Lammeculotte på Kålrabimos

af | 20. feb 2013 | Grøntsager, Hovedretter, Lam, Opskrifter, Syltning og konservering

En lækker og nem ret bestående af slagterens friske lammeculotter med en mos af danske kålrabi. Det syrlige i retten bestod af løgchutney med lidt jule touch, hvilket passede rigtig godt til både lammet og kålrabien. Derudover kunne jeg ikke lade være med, at lave lidt pommes fondant og en sauce af østershatte. En perfekt lørdags middag.

 

Lammeculotte

 

Ingredienser 2 personer:

  • 2 stk. lammeculotte.
  • ½ Kålrabi.
  • Mælk.
  • Smør.
  • 1 æg.
  • 2 mindre rødløg.
  • 3 skalotteløg.
  • 1 zittauerløg.
  • 1½ dl. Fransk æbleeddike.
  • ½ dl. rørsukker.
  • 2 stk. nelliker.
  • 2 stk. allehånde.
  • 2 stk. enebær.
  • 1 stk. stjerneanis.
  • 2 dl. rødvin.
  • 1 dl. portvin.
  • 3 dl. lamme eller kalvefond.
  • Frisk hakket timian.
  • Lidt østershatte.
  • Smør.
  • Pommes Fondant.

Løgchutney: Skær alle løgene i skiver, som sauteres bløde i smør i en gryde. De må ikke få farve og lad dem sautere ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt dernæst fransk æbleeddike, rørsukker, nelliker, allehånde, enebær og stjerneanis. Lad chutneyen simre i 20 minutter og kog væden ned.

 

Løgkompot på Kålrabimos

 

Kålrabi mos: Skræl og skær kålrabien i mindre tern og kog den mør. Mos den derefter sammen med lidt smør. Kom evt. lidt mælk i og til sidst et æg. Smag til med salt og peber.

Lammeculotter: Rids overfladen og gnid lidt frisk hakket timian i ridserne. Svits den evt. kort på en pande, og steg dem i ca. 20 – 30 minutter i ovnen afhængig af størrelsen ved 180 grader. Skær dem inden anretningen ud i passende skiver.

Sauce: Kog rødvin og portvin ned til 1/3. Tilsæt fonden og kog yderligere ned til ca. det halve, monter med et par klatter smør. Sauter østershattene og tilsæt til saucen sammen med lidt frisk hakket timian.

Anretning: Kom lidt mos på tallerknen, hvorpå der kommes lidt løgchutney ovenpå. Læg et par skiver lam op af mosen. Læg en enkelt pommes fondante ved, og dekorer med blancherede rosenkålblade og frisk rosmarin. Hæld lidt sauce over kødet.

 

Lammeculotte og Pommes Fondant

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat i Esbjerg ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.