og

Vinter opskrifter

Vinteropskrifter

Når vinteren er kommet og vejret er råkoldt, med sne og kulde er det den rigtige årstid for at servere varme kraftige retter. Retterne giver en varmen som supper, simreretter, ovnretter, krydrede indiske gryderetter og vinterens råvarer. Jeg holder rigtig meget af salater af forskellige slags kål som rosenkål, grønkål, palmekål og spidskål. Samtidig passer rodfrugter utrolig godt i simremad med oksebov der har stået og boblet i flere timer. 

Jeg holder rigtig meget af disse tunge retter når vi går ind i vinteren, da de kun bliver bedre jo flere dage de varer.

Vinteren er for mig en kærkommen gæst da tempoet skifter fra hurtig til langsomt, hvilket også gælder i vores køkken.

Jeg samlet en række lækre vinteropskrifter som du kan blive inspireret af.

 

Udvalgte vinterfavoritter

Svensk Pølseret

Svensk Pølseret

Svensk pølseret er en rigtig dansk klassiker som langt de fleste børnefamilier elsker. Den er nem og super hurtig at lave på en travl hverdag. Samtidig kan man gøre svensk pølseret mere sundt med grøntsager ud over kartoflerne. En hovedret som svensk pølseret med...

Mont d`Or Ost

Mont d`Or Ost

Den franske ost Mont d`Or er en vidunderlig ost som bages i ovnen og får en skøn cremet konsistens. Den spises med bagt flutes eller andet skønt brød til, hvor man dypper brødet i den smeltede ost. I stedet for at dyppe brødet i osten kan man sætte en ske i, som...

Waldorfsalat

Waldorfsalat

Waldorfsalat med fløde og creme fraiche er en frisk klassisk salat som passer perfekt til lidt tunge retter. Den amerikanske salat Waldorfsalat er skønt tilbehør til juleand, vildtretter, gammeldags oksesteg og andre klassiske retter. Waldorfsalat med fløde og...

Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

Gulerodssuppe er en nem opskrift på en skøn aromatisk suppe til hele året rundt. Gulerødder har vi næsten altid i køleskabet og bruges i vores køkken flittigt. Både som rå, i salater, gryderetter og bagte. Når de bruges i suppe får man en utrolig dejlig gulerodssuppe...

Millionbøf

Millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos er en ægte klassisk dansk opskrift som smager fantastisk og er et stort hit selv med pasta til. Denne 80´er ret er stadig meget populær i mange familier, især dem med børn. Millionbøf er så dejlig nem at lave, og kan varieres på flere...

Grydestegt Gråand

Grydestegt Gråand

Grydestegt gråand med shitake og andre svampe til, er en fantastisk måde, at lave vildand på. Vildænder som gråand har en helt speciel og god smag, og de er rigtig nemme at grydestege. På den måde har man allerede fra starten har en perfekt fond til den skønneste...

Bagte Rødbeder

Bagte Rødbeder

Bagte hele rødbeder i ovn med balsamicoeddike, krydderurter og dertil smuldret fetaost er en nem og lækker måde at lave skøn tilbehør på. Rødbeder er en af vores favorit rodfrugter som er utrolig alsidig i anvendelse som tilbehør eller for dens sags skyld...