og

Tigerrejer i sennepssauce af grappa

af | 3. okt 2012 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Pasta - Ris

Tigerrejer i sennepssauce af grappa

I sommers var vi i Norditalien, hvor jeg kom hjem med en rygsæk fyldt med lækre italienske specialiteter. En af dagene stødte vi på en Italiensk gourmet butik, hvor jeg ikke kunne styre mig. Det resulterede i, at jeg måtte slæbe på en fyldt rygsæk tilbage til hotellet. Jeg fandt disse spinatpastaer, der er formet som blade i butikken. Da vi kom hjem valgte jeg, at lave en ret af tigerrejer i sennepssauce af Grappa og fløde til spinatpastaen. Grappaen er også købt dernede.

Retten tager ikke meget længere end 20 minutter at lave og kan serveres som forret eller hovedret.

Læs om: Hummer på Asparges Risotto

Ingredienser 2 personer:

  • 10 – 16 tigerrejer. (Afhængig af hvor stor retten skal være).
  • Evt. mini blæksprutter.
  • 1/4 l piskefløde.
  • 3 spsk. dijonsennep.
  • 1 – 2 fint hakkede skalotteløg.
  • 1 hakket fed hvidløg.
  • 3 spsk. grappa.
  • 50 g smør.
  • Frisk hakket persille.
  • Saften af en ½ citron.

Spinatpasta

Fremgangsmåde: Sørg for, at fjerne tarmen fra tigerrejerne inden tilberedning. Man kan godt købe pillede tigerrejer, hvor tarmen er fjernet. Den nemmeste måde, at fjerne tarmen på, som ligner en tynd sort sytråd, er at lægge en snit langs undersiden af rejen, hvor tarmen kan fjernes.

Pastaen: Sæt pastaen over mens retten tilberedes.

Retten: Skær mini blæksprutterne i mindre stykker. Smelt smørret på en pande ved middel varme. Kom hvidløg og løg på og lad det simre i 1 minut, hvorefter blæksprutter og tigerrejer kommes på. Lad det stå i ca. 1 minutter. I mellem tiden varmes Grappaen op og hældes derefter på panden og antændes. HUSK, at slukke for emhætten. Tilsæt fløde, sennep og salt og peber og lad det simre i 3 minutter.

Server med ex. hakket persille og et lidt presset citron saft over. Jeg har brugt blomster af oregano og salvie, som giver en let smag til retten. 

Tigerrejer med sennepssauce på pasta

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Nada Louise Cay

    Meget smukt anrettet – og sikke smukke de pasta er!

    Køber du friske mini blæksprutter? Og skærer man dem bare i vilkårlige småstykker, eller efter kroppens form?
    Tænker retten også vil fungere godt med hvidvin i stedet for grappa … hvad tænker du?

    La Cucina Nada

    Svar
    • Søren

      Hej Nada
      Takker :-).
      Jeg køber dem frosne. De er ca. 10 cm i størrelsen. Jeg har skåret dem efter kroppens form, hvilket vist nok var tilfældigt :-).
      Retten kan sagtens gå med hvidvin i stedet for grappa, og såfremt man ikke ønsker pasta kan ris også gøre det.
      /Søren

      Svar
  2. Nada Louise Cay

    Hej Søren.
    Tak for svar – ris ja, men jeg må sige at det lyder som en helt skøn og let pasta-ret!
    Må se om jeg kan lokalisere de sprutter, så jeg kan få prøvet retten af.
    Hav en dejlig weekend,
    La Cucina Nada

    Svar
    • Søren

      Jeg køber den slags sprutter ved fiskehandleren. Jeg har ikke set dem i supermarkederne.
      Tak og i lige måde. :-).

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!