Syltede Chili
Er vi ikke alle ved, at være helt vilde med chili? For nylig fik jeg en stor pose fyldt med gule chilier, som jeg desværre ikke kender navnet på. En af mine kollegaers søn har dyrket dem over sommeren, og tænkte, at det måtte være noget for mig.
Gå direkte til opskriften
De er i sig selv ret stærke i kortere tid, men rigtig gode i madlavning, hvor styrken bliver mere moderat. Jeg tænkte, at de fleste af disse chilier skulle syltes, så jeg har dem i længere tid. Ofte fryser jeg chilier, hvor de holder sig i et par måneder. Jeg har ikke tidligere skrevet om syltede chilier, så dette er første, men ikke sidste gang jeg sylter en stor håndfuld gule fætre. Bruger man noget stærkere chilies vil styrken med tiden aftage, hvilket kan være en fordel i en gryderet eller andet mad. Samtidig får chilierne denne specielle syltede smag, som ligeledes passer rigtig godt til mange retter, hvor der skal være lidt syre i. Jeg har i denne version tilsat både kanelstang og vaniljestang, hvilket jeg synes passer rigtig godt med styrken i en chili. Man kan også selv lege med om der skal mere sukker i for, at tage noget af styrken.

Syltede Chili
Ingredienser
- 2 - 3 dl. friske chilier
- 2½ dl. æbleeddike
- ½ dl. vand
- 75 g. lys muscovadosukker eller rørsukker
- ½ kanelstang
- ½ frisk vanilje
- 5 peberkorn
- 1 fingerspids salt
Sådan gør du
- Skyl chilierne og prik hul i dem, eller skær enderne af. Dette er for, at syltelagen kan trænge ind i dem.
- Kom chilierne i et skoldet sylteglas, hvor vanilje og kanelstangen kommes ved.
- De øvrige ingredienser kommes i en gryde, som varmes op indtil sukkeret er opløst.
- Hæld den varme lage over chilierne og luk glasset.
- Sæt det på køl, og lad dem trækker et par uger.
- Jeg vil tro, at de kan holde sig på køl i 6 måneder.
Noter
De syltede chilier kan bruges i Gryderetter, i Tacos, Burritos, ovenpå Pizza, i Sandwiches og Burgere eller det du har lyst til, at bruge dem til.