Oksefilet med en fyldig gorgonzola- og svampesauce er perfekt måde, at serverer kødet til. Jeg har udover saucen serveret grønne pastablade, ovn marinerede hokkaido kugler og pastinak stænger.
Ingredienser:
Oksefilet og sauce:
- 2 oksefileter.
- 1 dl. tør hvidvin.
- 100 g tyndt skiveskårne markchampignon.
- 100 g gorgonzola.
- 1 dl piskefløde.
- ½ spsk maizenamel.
- Lidt vand.
Hokkaido kugler:
- ½ Hokkaido græskar.
- ½ dl. Fransk æblecidereddike.
- ½ dl. olivenolie.
- 1 spsk. fint hakket estragon.
- Salt og peber.
Pastinakstænger:
- 4 – 6 pastinak.
- ½ dl. hvidvinseddike.
- ½ dl. olivenolie.
- Salt og peber.
Fremgangsmåde:
- Pastinakstænger: Skræl pastinakkerne. Skær den i stænger af ca. 1 x 5 cm. Vend hvidvinseddike og olivenolie, og hæld det over pastinakkerne. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til de er let gyldne og møre.
- Hokkaido kugler: Halver en hel hokkaido og fjerne kernerne med en ske. Lav kugler af hokkaidokødet med et parisiennejern. Bland æblecidereddike og olivenolie og hæld det over kuglerne, som bages i ovnen ved 180 i ca. 15 – 20 minutter. Hvorefter den hakkede estragon drysses over.
- Oksefilet og sauce: Rens champignonerne for jord og skær dem i tynde skiver. Sauter dem på en pande og stil dem til side. Tag fileterne ud af køleskabet ca. en time inden tilberedning og drys dem med salt. Steg fileterne afhængig af ønske om rød, rosa eller gennemstegt. Dem jeg brugte var 1½ cm tykke og fik ca. 3 minutter på hver side ved 2/3 varme.Tag dem af panden og stil dem til side. Kog panden af med hvidvinen, kom gorgonzolaen i. Når denne er smeltet tilsættes fløden, hvorefter de sauterede champignon tilsættes. Smag saucen til med salt og peber. Gør den evt. tykkere med lidt maizenajævning.
Server med evt. pasta eller små kartofler til.
Gorgonzola er skønt i sauce – især til oksekød eller vildt. Klart en af mine favoritter 🙂
Helt klart også en favorit her :-).