Vinter opskrifter
Vinteropskrifter
Når vinteren er kommet og vejret er råkoldt, med sne og kulde er det den rigtige årstid for at servere varme kraftige retter. Retterne giver en varmen som supper, simreretter, ovnretter, krydrede indiske gryderetter og vinterens råvarer. Jeg holder rigtig meget af salater af forskellige slags kål som rosenkål, grønkål, palmekål og spidskål. Samtidig passer rodfrugter utrolig godt i simremad med oksebov der har stået og boblet i flere timer.
Jeg holder rigtig meget af disse tunge retter når vi går ind i vinteren, da de kun bliver bedre jo flere dage de varer.
Vinteren er for mig en kærkommen gæst da tempoet skifter fra hurtig til langsomt, hvilket også gælder i vores køkken.
Jeg samlet en række lækre vinteropskrifter som du kan blive inspireret af.
Udvalgte vinterfavoritter
Flæskesteg i Airfryer
Laver du din flæskesteg i airfryer får du næsten altid de sprødeste svær og møreste kød. Fordelen er, at du ikke behøves at bruge din ovn. Sørg selvfølgelig for at flæskestegen passer til din airfryer. Flæskesteg i airfryer opskrift Airfryeren tror jeg er kommet for...
Svensk Pølseret
Svensk pølseret er en rigtig dansk klassiker som langt de fleste børnefamilier elsker. Den er nem og super hurtig at lave på en travl hverdag. Samtidig kan man gøre svensk pølseret mere sundt med grøntsager ud over kartoflerne. En hovedret som svensk pølseret med...
Mont d`Or Ost
Den franske ost Mont d`Or er en vidunderlig ost som bages i ovnen og får en skøn cremet konsistens. Den spises med bagt flutes eller andet skønt brød til, hvor man dypper brødet i den smeltede ost. I stedet for at dyppe brødet i osten kan man sætte en ske i, som...
Krondyrfilet med vildtsauce
Krondyrfilet med vildtsauce og årstidens ingredienser er en rigtig efterårs- og vinterret med masser af smag. De mørke og koldere måneder er ideelle til disse retter af vildt. Vildtkød som krondyrfilet passer derfor rigtig godt til årstiden med dens dybe og kraftige...
Orzo med Hokkaido
Orzo er små pasta, som til forveksling ligner ris og som i denne opskrift minder og smager som risotto. Man får i denne opskrift med orzo kendt som risoni en lækker cremet pastaret fyldt med skønne hokkaidogræskar stykker. Pasta som orzo er dejlig anvendelige...
Waldorfsalat
Waldorfsalat med fløde og creme fraiche er en frisk klassisk salat som passer perfekt til lidt tunge retter. Den amerikanske salat Waldorfsalat er skønt tilbehør til juleand, vildtretter, gammeldags oksesteg og andre klassiske retter. Waldorfsalat med fløde og...
Gulerodssuppe
Gulerodssuppe er en nem opskrift på en skøn aromatisk suppe til hele året rundt. Gulerødder har vi næsten altid i køleskabet og bruges i vores køkken flittigt. Både som rå, i salater, gryderetter og bagte. Når de bruges i suppe får man en utrolig dejlig gulerodssuppe...
Millionbøf
Millionbøf med kartoffelmos er en ægte klassisk dansk opskrift som smager fantastisk og er et stort hit selv med pasta til. Denne 80´er ret er stadig meget populær i mange familier, især dem med børn. Millionbøf er så dejlig nem at lave, og kan varieres på flere...
Grydestegt Gråand
Grydestegt gråand med shitake og andre svampe til, er en fantastisk måde, at lave vildand på. Vildænder som gråand har en helt speciel og god smag, og de er rigtig nemme at grydestege. På den måde har man allerede fra starten har en perfekt fond til den skønneste...
Bagte Rødbeder
Bagte hele rødbeder i ovn med balsamicoeddike, krydderurter og dertil smuldret fetaost er en nem og lækker måde at lave skøn tilbehør på. Rødbeder er en af vores favorit rodfrugter som er utrolig alsidig i anvendelse som tilbehør eller for dens sags skyld...