Kalvehjerte er et lækkert stort stykke kød, som smager fantastisk. Et helt kalvehjerte strækker til ca. 6 – 8 personer, da de er langt større end svinehjerter. Jeg har til denne kalvehjertegryde brugt et kvart kalvehjerte, som passer til to personer. Til retten valgte jeg at serverer rodfrugtmos og en rødkålssalat med æbler.
Prøv også: Kalvekæber med ærteravioli og stærk skum
Ingredienser:
Kalvehjerte Gryde:
- 1/4 kalvehjerte.
- 2 gulerødder.
- 2 skalotteløg.
- 1 porre.
- Friske timian kviste.
- 2 spsk tørrede tranebær.
- 2 Laurbærblade.
- ½ l kalvefond.
- 1 -2 dl piskefløde.
- ca. ½ – 1 spsk maizena.
- 2 – 3 spsk æblecidereddike.
Rodfrugtmos:
- 1/4 Knoldselleri.
- ca. 8 kartofler.
- 1/4 Kålrabi.
- Smør.
- Mælk.
- 1 æg.
Rødkålssalat:
- 1/4 rødkål.
- 1 – 2 æbler.
- Olivenolie.
- Æblecidereddike.
Fremgangsmåde:
- Kalvehjerte Gryde: Rens hjertet grundigt for blod og skær eventuelle årer og sener fra. Såfremt det er et helt hjerte deles det i kvarte, som skæres i tern. Kom olivenolie i en gryde, som varmes op. Kom dernæst en klat smør i gryden. Når dette er smeltet steges hjertestykkerne på alle sider, hvorefter de tagets op. Saucer dernæst grøntsagerne ved middel varme til de er gyldne. Kom hjertet tilbage i gryden og tilsæt fonden, æblecidereddike, 1 dl. fløde og krydderurter. Lad det simre under låg i ca. 60 minutter ved svag varme. Tranebærerne tilsættes efter 40 minutter. Rør ½ dl fløde sammen med maizenaen. Pisk det i retten lidt af gangen til den ønskede konsistens er opnået. Smag til med salt og peber og evt. mere æblecidereddike.
- Rodfrugtmos:Skræl og skær rodfrugter og kartofler i mindre tern og kog dem møre. Mos den derefter sammen med lidt smør. Tilsæt evt. lidt fløde, hvorefter ægget røres i for, at gøre mosen mere luftig. Smag til med salt og peber.
- Rødkålssalat: Bland æblecidereddike og olivenolie. Skær det kvarte rødkål i meget tynde strimler eller brug et mandolinjern til dette. Halver æblet og fjern kernehuset. Skær det dernæst i mindre stykker, som blandes med rødkålen. Hæld dressingen over, og vend det hele.
Server retten f.eks. som på ovenstående billede. Velbekomme. :-).
Hej. Bliver denne ret – som så mange andre – bedre af at stå. Jeg vil nemlig gerne lave den i forvejen 🙂
Hej Fru Fugl
Du kan godt lave den i forvejen. Den vil som regel blive bedre af at stå natten over. Husk at varme den op ved lav varme, og tilsæt eventuelt mere væde, som kan være fløde eller hvidvin, selv om det ikke står i opskriften.
Bedste hilsner
Søren