og

Vinter opskrifter

Vinteropskrifter

Når vinteren er kommet og vejret er råkoldt, med sne og kulde er det den rigtige årstid for at servere varme kraftige retter. Retterne giver en varmen som supper, simreretter, ovnretter, krydrede indiske gryderetter og vinterens råvarer. Jeg holder rigtig meget af salater af forskellige slags kål som rosenkål, grønkål, palmekål og spidskål. Samtidig passer rodfrugter utrolig godt i simremad med oksebov der har stået og boblet i flere timer. 

Jeg holder rigtig meget af disse tunge retter når vi går ind i vinteren, da de kun bliver bedre jo flere dage de varer.

Vinteren er for mig en kærkommen gæst da tempoet skifter fra hurtig til langsomt, hvilket også gælder i vores køkken.

Jeg samlet en række lækre vinteropskrifter som du kan blive inspireret af.

 

Udvalgte vinterfavoritter

Julesalat med grønkål og figner

Julesalat med grønkål og figner

En skøn frisk julesalat med knasen fra den friske grønkål og fintskåret røde spidskål og de sødlige figner. Den er perfekt til utrolig mange af julens mange måltider, da den har en lækker vinaigrette af appelsin som passer så godt til and og andre stege. Vi elsker at...

Elggryde

Elggryde

Elggryde med porter er en fantastisk lækker gryderet af kødet fra boven på en elg. Elgkød er utrolig mørt og smagfuld som gryderet. Kødet fra elg og rensdyr er man begyndt at kunne købe i Danmark, hvilket jeg kan anbefale at prøve da man får den perfekte gryderet af...