Svensk pølseret er en rigtig dansk klassiker som langt de fleste børnefamilier elsker. Den er nem og super hurtig at lave på en travl hverdag. Samtidig kan man gøre svensk pølseret mere sundt med grøntsager ud over kartoflerne.
En hovedret som svensk pølseret med ketchup til aftensmad kan laves til flere dage. Den er desuden ganske fin at varme op igen. Om den skal indeholde fløde eller kun mælk er helt op til dig
Svensk pølseret opskrift
I min version på svensk pølseret opskrift, den rigtige bruger jeg som i de fleste opskrifter wienerpølser. Du kan godt bruge andre slags pølser som tynde grillpølser eller rester fra fryseren. I denne opskrift tilsætter jeg lidt hokkaido græskar, hvilket jeg synes passer perfekt til retten pga. hokkaido græskarens lidt sødlige smag. Samtidig bliver retten lidt sundere.
Jeg bruger altid en blanding af koncentreret tomatpuré og Heinz ketchup. Du kan godt bruge din yndlings ketchup. Tomatpuréen giver noget syrlighed og ketchup lidt sødme. Udover en sød paprika kommer jeg lidt røget paprika i min. Den røgede giver svensk pølseret noget ekstra god smag, som passer rigtig godt med pølserne.
Meget mere behøves ikke for at lave en lidt bedre og raffineret klassiker. Det er selvfølgelig ikke en høj gastronomisk ret, men er enkel ret.
Prøv også: Mørbradgryde
Svensk Pølseret Opskrift
Ingredienser
- 500 g. kartofler
- 200 g. hokkaido græskar kan erstattes med kartofler
- 2 stk. løg
- 6 – 8 stk. wienerpølser
- Olie til stegning
- 3 spsk. koncentreret tomatpuré
- 3 spsk. sød paprika
- 1 spsk. røget paprika kan udelades
- 3 spsk. ketchup
- 2 dl. mælk
- 1 dl. fløde kan erstattes med mælk
- Persille til pynt
Sådan gør du
- Skræl og kog kartofler møre i vand.
- Hokkaido græskaren skæres i mundrette stykker som koges med i kartoflerne i ca. 5 minutter.
- Skær løget i tern
- Skær pølserne i skrå skiver af ca. 1 cm.
- Varm en større gryde op til middelvarme og kom en god sjat olie i.
- Steg løget klar uden det tager farve.
- Dernæst steges pølserne gyldne på alle sider.
- Rør undervejs rundt i dem.
- Tilsæt tomatpuré, ketchup og paprika som steger med i et par minutter.
- Tilsæt kartofler og mælk som simrer i 3 minutter inden fløden hældes i.
- Lad det simre i omkring 10 – 15 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Tip til opskriften
- Udover at jeg tilsætter hokkaido græskar kan du nemt bruge andre grøntsager som gulerødder, pastinak eller persillerod. Alt sammen giver det noget lækkert.
- Svensk pølseret uden fløde er selvfølgelig en mulighed og ikke en nødvendighed.
- Retten er både gemme venlig og kan godt varmes op igen. Prøv at varme den portionsvis op i mikroovnen.
Hvor stammer svensk pølseret fra?
Den er ikke svensk og svenskerne aner ikke hvad denne danske hovedret er for noget. Den kan være opfundet af spejdere som har haft kogte kartofler og pølser tilovers på en lejr. De har lavet retten over bål, og det giver den en lækker bålsmag. Derfor synes jeg at røget paprika passer rigtig godt.
0 kommentarer