Rullepølse
Rullepølse hører til næsten alle frokost borde, især i højtiderne som Påske og Jul. Smagen på rullepølser varierer rigtig meget fra fede smagsneutrale til kedelige skiver til en hel, hvor man virkelig kan smage både kød og krydderier. Man kan også bare lave sin egen, der med garanti kommer til at smage langt bedre end den fra supermarkedet, og er samtidig langt billigere. Når man laver sin hjemmelavet rullepølse som garanteret vil smage lige så lækker som den dyre fra slagteren er man sikker på, at den få lige den smag af krydderier man ønsker.
Er det ikke utrolig besværligt at lave?
Nej, det er faktisk ret nemt, at lave sin egen hjemmelavet rullepølse.
Det eneste det kræver af udstyr er en rullepølse presser, som er billig at anskaffe sig og kan købes rigtig mange steder.
Hvilket kød skal man bruge?
Man vælger selv om man bruger svine-, okse- eller lammeslag til sin rullepølse, og hvilke krydderier og urter der skal i den.
Man behøves faktisk kun, at følge min opskrifts hovedpunkter. Alt i alt en Win-Win situation for en super lækker rullepølse.
Når rullepølsen er lavet, næsten af sig selv, kan det der ikke skal bruges nu og her fryses mindre portioner.
Slaget foldes 3 gange og snøres stramt sammen.

Rullepølse
Ingredienser
- 1 svine- okse- eller lammeslag uden svær
- 2 - 4 spsk. salt afhængig af slagets vægt. 4 spsk. til 1½ kg.
- ½ - 1 spsk. sukker
- 2 stk fint revne løg
- 1 - 2 spsk. peber afhængig af hvor stærk den skal være
- 1 tsk. allehånde
- 1 spsk. frisk hakket rosmarin
Kogelage
- 3 stk rødløg
- 3 stk laurbærblade
- 10 stk peberkorn
Sådan gør du
Dag 1
- Skær det værste fedt fra slaget, og såfremt slaget er meget tykt skæres noget af kødet af, som kan hakkes og bruges til frikadeller o.lign.. Trim siderne på slaget så den bliver pæn hele vejen rundt.
- Drys slaget med salt og sukker på kødsiden.
- Stil det på køl i 24 timer, som gør kødet mere fast.
Dag 2
- Tør salt og sukker af kødet.
- Kom krydderier og løg på 2/3 del af kødsiden, som vist på ovenstående billede.
- Fold nu slaget fra enden med krydderier og løg 3 gange. Dvs. den skal ikke rulles men foldes 3 gange.
- Snør nu pølsen sammen med madsnor. Det er nemmest, at binde den en gang fra den ene til den anden, og dernæst binde den rundt.
- Kom pølsen i en gryde, som dækkes med vand. Kom rødløg, peberkorn og laurbærblade i.
- Lad den simre i 1½ time ved svag varme.
- Tag den op, og læg den i en rullepølsepresser, eller i f.eks. en anden form med noget tungt over.
- Stil rullepølsen på køl i 24 timer.
Dag 3
- Tag rullepølsen op af presseren, og fjern snoren.
- Nu kan den skæres i skiver, og evt. deles og fryses.
Noter
Da rullepølse kan holde sig ca. 1 – 1½ uge i køleskabet kan det være en god ide, at skære noget af den ud i skiver og fryse dem i rigtig slagterpapir. Det gør at man nemmere kan skille dem ad hvis man fryser den i mindre portioner. Slagterpapir kan købes ved forskellige slagtere eller bestilles over nettet. Det er også en god ide, at bruge handsker eller andet til at lægge over rullepølsen når den skæres ud, da den godt kan begynde at lugte dårligt. Når man har skåret skiver af den bør den komme i køleskabet med det samme igen.
Hvordan skærer man en rullepølse ud?
Jeg har ikke selv en pålægsmaskine, men skærer den i skiver med en skarp fileteringskniv, hvilket sagtens kan lade sig gøre.
Rullepølsen er klar til, at få fjernet snoren og skåret i skiver.
Du kan her læse andre spændende frokost opskrifter: