Ovndampet torsk med spidskål

af | 27. nov 2015 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter

Torsk er en af mine yndlings fisk, selv om næsten al slags fisk er yndling for mig. Jeg har til denne opskrift valgt, at bruge torskeloins, som er en tyk filet uden skind og ben. Du kan sagtens erstatte den med en torske filet. Retten lavede jeg for knap et år siden og har gemt sig i arkivet, men den passer fint til den kolde årstid.

DampetTorsk

Jeg havde købt en frisk torsk, som jeg havde skåret ud i loins. Jeg serverede torskeloinsene ovenpå på beluga linser (ligner lidt kaviar pga. den sorte farve), og sauteret rødt og grønt spidskål og lidt grønkål. Kombinationen med grøn og rød spidskål giver et godt farvespil på tallerkenen.

Ovndampet torsk med spidskål

Ovndampet fisk er en nem måde, at tilberede fisken.
1.34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Opskrift, Fisk, Sauce, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

Torsk

  • 2 Torskeloins
  • dl. hvidvin
  • 2 spsk. hakkede mandler
  • 2 spsk. hakkede hasselnødder
  • 1 tsk. sydesalt
  • Grønt og rødt spidskål
  • Grøntkål

Beurre Blanc Sauce

  • 2 dl. hvidvin
  • 2 skalotteløg fint hakkede
  • 100 - 150 g. smør
  • Salt

Sådan gør du

Torsk

  • Salt torsken 1 - 2 timer inden tilberedning. Ved tilberedning tørres saltet af.
  • Hæld hvidvinen i et ildfast fad, hvor torskeloinsene kommes ovenpå.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10 - 15 minutter.
  • For, at finde ud, af om de er tilberedte stikkes en kødnål ned i kødet. Lad den sidde et halvt minut tid. Sæt den dernæst på din læbe. Er nålen varm, er torsken tilberedt.
  • Bland de hakkede nødder med salt.

Beurre Blanc Sauce

  • Kom hvidvin, hvidvinseddike og løg i en gryde. Kog det langsomt ned til ⅓ del.
  • Si lage, som hældes tilbage i gryden.
  • Varm lagen op, og tilsæt nu smørret lidt af gangen mens der piskes indtil saucen tykner.

Spidskål og Grøntkål

  • Snit spidskålene fint og sauter dem på en pande i olie indtil kålen falder lidt sammen, men stadig beholder sin sprødhed. Smag til med salt.
  • Riv grønkålen i mindre stykker, som sauteres kort på en pande.

Beluga Linser

  • Kog linserne som anvist på posen.

Noter

Anret retten ved, at komme et par spsk. beluga linser på en tallerken, hvor lidt sauce hældes ovenpå. Placer torsken ovenpå, hvor de hakkede nødder drysses på.
Kom spids- og grøntkål ved siden af torsken.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Rødt Spidskål og Torsk

Billederne til retten er for en gang skyld ikke de bedste. Jeg lavede retten i vores sommerhus, og var nødt til, at skyde billederne ved servering.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!