Rødfisk på safran risotto

af | 13. jul 2012 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Rødfisken er en af mine favorit fisk. Grunden skyldes, at kødet er fast og har smag af krabbe. Rødfisken lever i kolde og dybe vande og lever af f.eks. krebs. Mindre rødfiskefileter er bedst egnet til pandestegning. Jeg havde en portion venusmuslinger i fryseren, som jeg valgte af dampe til retten. Rødfisken blev lagt på safranrisotto og sauteret spidskål.

Ingredienser 2 personer:

  • 2 rødfiske fileter.
  • 200 g arborio ris.
  • ca. 6 dl. hønsefond.
  • 1 knsp safran.
  • ½ l venusmuslinger.
  • 2½ dl hvidvin.
  • 1 hakket løg.
  • 1 gulerod i tern.
  • 2 skiver Fanø skinke, skåret i tern.
  • 1/4 kvart spidskål skåret på tværs så man får strimler.
  • Mel.

Risotto: Varm hønsefonden op. Tag 1/4 dl fra og tilsæt safranen så det delvist opløses. Brug en mindre gryde eller sautepande hvori løg og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige. Rør arborio risene i, i 5 minutter til de har opsuget fedtstoffet og er klare. Tilsæt 1 dl. hvidvin, lad alkoholen fordampe. Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. ½ dl. Undlad at røre i risene når fonden er hældt i. Når risene har opsuget fonden tilsættes mere fond. Tilsæt til sidst safran fonden. Beregn ca. 20 minutter.

Spidskål: Sauter spidskålen kort og hold den varm til servering.

Venusmuslinger: Sauter fanøskinke, løg og gulerødder ved i 3 – 5 minutter. Tilsæt venusmuslingerne og 1½ dl. hvidvin. Læg nu låg på og lad muslingerne dampe i ca. 5 – 10 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig.

Rødfisken: Drys lidt mel på den ene side af rødfiske fileten. Steg den i klaret smør eller olie i 5 minutter og ca. 2 på den anden side.

Anretning: Anret ved, at lægge lidt spidskål midt på tallerknen. Læg en spsk risotto ovenpå og dernæst fisken. Læg nogle venusmuslinger rundt om, hvor der er lidt løg, gulerod og fanøskinke i skallerne. Dette giver en god røget smag fra skinken. Pynt ex. med salturt, brøndkarse el.lign.

Relaterede opskrifter:

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Risotto | GASTROmad - [...] laves som hovedret med tilbehør eller i flere forskellige variationer med ex. svampe, safran, skalddyr eller hvad man nu…
  2. Tigerrejer i sennepssauce af grappa | GASTROmad - [...] Rødfisk på Safran Risotto. [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.