og

Ovndampet torsk med spidskål

af | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter

Ovndampet torsk med spidskål

Ovndampet torsk med spidskål og beluga linser er en skøn og nem ret med fisk.

Torsk er en af mine yndlings fisk, selv om næsten al slags fisk er favorit for mig. Jeg har til denne opskrift valgt, at bruge torskeloins, som er en tyk filet uden skind og ben. Du kan sagtens erstatte den med en torskefilet. Retten lavede jeg for knap et år siden og har gemt sig i arkivet, men den passer fint til den kolde årstid.

Opskrift på ovndampet torsk

Jeg havde købt en frisk torsk, som jeg havde skåret ud i loins. Jeg serverede torskeloins ovenpå på beluga linser, der ligner lidt kaviar pga. den sorte farve. Sammen med sauteret rødt og grønt spidskål og lidt grønkål. Kombinationen med grøn og rød spidskål giver et godt farvespil på tallerkenen.

Torsk kan erstattes af andre torskearter som kuller, mørksej, kulmule eller andre hvide runde fiskearter.

En beurre blanc sauce er eminent til fisk, og er i virkeligheden en fransk smørsauce. Fordelen ved denne type saucer er at man kan bruge hvidvin og fiskefond. Hvor den får en fantastisk smag er passer perfekt til torskeloins.

Prøv denne fiskeret: Stegt Havkat med ølsauce og æbler // Stegt mørksej

Ovndampet torsk med spidskål

Ovndampet fisk er en nem måde, at tilberede fisken.
2.24 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Opskrift, Fisk, Sauce, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Torsk

  • 2 Torskeloins
  • dl. hvidvin
  • 2 spsk. hakkede mandler
  • 2 spsk. hakkede hasselnødder
  • 1 tsk. sydesalt
  • Grønt og rødt spidskål
  • Grøntkål

Beurre Blanc Sauce

  • 1/4 dl hvidvinseddike
  • 2 dl. hvidvin
  • 2 skalotteløg fint hakkede
  • 100 – 150 g. smør
  • Salt

Sådan gør du

Torsk

  • Salt torsken 1 – 2 timer inden tilberedning. Ved tilberedning tørres saltet af.
  • Hæld hvidvinen i et ildfast fad, hvor torskeloinsene kommes ovenpå.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10 – 15 minutter.
  • For, at finde ud, af om de er tilberedte stikkes en kødnål ned i kødet. Lad den sidde et halvt minut tid. Sæt den dernæst på din læbe. Er nålen varm, er torsken tilberedt.
  • Bland de hakkede nødder med salt.

Beurre Blanc Sauce

  • Kom hvidvin, hvidvinseddike og løg i en gryde. Kog det langsomt ned til ⅓ del.
  • Si lage, som hældes tilbage i gryden.
  • Varm lagen op, og tilsæt nu smørret lidt af gangen mens der piskes indtil saucen tykner.

Spidskål og Grøntkål

  • Snit spidskålene fint og sauter dem på en pande i olie indtil kålen falder lidt sammen, men stadig beholder sin sprødhed. Smag til med salt.
  • Riv grønkålen i mindre stykker, som sauteres kort på en pande.

Beluga Linser

  • Kog linserne som anvist på posen.

Noter

Anret retten ved, at komme et par spsk. beluga linser på en tallerken, hvor lidt sauce hældes ovenpå. Placer torsken ovenpå, hvor de hakkede nødder drysses på.
Kom spids- og grøntkål ved siden af torsken.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tips til opskriften

  • Du kan i stedet for torskeloins bruge andre udskæringer fra torsken som fileter.
  • Rødt spidskål kan udelades og fremfor udelukkende bruge grønt.
  • Grøntkål kan erstattes af savojkål eller andre typer.
  • Fisk som torsk kan gemmes et par dage i køleskabet.
  • Beluga linser kan erstattes med andre type linser.

Når man arbejder med fisk er det altid en god ide, at salte dem 30 – 60 minutter tilberedning. På den måde trækkes en smule væde ud af stykket. Derved bliver fisken mere fast og nemmere, at arbejde med.

Billederne til retten er for en gang skyld ikke de bedste. Jeg lavede retten i vores sommerhus, og var nødt til, at skyde billederne ved servering.

Dampet torsk

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Sika Myrner

    Hvor meget hvidvinseddike skal der i?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Sika
      Du kommer omkring 1/4 – ½ dl. i som koges ned.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
2.24 from 17 votes (17 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!