Roastbeef – På grillen

af | 26. sep 2013 | Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter, Påske

Roastbeef er måske noget nogen forbinder med det kolde bord, eller noget kedeligt oksekød, der bliver sejt. Jeg har i denne opskrift gået lidt utraditionelle veje, og tilberedt en roastbeef på grillen. Resultatet blev rigtig godt og kan klart anbefales. Jeg valgte at serverer den som traditionel britisk søndags middag med Roast kartofler, Yorkshire pudding og gravy (sovs) til.

Roastbeef

Yorkshire pudding er nærmest en pandekagedej der hældes i muffinsforme, hvor de hæver til store luftige kager med en sprød ydre og luftig midte.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 roastbeef af ca. 1 kg.
  • Ca. 600 g kartofler.
  • Timianstilke.
  • 2 – 4 fed hvidløg.
  • Groft salt.
  • 125 g mel.
  • 2 æg.
  • 3 dl mælk.
  • Neutral olie eller andefedt.
  • 1 gulerod.
  • 1 rødløg.
  • 1 fed hvidløg.
  • 1 dl. rødvin.
  • Timian stilk.
  • 1 laurbærblad
  • Maizena mel.
  • 1 røgbakke fra Smoke It All.

Smoked Roast

Fremgangsmåde:

  • Roastbeef: Start med, at tage kødet ud af køleskabet en time før, så det når stuetemperatur. Sæt en grillstarter over. I mellem tiden drysses kødet med salt og peber og dejen til Yorkshire puddingen laves. Når kullene er klar hældes de i hver side af grillen. Læg en drypbakke i midten med bunden i vejret. Læg en anden ovenpå med gulerod, hvidløg, rødløg, timianstilk, laurbærblad og rødvin i. Fjern folien fra Smoke It All røgbakken og placer den i ene side direkte oven på kullene. Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i. Når det er holdt op med, at ryge fjernes røgbakken og spjældet åbnes helt op igen. Roastbeefen skal have ca. 40 – 50 minutter, med en kernetemperatur på 58 grader for rød. Tag kødet af grillen og læg bagepapir og et viskestykke over for, at holde den lun. Den væde den afgiver hældes i sovsen.
  • Yorkshire Pudding: Si melet i en skål. Kom æggene i, som piskes sammen til en ensartet masse. Dernæst hældes mælken langsomt i mens der piskes indtil massen bliver tyk flydende, som en pandekagedej. Sæt film over og stil det i køleskabet i 30 – 60 minutter. Hæld 3 – 5 mm olie i hver af muffinbageplade eller andre forme. Formene sættes i en 200 grader varm ovn. Når formene er rygende varme tages de ud og dejen fordeles i formene. Hæld ca. 2/3 op til kanten, da dejen vokser ud over formen. Bag dem i 20 – 30 minutter til de har en gylden og sprød skorpe. OBS. Åbn ikke ovnlågen de første 20 minutter.
  • Roast Potatoes: Skræl kartoflerne og halver de, hvorefter de koges. Når de er kogt ridses de med en gaffel, så de får en ru overflade. Kom kartoflerne i et ildfast fad, hvor de drysses med olivenolie, salt, timian og hvidløg. Bag dem i ovnen i ca. 30 – 40 minutter til de er gyldne.
  • Gravy (sovs): Denne gravy er ikke traditionel, som i Storbritannien, men en afart af den. Væden og grøntsagerne fra drypbakken kommes i en gryde som koges op. Blend det hele og si det. Lav evt. en Maizena blanding, som kommes i for, at tykne den. Hæld væden fra roastbeefen i saucen for yderligere smag. Smag til med salt og peber.

Roast

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!