En lækker og nem ret bestående af slagterens friske lammeculotter med en mos af danske kålrabi. Det syrlige i retten bestod af løgchutney med lidt jule touch, hvilket passede rigtig godt til både lammet og kålrabien. Derudover kunne jeg ikke lade være med, at lave lidt pommes fondant og en sauce af østershatte. En perfekt lørdags middag.
Andre dejlige lamme retter: Stenbiderrogn på lammetatar // Lammenakke
Ingredienser 2 personer:
- 2 stk. lammeculotte.
- ½ Kålrabi.
- Mælk.
- Smør.
- 1 æg.
- 2 mindre rødløg.
- 3 skalotteløg.
- 1 zittauerløg.
- 1½ dl. Fransk æbleeddike.
- ½ dl. rørsukker.
- 2 stk. nelliker.
- 2 stk. allehånde.
- 2 stk. enebær.
- 1 stk. stjerneanis.
- 2 dl. rødvin.
- 1 dl. portvin.
- 3 dl. lamme eller kalvefond.
- Frisk hakket timian.
- Lidt østershatte.
- Smør.
- Pommes Fondant.
Løgchutney: Skær alle løgene i skiver, som sauteres bløde i smør i en gryde. De må ikke få farve og lad dem sautere ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt dernæst fransk æbleeddike, rørsukker, nelliker, allehånde, enebær og stjerneanis. Lad chutneyen simre i 20 minutter og kog væden ned.
Kålrabi mos: Skræl og skær kålrabien i mindre tern og kog den mør. Mos den derefter sammen med lidt smør. Kom evt. lidt mælk i og til sidst et æg. Smag til med salt og peber.
Lammeculotter: Rids overfladen og gnid lidt frisk hakket timian i ridserne. Svits den evt. kort på en pande, og steg dem i ca. 20 – 30 minutter i ovnen afhængig af størrelsen ved 180 grader. Skær dem inden anretningen ud i passende skiver.
Sauce: Kog rødvin og portvin ned til 1/3. Tilsæt fonden og kog yderligere ned til ca. det halve, monter med et par klatter smør. Sauter østershattene og tilsæt til saucen sammen med lidt frisk hakket timian.
Anretning: Kom lidt mos på tallerknen, hvorpå der kommes lidt løgchutney ovenpå. Læg et par skiver lam op af mosen. Læg en enkelt pommes fondante ved, og dekorer med blancherede rosenkålblade og frisk rosmarin. Hæld lidt sauce over kødet.
0 kommentarer