt låg på og lad det kog i 2 minutter.
  • Hæld dernæst mælken i, som igen koges op under omrøring.
  • Kog grøden under låg ved svag varme i 35 minutter hvor der jævnligt røres rundt i grøden.

Risengrød under dynen

  • Efter trin 2 som beskrevet ovenstående sættes koges grøden op som skrues ned til svag varme og simrer i 5 minutter under låg.
  • Rør rundt, sæt låg på.
  • Pak dernæst gryden ind i et par håndklæder som placeres under et par dyner i omkring 2 timer.
  • Hver 30 minut røres der rundt i gryden.

Kanelsukker

  • Bland sukker og mel sammen, som kommes i en lufttæt beholder, hvor den kan holde sig i rigtig lang tid.

Noter

Bruger du risengrød til risalamande skal der ikke salt i.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Risengrød i sengen

Risengrød kan sagtens og nemt laves i gryden, hvilket ikke tager særlig lang tid, udover at man ikke sætter sig hen og ser tv imens. Husk at røre i gryden meget ofte, selv om den står på svag varme.

Andre laver deres i mikroovnen.

Jeg plejer at læne mig op ad Pamas risengrød opskrift og min mors. Grødrisene er også deres, da vi i min familie altid har brugt dette mærke. Jeg synes at Pama grødris gør at tilberedningen af risengrøden går lidt hurtigere. Samtidig er jeg sikker på en god smag.

Mælken til jule grøden er enten sødmælk eller letmælk. Personligt oplever jeg ikke at smagen er meget anderledes i form af en speciel mælk som kunne være økologisk eller højere fedt procent. Eneste ting man ikke må glemme når man laver risengrød der skal spises, er lidt salt. Skal grøden bruges til risalamande skal der ikke salt.

Risengrød under dynen

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!