Rødfisken er en af mine favorit fisk. Grunden skyldes, at kødet er fast og har smag af krabbe. Rødfisken lever i kolde og dybe vande og lever af f.eks. krebs. Mindre rødfiskefileter er bedst egnet til pandestegning. Jeg havde en portion venusmuslinger i fryseren, som jeg valgte af dampe til retten. Rødfisken blev lagt på safranrisotto og sauteret spidskål.
Læs også: Pighvar med ærtecreme af havtorn // Kulmule på stuvet spidskål
Ingredienser 2 personer:
- 2 rødfiske fileter.
- 200 g arborio ris.
- ca. 6 dl. hønsefond.
- 1 knsp safran.
- ½ l venusmuslinger.
- 2½ dl hvidvin.
- 1 hakket løg.
- 1 gulerod i tern.
- 2 skiver Fanø skinke, skåret i tern.
- 1/4 kvart spidskål skåret på tværs så man får strimler.
- Mel.
Risotto: Varm hønsefonden op. Tag 1/4 dl fra og tilsæt safranen så det delvist opløses. Brug en mindre gryde eller sautepande hvori løg og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige. Rør arborio risene i, i 5 minutter til de har opsuget fedtstoffet og er klare. Tilsæt 1 dl. hvidvin, lad alkoholen fordampe. Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. ½ dl. Undlad at røre i risene når fonden er hældt i. Når risene har opsuget fonden tilsættes mere fond. Tilsæt til sidst safran fonden. Beregn ca. 20 minutter.
Spidskål: Sauter spidskålen kort og hold den varm til servering.
Venusmuslinger: Sauter fanøskinke, løg og gulerødder ved i 3 – 5 minutter. Tilsæt venusmuslingerne og 1½ dl. hvidvin. Læg nu låg på og lad muslingerne dampe i ca. 5 – 10 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig.
Rødfisken: Drys lidt mel på den ene side af rødfiske fileten. Steg den i klaret smør eller olie i 5 minutter og ca. 2 på den anden side.
Anretning: Anret ved, at lægge lidt spidskål midt på tallerknen. Læg en spsk risotto ovenpå og dernæst fisken. Læg nogle venusmuslinger rundt om, hvor der er lidt løg, gulerod og fanøskinke i skallerne. Dette giver en god røget smag fra skinken. Pynt ex. med salturt, brøndkarse el.lign.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks