Oksefilet med Gorgonzola Sauce

af | 27. nov 2013 | Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter, Pasta/Ris, Saucer

Oksefilet med en fyldig gorgonzola- og svampesauce er perfekt måde, at serverer kødet til. Jeg har udover saucen serveret grønne pastablade, ovn marinerede hokkaido kugler og pastinak stænger.

Oksesteak gorgonzola

Ingredienser:

Oksefilet og sauce:

  • 2 oksefileter.
  • 1 dl. tør hvidvin.
  • 100 g tyndt skiveskårne markchampignon.
  • 100 g gorgonzola.
  • 1 dl piskefløde.
  • ½ spsk maizenamel.
  • Lidt vand.

Hokkaido kugler:

  • ½ Hokkaido græskar.
  • ½ dl. Fransk æblecidereddike.
  • ½ dl. olivenolie.
  • 1 spsk. fint hakket estragon.
  • Salt og peber.

Pastinakstænger:

  • 4 – 6 pastinak.
  • ½ dl. hvidvinseddike.
  • ½ dl. olivenolie.
  • Salt og peber.

Oksefilet ostesauce

Fremgangsmåde:

  • Pastinakstænger: Skræl pastinakkerne. Skær den i stænger af ca. 1 x 5 cm. Vend hvidvinseddike og olivenolie, og hæld det over pastinakkerne. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til de er let gyldne og møre.
  • Hokkaido kugler: Halver en hel hokkaido og fjerne kernerne med en ske. Lav kugler af hokkaidokødet med et parisiennejern. Bland æblecidereddike og olivenolie og hæld det over kuglerne, som bages i ovnen ved 180 i ca. 15 – 20 minutter. Hvorefter den hakkede estragon drysses over.
  • Oksefilet og sauce: Rens champignonerne for jord og skær dem i tynde skiver. Sauter dem på en pande og stil dem til side. Tag fileterne  ud af køleskabet ca. en time inden tilberedning og drys dem med salt. Steg fileterne afhængig af ønske om rød, rosa eller gennemstegt. Dem jeg brugte var 1½ cm tykke og fik ca. 3 minutter på hver side ved 2/3 varme.Tag dem af panden  og stil dem til side. Kog panden af med hvidvinen, kom gorgonzolaen i. Når denne er smeltet tilsættes fløden, hvorefter de sauterede champignon tilsættes. Smag saucen til med salt og peber. Gør den evt. tykkere med lidt maizenajævning.

Oksefilet gorgonzola

Server med evt. pasta eller små kartofler til.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Gorgonzola er skønt i sauce – især til oksekød eller vildt. Klart en af mine favoritter 🙂

    Svar
    • Søren

      Helt klart også en favorit her :-).

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!