Ovndampet torsk med spidskål og beluga linser er en skøn og nem ret med fisk.
Torsk er en af mine yndlings fisk, selv om næsten al slags fisk er favorit for mig. Jeg har til denne opskrift valgt, at bruge torskeloins, som er en tyk filet uden skind og ben. Du kan sagtens erstatte den med en torskefilet. Retten lavede jeg for knap et år siden og har gemt sig i arkivet, men den passer fint til den kolde årstid.
Opskrift på ovndampet torsk
Jeg havde købt en frisk torsk, som jeg havde skåret ud i loins. Jeg serverede torskeloins ovenpå på beluga linser, der ligner lidt kaviar pga. den sorte farve. Sammen med sauteret rødt og grønt spidskål og lidt grønkål. Kombinationen med grøn og rød spidskål giver et godt farvespil på tallerkenen.
Torsk kan erstattes af andre torskearter som kuller, mørksej, kulmule eller andre hvide runde fiskearter.
En beurre blanc sauce er eminent til fisk, og er i virkeligheden en fransk smørsauce. Fordelen ved denne type saucer er at man kan bruge hvidvin og fiskefond. Hvor den får en fantastisk smag er passer perfekt til torskeloins.
Prøv denne fiskeret: Stegt Havkat med ølsauce og æbler // Stegt mørksej
Ovndampet torsk med spidskål
Ingredienser
Torsk
- 2 Torskeloins
- 1½ dl. hvidvin
- 2 spsk. hakkede mandler
- 2 spsk. hakkede hasselnødder
- 1 tsk. sydesalt
- Grønt og rødt spidskål
- Grøntkål
Beurre Blanc Sauce
- 1/4 dl hvidvinseddike
- 2 dl. hvidvin
- 2 skalotteløg fint hakkede
- 100 – 150 g. smør
- Salt
Sådan gør du
Torsk
- Salt torsken 1 – 2 timer inden tilberedning. Ved tilberedning tørres saltet af.
- Hæld hvidvinen i et ildfast fad, hvor torskeloinsene kommes ovenpå.
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10 – 15 minutter.
- For, at finde ud, af om de er tilberedte stikkes en kødnål ned i kødet. Lad den sidde et halvt minut tid. Sæt den dernæst på din læbe. Er nålen varm, er torsken tilberedt.
- Bland de hakkede nødder med salt.
Beurre Blanc Sauce
- Kom hvidvin, hvidvinseddike og løg i en gryde. Kog det langsomt ned til ⅓ del.
- Si lage, som hældes tilbage i gryden.
- Varm lagen op, og tilsæt nu smørret lidt af gangen mens der piskes indtil saucen tykner.
Spidskål og Grøntkål
- Snit spidskålene fint og sauter dem på en pande i olie indtil kålen falder lidt sammen, men stadig beholder sin sprødhed. Smag til med salt.
- Riv grønkålen i mindre stykker, som sauteres kort på en pande.
Beluga Linser
- Kog linserne som anvist på posen.
Noter
Kom spids- og grøntkål ved siden af torsken.
Tips til opskriften
- Du kan i stedet for torskeloins bruge andre udskæringer fra torsken som fileter.
- Rødt spidskål kan udelades og fremfor udelukkende bruge grønt.
- Grøntkål kan erstattes af savojkål eller andre typer.
- Fisk som torsk kan gemmes et par dage i køleskabet.
- Beluga linser kan erstattes med andre type linser.
Når man arbejder med fisk er det altid en god ide, at salte dem 30 – 60 minutter tilberedning. På den måde trækkes en smule væde ud af stykket. Derved bliver fisken mere fast og nemmere, at arbejde med.
Billederne til retten er for en gang skyld ikke de bedste. Jeg lavede retten i vores sommerhus, og var nødt til, at skyde billederne ved servering.
Hvor meget hvidvinseddike skal der i?
Hej Sika
Du kommer omkring 1/4 – ½ dl. i som koges ned.
Bedste hilsner
Søren