og

Spinatpandekager – Opskrift på lækre pandekager med spinat

af | Forår, Frokost, Hovedretter, Morgenmad & Brunch, Opskrifter, Vegetar

Spinatpandekager

Spinatpandekager er utrolig lækre som madpandekager der kan bruges som wrap fyldt med kylling og grøntsager til aftensmad, frokost eller madpakken.

Spinatpandekager med fyld er ideelt aftensmåltid og supernemt at gå til. Fyldet kan være rester fra aftensmaden dagen før, eller noget nemt som forskellige grøntsager og andet i.

Pandekager med spinat er superskønne til madpakken da de bare fyldes med ens yndlingsingredienser og rulles sammen til en wrap der pakkes ind.

Madpandekager kan selvfølgelig anvendes som ekstra sundt tilbehør til aftensmaden som rent faktisk gør at de giver lidt ekstra grønt.

Opskrift på pandekager med spinat.

Opskriften på spinatpandekager finder du her på siden. Jeg har i min opskrift brugt ølands hvedemel og en fjerdedel fuldkornsmel for at give madpandekagerne noget mere fylde. Hvis du vælger kun at bruge hvedemel bør du starte med lidt mindre mælk end det jeg angiver i opskriften. Du kan ligeledes nemt bruge almindeligt hvedemel fremfor ølands hvedemel.

Skal man bruge frisk eller frossen spinat?

Man kan bruge både frisk spinat eller frossen spinat i opskriften på spinatpandekager. Bruger du frossen hældes kogende vand over for at tø spinaten op. Husk at presse så meget væde ud af spinaten som muligt.

Hvad kan man bruge af fyld i spinatpandekager?

I denne opskrift har jeg brugt Stegt Andebryst og Coleslaw, hvor anden røg i ovnen mens pandekagerne blev stegt færdige. Coleslawen havde jeg lavet forinden.  

LÆS OM: Spinat Vafler // Wraps med kylling

Spinatpandekager

Spinatpandekager

Spinatpandekager er utrolig lækre og sunde som madpandekager, der kan bruges som wrap fyldt med kylling og grøntsager til frokost eller madpakken.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Frokost, Hovedret, Morgenmad,
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 10 spinatpandekager
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 100 g. friske spinatblade eller frosne
  • 150 g. hvedemel
  • 50 g. fuldkornsmel
  • 3 æg
  • 4 dl. mælk
  • ½ tsk. salt
  • Olie eller smør til stegning

Sådan gør du

  • Skyl eventuelt spinatbladene som dernæst duppes tørre.
  • Bruges der frossen spinat skal det optøs ved at hælde kogende vand over, hvorefter den overskydende væde, presses ud af spinaten.
  • Kom alle ingredienser i en blender på nær olie eller smør til stegning.
  • Sørg for at melet er blendet godt med i massen.
  • Varm en pande op ved middelhøj varme og kom en lille smule olie eller smør på.
  • Hæld omkring ½ – 1 dl spinatpandekage dej ud på panden, hvorefter panden løftes og vippes så dejen kommer ud på over hele fladen på panden.

Noter

Spinatpandekagerne kan holde sig en lille i uge i køleskabet og kan nemt fryses og tages op på et senere tidspunkt.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Jeg har flere forskellige forslag til fyld i spinatpandekager:

  • Mexikansk pulled pork der giver en smag af tacos.
  • Falafler som skæres i lidt mindre stykker og med lidt humus gør dem til en kebabrulle.
  • Røget laks med lidt rygeost creme i.
  • Det kan ligeledes være en ren vegetar wrap med forskellige lækre grøntsager.

Spinatpandekagerne kan holde sig en lille i uge i køleskabet og kan nemt fryses og tages op på et senere tidspunkt.

Hjemmelavede spinatpandekager

Madpandekager af spinat.

Rullede mad pandekager

spinatpandekager med and og coleslaw.

Pandekager af spinat

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!