ForsideBagværkTortillas ægte hjemmelavede

Kommentarer

Tortillas ægte hjemmelavede — 10 kommentarer

    • Hej Anette
      Det er meget let :-).
      Hvis du tænker på majsmel, det lidt grove man bruger til f.eks. polenta er svaret nej, da det er for groft.
      Masa Harina er lige så fint som almindeligt hvedemel. Jeg har læst et par opskrifter, hvor man bruge hvedemel, hvor forholdene er 300 g. mel, 2 dl. vand, 3 spsk. olie og salt.
      Du kan købe Masa Harina hos f.eks. Chilihouse.dk.
      God weekend
      Søren

  1. Det var det gule “polenta” mel, jeg tænkte på – for det er på lager! Må afsted og shoppe 🙂 Hold nu op hvor har jeg efterhånden prøvet mange af dine opskrifter – tusind tak for at dele ud af dem.

  2. Godt nytår, Søren! Nu har jeg så prøvet at lave tortillas – og det var altså ikke helt let!! Tror måske, jeg har fået dem for tynde, for de var umulige at få af den nederste frysepose uden at falde fra hinanden – så vi fik stumper af tortillas, hvilket fungerede fint til den ret, vi skulle bruge dem til 🙂 Smagen var virkelig god – og jeg giver ikke op. Tænker at prøve igen med en mindre portion i aften og gøre dejen lidt mere våd. Jeg fik 20 kugler ud af din opskrift, og jeg kunne mærke, at de sidste faldt fra hinanden og blev mere sammenhængende med lidt ekstra vand.
    Nogle ekstra tips inden mit 2. forsøg?
    Serverede dem til short grain rice tilberedt med hvidløg, skalotteløg og ingefær; kidney bønner kogt 5-6 timer med tomat, løg, hvidløg, laurbær, chili og spidskommen; hj lavet chimi churri; revet cheddar; guacemole og creme fraiche. Kan varmt anbefales! 🙂

    • Hej Anette
      Dejligt at du ikke giver op :-).
      Jeg tror du skal gøre dem mere fugtige, især når du nævner at de falder fra hinanden.
      Heller for våd end for tør :-).
      Dit tilbehør lyder super skønt og jeg kan lige forestille mig at det passer perfekt.
      Bedste hilsner
      Søren

  3. Jeg skal have gæster til mexicansk middag og tænker at jeg skal forsøge at lave tortillas selv. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave dem en dag eller to i forvejen. Kan det mon lade sig gøre, uden at det går ud over smagen? 🙂

    • Hej Pernille
      Desværre kan man med hjemmelavede tortillas ikke lave dem dagen før, da de tørrer ud. Jeg forsøgt mig på flere måder, men de bliver desværre ikke gode.

      Bedste hilsner
      Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen