og

Kammusling på sort risotto

af | 5. sep 2014 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter, Pasta - Ris

Kammusling på sort risotto

Kammusling ovenpå sort risotto kan lyde mærkværdig, og så alligevel ikke når det sorte i risottoen er blæksprutteblæk. Blækket giver både smag til risene og kontrast til de hvide kammuslinger.

Udover kammuslinger og risotto bestod retten af langtidsgrillede tomater og havtorn, som giver en god syre til risene og kammuslingen. Tomaterne kan sagtens tilberedes i ovnen. Tomaterne er store aflange jeg fandt i en tyrkisk forretning. Kødet er mere fast end mange andre tomater, hvilket jeg synes var velegnede til grillen. Inden tilberedningen fik de lidt olie, honning og timian strøet henover.

Prøv også: Paella Mixta // Ristet Kammusling på jordskokke creme

Ingredienser 4 personer:

  • 4 kammuslinger.
  • 200 g Arborio ris.
  • 1 fint hakket løg.
  • 1 fed hakket hvidløg.
  • 1 bladselleri, hakket.
  • ca. 1 L fiskefond.
  • 2 dl. tør hvidvin.
  • 1 pose blæksprutteblæk (kan købes i velassorterede forretninger).
  • 4 aflange tomater.
  • 1 spsk. honning.
  • Olivenolie.
  • Frisk hakket timian.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

• Grillede tomater: Skær tomaterne i halve og fjern evt. noget af enden, hvor stokken har siddet. Drys dem med olie, honning, timian og salt og peber. Grill dem indirekte på en grill i ca. 40 – 50 minutter eller indtil de er klasket sammen, men er stadig lidt saftige. De kan også bages i ovnen ved 180 grader i ca. samme tid.

• Sort Risotto:  Varm fonden op. Brug en mindre gryde eller sautepande hvori løg, bladselleri og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige. Rør arborio risene i, i 5 minutter til de har opsuget fedtstoffet og er klare. Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe. Tilsæt den opvarmede fond lidt af gangen, når risene har opsuget noget af væden tilsættes mere fond. Undervejs tilsættes blæksprutteblækket, som røres i. Undlad, at røre i risene når der er hældt fond i, men vendt til risene har opsuget væden. Dette tager ca. 20 minutter og risene skal være al dente når de er færdige og selve risottoen let cremet. Smag til med salt og peber.

• Ristet kammuslinger: 1½ time inden tilberedning drysses kammuslingerne med salt og lidt sukker, hvorefter de stilles på køl igen. Inden tilberedning duppes de tørre. Såfremt grillen er tændt grilles de direkte over meget kraftig varme i 1 minut på hver side. Eller steg dem på en meget varm pande i 1 minut på hver side.

• Anretning: Skær kammuslinger i halve. Kom to spsk. risotto på hver tallerken, hvorpå kammuslingerne placeres. Placer en halv tomat ved siden af pynt evt. havtorn, rød syre eller hvad du synes passer til.

Sort risotto og kammusling

Kammusling på sort risotto

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Smuk smuk ret ♥
    Jeg skal lege med kammuslinger i morgen, men det bliver nok en bund af avokadocreme og ikke sort risotto, jeg kaster mig ud i 🙂

    Svar
    • Søren

      1000 tak :-).
      Jeg ser frem til, at læse om den på din blog ;-).
      Fortsat god weekend.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!